Fra 0 til 1000 lesere

Nå har jeg hatt godt med lesere i over et halvt år og jeg er kjempe fornøyd! Jeg har ikke blogget så lenge, så at så mange vil følge med på meg og oss er en utrolig stor motivasjon til å forsette. Jeg har gjort mye forskjellig for å oppnå høyt lesertall og noe fungerer bedre enn andre ting. Tenkte at jeg skulle dele mine beste tips med dere, om dere enten blogger fra før og vil ha høyere lesertall eller sitter med en god følelse i magen om at dere vil starte blogg!

- Gode bilder -

En blogg er underholdning for de fleste og det er utrolig kjedelig om alle bildene er dårlige, utydelige, lite farger, kjedelige. Man kan få gode bilder med mobilen, men jeg personlig prøver å unngå for mange innlegg med mobilbilder fordi kamera tar best bilder. Sterke farger, lyse bilder, kontraster er stikkordet! En annen ting, prøv å unngå samme bilde om igjen og om igjen. Det er greit å repetere et fint bilde men ikke mer enn to ganger, med mindre det er throwback og det er lenge siden det har blitt lagt ut.

- Sett pris på leserne dine -

Det er utrolig kjedelig som leser å aldri få svar på spørsmål. Jeg er ikke verdens flinkeste til å svare kjapt, men alle får et svar til slutt. Sett pris på at de tar seg tiden til å først klikke seg innom din blogg også i tillegg kommentere!

- Gjør folk glade, ikke deppa -

Det er fint med en blogg som er personlig og åpen, man blir bedre kjent med bloggeren og får lest noe annerledes enn alt annet som finnes der ute av overfladiske tekster. Men, om det er noe trist som feks at man har mistet en viktig person, opplevd noe helt forferdelig, så er mitt beste råd om man vil få flere lesere, å kutte ned på mengden. Det blir fort en veldig mørk blogg om man kun skal blogge om det triste og fæle. Jeg prøver å ha en en rød tråd når det gjelder vår livssituasjon, men det er dødens viktig for meg å ikke bli en "sutre-blogg" hvor lesere tror jeg gråter meg i søvn hver dag. Så; jeg nevner det av og til men ikke i hver post! Livet mitt og vårt er så mye mer..

- En lett og lesbar tekst -

Når man blogger så har man som oftest ingen som kan korrekturleser alle postene slik som aviser og magasiner har. Derfor er det helt umulig å være perfekt hele tiden. Spesielt om man trapper opp til å ha 2-3 innlegg per dag. Feil skjer, og det er en del av sjarmen med bloggfenomenet. MEN, det er viktig at det ikke er feil i hver eneste setning og at man prøver å ha så lite feil som mulig. Mitt tips er å lese gjennom teksten to ganger før man trykker "publiser". Det blir fort slitsomt å lese ett blogginnlegg om det er feil hele tiden, det kan sammenlignes litt som å snuble for hvert steg man tar.

- Bli inspirert, men prøv å unngå å kopiere -

Denne kan være litt vanskelig, for om man finner noe veldig bra på en annen blogg/nettside så blir man kanskje fristet til å kopiere. Men det går faktisk an å la seg inspirere av en tekst for å så gjøre den om til din egen. Feks; jeg leste på en svensk blogg at hun hadde 5 matoppskrifter som hun anbefalte. Den ideen "stjal" jeg og gjorde den om til min egen. Resultatet ble "5 salater du må prøve" der jeg samlet de 5 beste salatene jeg hadde delt på bloggen før.

- Varier -

Hvor kjedelig er det ikke å lese en blogg med outfits, outfits, outfits? Prøv å varier med innlegg. Om du vil ha en moteblogg feks, trenger ikke alle postene å handle om antrekksbilder av deg selv. Det kan være andre ting som er moterelatert. Tips når man skal kle seg, 5 skjørt på budsjett, hvilke kroppsform passer til den og den kjolen, tips til billige vintage butikker, ja, you name it!

- Pauser er kjedelige -

Om man ikke er kjendis eller har mange faste følgere er det ikke lurt å ta mange lange pauser. En liten pause om man trenger å hente inn litt motivasjon og inspirasjon tror jeg ikke skader i det store bildet men om det blir en vane så gidder i hvertfall ikke jeg å ta turen innom. Jeg synes det er forferdelig irriterende å gå innpå en blogg som ikke har blitt oppdatert på mange dager også prøver man igjen neste dag, også står forsatt samme 4 dager gamle posten øverst. En blogger burde gi uttrykk for hvordan type blogg dette er. Er det en som skal oppdateres en gang i uken eller hver dag? Ikke si hver dag om du skal oppdatere 4 ganger i mnd.. Om du stadig tar deg pauser på flere dager og føler deg tvunget til å oppdatere bloggen fordi du vil ha lesere, så er ikke blogging noe for deg. Blogging skal være gøy og gi deg energi - ikke tappe deg og gjøre deg deppa!

- Planlegg -

Nå høres jeg kanskje litt psyko ut, men jeg planlegger mange av mine innlegg slik at jeg kan variere mest mulig. Prøver feks å ha matinnlegg på to dager i uken, men da skal det være flere dager i mellom slik at ingen tror at dette er en ren matblogg. Jeg tror også det blir gøyere for meg selv når jeg planlegger. Kan godt forehåndsskrive innlegg og publisere en helt annen dag enn det jeg skrev den på. Jeg har en liten bok hvor jeg skriver alle ideer og ting til bloggen! Hjelper utrolig mye!

- Skaff dere en "Audun" -

Sist men ikke minst, skaff dere en Audun. Dette er mitt aller beste tips og jeg vil tørre å påstå at jeg ikke hadde hatt så mange lesere om det ikke hadde vært for Audun. Han er en stor støtte, tar mange bilder for meg, deler blogginnleggene mine i hytt og pine, skriver gjesteinnlegg, ser over mine innlegg av og til, gir meg råd, tips, ros og ris! Det er ingen i hele verden som vil at jeg skal lykkes mer enn det Audun vil! Finn dere en venn/kjæreste/søster som kan fylle den støtten og som virkelig ønsker å hjelpe deg!

Jeg har full forståelse for at noen blogger kun for seg selv/nær familie og ikke bryr seg om lesere. Dette innlegget er kun for dem som vil prøve å øke lesertallet sitt og bryr seg om statistikk!

Marta Alise

Liker

Kommentarer

Line
,
Takk for gode tips! Jeg har rundt 120-150 lesere men ønsker meg flere. Skal prøve med noen av rådene dine.
martaalise
martaalise,
Så bra 😃 Masse lykke til!
nouw.com/martaalise
lise,
Så fine tips! Jeg skriver en gang i uken, men har tenkt å komme meg mer oppå og skrive mer 😊 Så variasjonsposter er jo bra!
finpaharet.com
martaalise
martaalise,
Absolutt <3 😃 Lykke til!
nouw.com/martaalise
Jeanett Michelle,
Veldig mange fine tips 😊
jmdrawing.blogg.no
martaalise
martaalise,
Takk for det <3 😃
nouw.com/martaalise
heklebris,
Elsker virkelig designet på bloggen din! Ha en fin helg!
heklebris-blogg.no
martaalise
martaalise,
Så kjekt at du sa det! Lurte faktisk på det for noen dager siden om det var bra nok.. Men da tikket kommentaren din inn og jeg ble glad!
nouw.com/martaalise
Helene
,
Så utrolig fine tips du delere hær:-) du er så snill❤️
martaalise
martaalise,
:D Skal ikke starte blogg du da? <3
nouw.com/martaalise
Nora
,
Er ikke akkurat en hemmelighet at man må ha et pent ytre for å ha en blogg... synes du skal skrive det på listen din! Folk gidder ikke å følge en blogg der bloggeren er mindre pen.
martaalise
martaalise,
så teit kommentar! 😋
nouw.com/martaalise