Fengselsfruer

Hvem kan egentlig forstå følelsen av at kjæresten din plutselig skal i fengsel? En som alltid er der, natt og dag og som man deler livet sitt med. Plutselig skal alle middager lages for en og sengen blir dobbelt så stor. Livet som gikk så fort står plutselig stille. Jeg har enda ikke fått kjenne på det, men jeg vet at det er det min fremtid bringer. Et liv uten kjæresten min - i mange år!

Helt siden jeg la ut innlegget mitt hvor jeg fortalte at Audun skal i fengsel har jeg fått mailer, kommentarer og noen har til og med lagt meg til på facebook for å snakke mer. Jeg har fått to gode internett-venninner som er i samme situasjon som meg. Ulike grunner til at mennene deres skal i fengsel, men forsatt samme sorgen. Jeg har tilsammen med alle fått meldinger fra 34 damer. Noen av dem har hatt kjærestene sine i fengsel for år siden, noen av de har kjærestene sine inne nå og andre venter på at de skal få sone. De jeg tenker mest på er de som har barn involvert eller de som skammer seg.

Jeg håper ikke noen misforstår meg, men for meg var det veldig deilig å vite at jeg ikke er den eneste som bærer på dette. Jeg visste jo det hele tiden, men det er kjekt når andre som vet hvordan jeg har det, sender meldinger og hører fra seg. Noen deler mer enn andre, men herlig er det i hvertfall - for da trøster jeg meg med at dette kan vi klare, for mange andre gjør det. Jeg kommer aldri til å skamme meg over Audun, tvert om - jeg er stolt av han. Han er den beste som finnes, selvom han har den bagasjen. Det er jo mennene som må gå gjennom det verste og det er de som skal i fengsel, men likevel går det hardt utover de pårørende.

Damene som har sendt meg meldinger har fortalt meg om at kjærestene eller ektemennene deres sitter inne for vold, rus, fyllekjøring, narkotikasmugling, ran etc. Noen av de har bare 3 mnd de skal sone, men det føles likevel som verdens undergang og det forstår jeg. Nå blir det jo mye lenger for oss, men jeg tror det å ha en kjæreste som skal inn å sone er en sorg ingen kan trøste bort.

Takk for alle meldingene og mailer jeg har fått. Til alle dere som har åpnet seg til meg og fortalt deres historier, erfaringer og skjebne. Wow. Selvom jeg ikke unner noen denne situasjonen så er det så deilig å vite at vi ikke er den eneste. Jeg forestilte meg aldri at det var så mange som ville ta seg tiden til å skrive til meg. Dere er supersterke og fantastiske mennesker som setter kjærligheten høyst av alt og er der for dem i gode og onde dager! En sann inspirasjon for meg.

Tusen hjertelig takk til dere alle. ♥

Marta Alise

Liker

Kommentarer