Foccacia på 1-2-3

Uten å skryte for mye så må jeg si jeg ble temmelig fornøyd med dette foccaciabrødet. Først og fremst fordi jeg laget det for første gang noensinne, men også fordi det ble saftig, veldig høyt også ga det DEN deilige lukten i hele leiligheten. Dere må prøve å lage det neste gang dere skal ha besøk eller kose dere ekstra. Foccacia passer til salater, lasagne eller som et tilbehør når man skal servere tapas :-)

Dette er mammas oppskrift, men jeg har fått lov til å dele den videre, så ta frem notatblokken eller lagre den på mobilen din.

- du trenger -

1 liter mel, 1 og 1/2 pose tørrgjær, 1 toppet ts salt, 3 ss olivenolje, 3 ss sukker, 1 pakke cherrytomater, rosmarin, havsalt, 6 dl lunkent vann

Ta alle ingredienser i en bolle. Rør godt slik at alt blander seg og tilsett mel til den slipper. Ikke for mye mel, da blir det tørt. Sett under plastikk på et lunt sted i 40 min.

Sett på ovnen i 225 grader og ta frem formen du skal bruke. Jeg kjøpte form kun til å lage foccacia brød og det er den beste investeringen på kjøkkenet den siste tiden. Tror formen hadde mye å si. Min er kjøpt på Nille til 150 kr. I formen heller du godt med olivenolje. Etter at deigen har hevet godt heller du den i formen.

Nå skal den etterheve i 30 min og i mens kan du skjære opp tomater i 4. Ta frem havsalt og rosmarin.

Når deigen har blitt dobbelt så stor tar du vekk plastikken og stikker hull med fingeren din i mønster. Legg en kvart tomat i hvert hull og hell over godt med rosmarin og havsalt. Rist gjerne litt olivenolje over også. Stek i 20-25 minutter. Følg med på den :-)

For flere oppskrifter kan du trykke på "mat og trening". Jeg legger ut nye hver søndag og onsdag :-)

Følg meg på snapchat: martalise

Marta Alise

Liker

Kommentarer

nadiaritz
nadiaritz,
Oh my! Yum! Dette ser kjempe godt ut. 😃 Elsker Foccacia
nouw.com/nadiaritz
S
,
Mmmm...Ser kjempe godt ut😁
anneliaaland
anneliaaland,
Mm så godt! Elsker fersk bakst 😊
nouw.com/anneliaaland
martaalise
martaalise,
Silje
,
Heia 😄
Åhh det såg skikkelig godt ut 😊 nu e d længe sia æ har lagt ijæn en kommentar, men du e slettes ikke glæmt å æ sjække bloggen din opp til flere gang om dagen 🙊🙈🙉 føle ikke at æ må kommentere,men æ vil jærne fordi æ like bloggen din så godt. Dein e min favoritt å særlig nu når æ e i mammapermisjon 😄 vi va på juleferie nordpå og det va stas for familien min. Det va første gang Johanna Martine va me 😊 tongt å være så langt oinna min mamma og pappa, savne dæm vældi nu når æ sjøl e blidd mamma. E forresten skikkeli misunnelig på dæ som skal til New York 😊 så hærli! Har aldri vært dær sjøl, men skikkelig løst.
Uansett så må æ bare si at æ fortsatt e en trofast læser av dæ 💜 ha en fin uke 💜 klæmma fra Silje
martaalise
martaalise,
Hei Silje! Så hyggelig å høre fra deg 😊 No stress!!! Kjempe kjekt å vite at du er innom her så ofte. Det varmer blogghjertet mitt 😊 Om det er noe som heter det? Haha! Spennende med jul oppe hos foreldrene dine! Kan jeg tenke meg var stas <3 skjønt navn hun har fått! Elsker Johanna! Martine er jo litt likt mitt, hehe 😊 Jeg gleder meg masse til NY! <3 Første gangen 😃 Tusen takk for fin kommentar og kos deg masse med baby <3 klem tilbake 😃
nouw.com/martaalise
Ingvild
,
Nydelige bilder! Skal lage allerede i dag 😊
haha
martaalise
martaalise,
Så gøy <3 😃
nouw.com/martaalise
JonLundemoen
JonLundemoen,
Den oppskriften må jeg teste ut! God helg 😊
nouw.com/jonlundemoen
martaalise
martaalise,
God helg 😊
nouw.com/martaalise
Helene
,
Focaccia er så utrolig godt! Spesielt på sommeren med grillmat og aioli til, sommerfølelse😍 Pleier og lage uten tomat men er utrolig godt med soltørka tomater😊 Ser du bruker fersk tomat det må jeg teste!!
martaalise
martaalise,
Ja de blir nesten litt soltørket i ovnen altså 😃
nouw.com/martaalise
M
,
Mmmmm