før du begynner å blogge må du huske på dette..

Ingen hat? Bare vent

Du vil kanskje tro at ingen finner noe å hate ved deg fordi du ikke er en typisk rosablogger. Vel.. Det er bullshit. Alt du gjør er feil i noens øyne og selv om du ikke ser ut som en rosa bimbo så vil noen klare å vri det til at du er både teit, rar og stygg uansett. Du kan se ut som verdens kjedeligste bibliotekar som aldri stikker seg ut - folk vil forsatt finne noe ved deg.

Alt du sier blir vridd

Er det noe som er utrolig irriterende så er det når folk missforstår det du skriver i innleggene dine med vilje. Du kan skrive at du elsker fargen rosa og da tror noen plutselig at du hater alle andre farger. Skjønner dere hva jeg mener? Haha.. Alt du skriver blir vridd rundt og om du havner i en diskusjon så må du være sykt god for å komme deg ut av den... For de som kommenterer har satt av hele kvelden til dette og de gir seg ikke uten "seier".

Du vil ha dager hvor du føler deg som verdens mest upopulære person

Selv om du ikke er toppblogger så får du smake på de "netthets"-kommentarene og de er ikke gode å få på en fredagskveld når du har tenkt å kose deg. Mitt råd her er å ikke åpne kommentarfeltet når du skal ha en topp kveld. Åpne den heller når du allerede er i farten slik at du ikke har så god tid til å tenke så mye over det... Men i tilbake til poenget mitt; når du får én eller to stygge kommentarer så føler du deg som verdens mest upopulære person! Jævlig teit men det er sant!

Motivasjon

Selv de største bloggerne mister bloggmotivasjonen i blant og det er helt vanlig. Det er jo en hobby og jobb for noen. Helt naturlig å ha dårlige dager hvor man kanskje har tusen ting å blogge om, men så vet man ikke hvordan man skal starte eller man ikke har ork til å ta de bildene som trengs osv.. Verste dagene er når jeg ikke har en eneste idé om hva jeg skal legge ut.. Ofte lar jeg heller være å blogge istedenfor å bare skrive "svada"..

Ikke alle skjønner valget ditt

Blogging er veldig nytt og jeg er sikker på at det blir mer og mer vanlig at "alle" har blogg men akkurat nå finnes det mange som synes det er sykt teit og skjønner ikke hvorfor vi har det "eksponeringsbehovet" - altså de skjønner ikke at det dreier seg om langt flere ting enn det.. Men de skjønner det når de skjønner det. Man kan ikke regne med at alle i familien eller alle i vennegjengen synes det er like kult å bli tatt bilde av eller å "delta" på bloggen på samme måte som oss som blogger - og det må man respektere.

Rottene

Vi har noe i "bloggverden" som jeg kaller for rottene. Haha. De er bloggere selv, gjerne veldig små, og de skal KLAMRE til seg hver eneste nye blogger. De er SÅ intense! Så om du starter blogg i morgen, så er de der dagen etter for å bli kjent med deg. Med en gang de har fått det de vil ut av deg så tar de en pause, altså; de tar ikke mer kontakt. Men, med en gang du er i media eller bloggen din blir litt stor så kommer de tilbake. Så det de gjør, det er å sikre seg bekjentskaper. De skal kjenne alt og alle.

Du gir mye uten å få noe tilbake

Man kan ikke regne med å få mange kommentarer eller engasjement rundt bloggen selv om man har over 2000 personer inne på bloggen hver dag - og det suger! Men når man først får kommentar eller en liten annerkjennelse på at det man skriver er bra så føles det veldig godt! Jeg er ikke den bloggeren som maser på leserene mine om at de må kommentere men av og til frister det.. Det er jo ikke sånn at kommentarer og seertall går overens. Ofte er det utrolig mange innpå og jeg har en jevn statistikk utover måneder, men likevel veldig få som kommenterer.

____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Dette er noen av de negative sidene med å starte blogg men det finnes flere herlige sider som jeg har ramset opp flere ganger, men ikke denne gangen. Obs!


Marta Alise

Liker

Kommentarer

Elisabeth
,
Er alltid inne å leser men kommentarer ca aldri! Skal skjerpe meg 😉
martaalise
martaalise,
haha <3 skjønne deg! Men du kommenterer på facebook da, det har veldig mye å si for meg <3
nouw.com/martaalise
Helene
,
Rottene😂 Tror det krever mye og starte en blogg, synest du er kjempe modig!
martaalise
martaalise,
:D haha! rottene ja! Kan ikke beskrives på andre måter...
nouw.com/martaalise