FRED ULVEN

(skrevet av Audun)

Den rasen som har utryddet flest raser oppover tiden er desidert menneske rasen... Tross alt den "lille" levetiden vår her på jorden. Mange raser som har levd millioner/hundretusner av år før oss. Diverse tiger arter som har levd i Asia (siste 100 årene har 97 % blitt utryddet av mennesker) ,Midt Østen (ca 3500 tiger igjen i hele verden nå, svart neshornet som er et fantastisk dyr, og ikke minst flere hundre millioner amerikanske buffaloer som ble utryddet på 1800-tallet. Osv osv, eksemplene er uendelige. Og jeg velger å kun ta med de rasene som vi kan relatere oss til og kjenner igjen.

Hvorfor skal vi utrydde ulven? Den er absolutt ikke til trussel for menneskeheten men 20.000 sauer blir gitt til erstatning per år for rovtteft, dvs av ulv, bjørn, kongeørn, jerv eller Gaupe. La oss beregne 7.000 sauer blir tatt av ulv av ca 2.000.000 millioner sauer i Norge som blir sluppet fri på beite. Til sammenlikning så dør det ca 600 kinesere per dag i trafikken. Eller nesten 7000 pr 12 dag.

Dyreraser dør ut naturlig nok som det er når vi mennesker stadig bygger ut nye bolig/næringsområder. Så litt svinn med rovvilt av sauer bør vi tåle. (Vi tåler jo tydeligvis, dessverre-med STOR bindestrek, de daglige krigene som tar livet av tusenvis av mennesker hver uke)

Jeg, personlig skjønner om vi utrydder rovdyr som er til fare for mennesker, og som kommer inn i byer og tettsteder og angriper. Men å utrydde en så fin rase som ulv som sikkert 25 prosent på min Facebook har sett mating av i dyreparken i Kristiansand, og som ikke har drept noe menneske i Norge siden 1881, skulle ikke vært lovlig.

Fred ulven!

​__________________________________________________________________________________________________________________________________

Del gjerne videre om du er enig :-)

Marta Alise

  • Skrevet i : Audun

Liker

Kommentarer

raad
,
Enig med Audun her.
martaalise
martaalise,
Maren
,
Enig!!
martaalise
martaalise,
Maren
IP: 82.99.3.229