for akkurat 2 år siden var vi her...

God morgen :-) eller, god dag! For oss startet dagen i dag veldig tidlig. Grytidlig! Vi har rukket så mye før klokken tolv at jeg føler meg ekstremt stolt og tilfreds med livet akkurat nå, haha :-) Hverdagsgleder! Vi skal jo på skitur i dag, så mye som skal fikses når vi har utsatt alt til i dag, var opptatt i går og dagen før og forsatt en del igjen. I dag tidlig har jeg fått vasket badet, pakket skiklær og vanlig klær, ordnet walk in closet og vasket kjøleskapet. Så er det litt hyggelig å komme hjem også.. Eneste jeg mangler nå er å trene litt, kjøpe inn skihansker, kjøpe inn vin og blogge :-) Tror jeg skal rekke alt... Audun er litt småsyk stakkars.. Håper han blir bedre til i morgen, for da skal vi stå på ski!! Wiii :-)

Disse bildene er fra turen vår i 2015 til Argentina. Rart å tenke på at det akkurat er 2 år siden vi landet i Buenos Aires. Min far er derfra, så vi var med hans familie som jeg ikke hadde sett siden jeg var 8 år gammel. Håper det ikke går 15 år igjen før vi ser de. Jeg reiste med mine to lillesøstre og Audun. Pappa var der nede allerede når vi kom frem og reisen hadde flere "mål". Vi skulle først og fremst bli kjent med familien vår der nede, onkler og tanter, bestemoren min Marta, søskenbarn +++, men vi skulle også få et bedre forhold med pappa. Fikk ikke akkurat det. Tror jeg har snakket med han 4 ganger siden turen, 2 ganger i året. Men men... Vi hadde en sykt fin tur og det var utrolig trist å dra.
Tvillingene <3 Jeg fikk endelig møte mine to kusiner som var 9 år når vi var der. De fylte akkurat 11år. Har litt kontakt med moren deres på facebook. Men jeg ble så lei meg når jeg så bilder fra bursdagen i år, for da kom jeg på at vi feiret de når vi var der for 2 år siden. Kunne ønske jeg var der i år også. De var så skjønne og fulgte etter oss hele tiden. Kunne høre de i hagen når jeg var inne på rommet "Hvor tok Marta veien? Hvor er Marta? "... Haha :-)
Her spiller Audun, pappa og onkel Samy fotball. Onkel Samy er litt stor men han er snill som en bamse. Han gråt flere ganger i løpet av de to ukene vi var der. Han var så lykkelig over at vi endelig var der nede. Så søt :-) Han er faren til tvillingene. På bildet under ser dere pappa i gul tskjorte. Han andre er fetteren min og han har en guttunge som heter Renzo. Han var også sykt søt! Gikk sånn to dager, så kalte han oss for tio og tia, som betyr onkel og tante. Han ropte på Audun "tio, tio, tio"... Haha :-)
Vi hadde mange fine dager ved bassenget. Bassenget var ikke akkurat så stort, men det var deilig å dyppe seg litt av og til når det ble for varmt. Det var tross alt sommer der i februar.
På vei inn til Buenos Aires var dette synet som møtte oss med tog. Vi bodde ca 40 min fra sentrum og måtte ta tog hver gang vi skulle inn der. Vi hatet det for det var mange rare folk på toget. Ikke noe jeg hadde gjort alene. Jeg og Audun tok toget inn en dag helt alene og da var det en som stoppet oss og sa at vi måtte ta vare på kamerat og ikke ta bilder så synlig. Rart at man må være forsiktig på et tog...
Vi fikk mange søte tegninger av tvillingene. Dette er min favoritt.
En av dagene var vi på Tango Show inne i Buenos Aires og det anbefaler jeg på det sterkeste til alle som drar dit. De var så utrolig flinke og vi fikk servert 3 retters og god vin mens vi satt å så på. Det var kjempe stilig underholdning :-) Jeg og Audun tok jo et tangokurs som gikk over 3 dager før vi dro ned dit. Kan ikke huske så mye nå da, men vi var litt flinke.
Audun, pappa og bestemoren min Marta. Her sitter vi rett med bassenget. Huset vi var i hadde pappa leid og det var ganske stort. Sånn halvveis standard men veldig koselig og i et bra strøk. Ikke noe luksusstrøk, men vanlige hus med vanlige folk rundt oss. Det er viktig i slike land som Argentina. Vi hadde også en "vakthund". Jeg likte ikke den så godt da, men jeg liker ikke store hunder så :-) Bildet under er av bestemoren min som smaker på nutella for første gang i livet sitt. Tenk at hun har levd så lenge uten å smake på noe så godt!! :-O Hun likte det da :-)
Dette er fra en av dagene i Buenos Aires. Det var så sykt mange duer rett med Presidentens palass så jeg stilte meg midt i og tok opp armene. Etter at jeg gjorde det, så fulgte mange etter. Var sykt gøy for duene kom oppo med en gang. Haha :-) På det meste hadde jeg sånn 6 duer på hver arm! Jeg har aldri gjort det før eller etter. Fikk bare ett innfall der og da..
I Buenos Aires var vi i 14 dager før vi dro hjem igjen til Norge. Det var utrolig spesielt å være rundt den andre delen av familien min som jeg ikke kjenner, men som jeg ble så glad i på kort tid. De har alltid vært i tankene mine og jeg har noen små minner fra jeg var liten. Men alt var veldig annerledes enn slik jeg tenkte meg. Jeg trodde ikke at familien min var så fattig og jeg fikk litt kultursjokk. Rart å tenke på at jeg og søstrene mine har hatt et helt annet liv enn mine søskenbarn. Fedrene våres er jo brødre, så at det skal være så store forskjeller er sykt å tenke på synes jeg.. Vi har en helt annen fremtidsutsikt enn de og jeg skjønte ikke helt omfanget før jeg var der nede. Håper jeg en dag blir så rik at jeg kan dra ned dit å hjelpe dem :-) Haha!

Men noe annet jeg også lærte meg der nede var hvor lite som gjør de glad og hvor mye familie betyr for de. De har det veldig fint sammen og samles så ofte de kan. Da spiser de kjøtt for harde livet og synger karaoke sammen. Det er livet for dem. De lager også mye mat sammen og prater hele tiden. Praten går i ett :-) Haha! Noe jeg også husker er hvor glad de var i Bingo. De spiller bingo hjemme med nøtter også satser de 2 kr hver.

_______________________________________________________________________________________________

Om du vil lese mer om Argentina-turen vår kan du trykke på ARKIV også videre på Februar 2015 :-) Jeg håper jeg og Audun får dratt ned igjen snart.. Savner de sånn!

Marta Alise

Liker

Kommentarer