Foccacia på 1-2-3

Uten å skryte for mye så må jeg si jeg ble temmelig fornøyd med dette foccaciabrødet. Først og fremst fordi jeg laget det for første gang noensinne, men også fordi det ble saftig, veldig høyt også ga det DEN deilige lukten i hele leiligheten. Dere må prøve å lage det neste gang dere skal ha besøk eller kose dere ekstra. Foccacia passer til salater, lasagne eller som et tilbehør når man skal servere tapas :-)

Dette er mammas oppskrift, men jeg har fått lov til å dele den videre, så ta frem notatblokken eller lagre den på mobilen din.

- du trenger -

1 liter mel, 1 og 1/2 pose tørrgjær, 1 toppet ts salt, 3 ss olivenolje, 3 ss sukker, 1 pakke cherrytomater, rosmarin, havsalt, 6 dl lunkent vann

Ta alle ingredienser i en bolle. Rør godt slik at alt blander seg og tilsett mel til den slipper. Ikke for mye mel, da blir det tørt. Sett under plastikk på et lunt sted i 40 min.

Sett på ovnen i 225 grader og ta frem formen du skal bruke. Jeg kjøpte form kun til å lage foccacia brød og det er den beste investeringen på kjøkkenet den siste tiden. Tror formen hadde mye å si. Min er kjøpt på Nille til 150 kr. I formen heller du godt med olivenolje. Etter at deigen har hevet godt heller du den i formen.

Nå skal den etterheve i 30 min og i mens kan du skjære opp tomater i 4. Ta frem havsalt og rosmarin.

Når deigen har blitt dobbelt så stor tar du vekk plastikken og stikker hull med fingeren din i mønster. Legg en kvart tomat i hvert hull og hell over godt med rosmarin og havsalt. Rist gjerne litt olivenolje over også. Stek i 20-25 minutter. Følg med på den :-)

For flere oppskrifter kan du trykke på "mat og trening". Jeg legger ut nye hver søndag og onsdag :-)

Følg meg på snapchat: martalise

Marta Alise

Liker

Kommentarer