Fine tær på 30 minutter

Hjemme har jeg lært at fine jenter alltid skal være fin både på hender og på tær. Jeg har vært veldig heldig og alltid hatt en mor som gjerne tar en pedikyr på meg når hun har tid, til og med i en alder av 23 år.. Da er det beina oppi bideen (liten vask ved siden av toalettet) med varmt vann og såpe i 5 minutter også fikser hun; tar vekk hard hud, fjerner dritt, klipper neglene og lakker dem. Ja, jeg er bortskjemt men jeg er veldig takknemlig over at jeg har lært dette fra jeg var liten av.

Men så har jeg de siste ukene ikke sett hvor stygge tærne mine har blitt og jeg er glad ikke mamma har sett de slik, for da hadde hun vel kanskje fått bakoversveis. Jeg er generelt veldig flink til å ta meg av føtter og negler, men om høsten blir de jo litt glemt. Dette gjorde jeg noe med i dag og tenkte å vise dere hvordan jeg får fine tær. Fine og fine.. Jeg synes ikke de er det, tær er jo sjeldent det, men kjekt å prøve å gjøre det bedre og det er viktig å være velstelt!

Det jeg pleier å begynne med er å sette frem alt jeg trenger. Neglelakker, fotfiler, neglefiler, kremer, negleklipper, fotskrubb mm.

Her er det fine utgangspunktet.. fysj og fy... Heldigvis har jeg alltid på meg sokker eller tøfler på denne tiden...

Dette er en perfekt fotskrubb som er veldig billig og enkel å lage. Eneste du trenger er; havsalt + olivenolje. Jeg har laget den litt deiligere så jeg har lagt til et par dråper eteriskolje i duften sitron for lukten sin skyld, også et par dråper med blå konditorfarge for utseende sin skyld :-) Denne skrubben bruker jeg faktisk to ganger i uken.

Jeg vasker og skrubber føttene. Det beste er å dusje før man begynner eller legger føttene i varmt vann i 5-10 minutter. Etter dette tar jeg vekk neglelakken, klipper neglene kort (for lange tånegler er ikke fint og ikke behagelig i sko), filer neglene der det er ujevne også bruker jeg den lille trepinnen til å luske ut dritt i kantene. Denne trepinnen har to ender. Den spisse enden er til å luske ut dritt mens den andre enden som er flat er til å presse ned neglebåndet og ta vekk det hvite rundt.

Nå er jeg kommet til det harde og vanskelige. Jeg sliter meg alltid ut på dette punktet. Her bruker jeg ganske mye tid med å file vekk hard hud og gjøre føttene så myke som mulig. Det rosa jeg har mellom tærne er for å skille dem så jeg ikke får farge på de andre tærne. Om du ikke har en slik liggende kan du bruke tørkepapir og rulle det rundt tærne for å skape samme skille.

Til slutt velger jeg neglelakk og de jeg tok frem i dag var de høstfargene jeg hadde liggende. Mørke farge, beige og plomme farger er jo veldig inn nå. Jeg har noen regler; lyse, duse og søte farger til våren, sterke farger til sommeren som feks turkis og oransje, mørke farger til høst og vinter også glitter og røde negler til jul og nyttår. I dag bestemte jeg meg for mørk brun på tærne fra YSL og mørk plomme farge fra Primark på hendene. Mens jeg venter på at neglene på tærne skal tørke ordner jeg alltid hendene (ALDRI motsatt rekkefølge). Om jeg får neglelakk på huden tar jeg en q-tips med litt neglelakkfjerner og vasker det bort. Siste jeg gjør er å smøre de inn med deilig krem når lakken har tørket.

Håper flere ordner tåfisene sine. Føttene fortjener ekstra pleie på denne tiden av året ♥

Marta Alise

Liker

Kommentarer