farlig idealisering

I dag tenkte jeg å ta opp noe som irriterer meg voldsomt på sosiale medier.. Nemlig farlig besettelse av kjendiser. Ja, vi har alle noen vi digger. Jeg digger forsatt Britney Spears (haha), Ashley Graham og Melissa Horn. Pga av hva de står for, fine tekster, musikken, stilen, utseende +++. Men om de i morgen hadde vært slem mot noen, så hadde jeg ikke støttet det. Eller, om de i morgen sier eller gjør noe som strider mot mine verdier, så vil jeg ikke stille meg bak det og vært enig - bare fordi de er mine idoler. Skjønner hva dere hva jeg mener? Jeg ser på sosiale medier at mange feks digger Kardashian og enkelte bloggere, ja - de er kule de, og jeg ser gjerne en episode eller to. Men jeg støtter ikke alt de gjør, og jeg skiller ofte mellom mine og deres verdier - for vi er ulike. Betyr jo ikke at jeg ikke liker de om de trår feil altså, jeg vil bare være meg - og ikke dem.

Det virker som at når noen først har bestemt seg for å være fan, så er de blodfan, og det kan være veldig farlig. Skal man plutselig bli en kopimaskin og være enig i alt dem sier? Synes ikke det hører hjemme en plass. Og det gjelder meg også. Jeg vet at som blogger, kan jeg påvirke, i hvertfall de yngre leserne og da tenker jeg meg en ekstra gang om før jeg forteller noe. For noen skal alltid være enig med meg. Men, jeg vil at dere skal tørre å stå opp mot meg visst jeg skriver noe dere ikke er enig i. Eller om jeg gjør noe feil, osv. Jeg er jo så vanlig som det går an å bli. Sier ikke at jeg er noens idol, men det er lett å se opp til oss som blogger, og da kan det fort bli til at - alt vi gjør er riktig. Og det er det jo ikke.

Derfor bestemte jeg meg for å skrive denne teksten. Noen mennesker legger seg så flat for andre mennesker. De skal være første til å forsvare kjendiser og bloggere når de har gjort noe urimelig. De skal uansett på død og liv være blodfan og ikke være litt kritisk en gang til det som har blitt gjort, sagt eller skrevet. Og ja, mange av de er voksne. Hvor er karakteren? Hvor er styrken? Vi må være oss selv og vi må begynne å se på alle mennesker som likeverd. Ingen er udødelige eller gudinner bare fordi de er kjendiser. Ser mange helt normale mennesker samler på merkevesker og merkevesker, fordi de gjerne vil ha det samme som Kardashian. Ikke har de en god jobb heller. De skal bare herme. De skal fremstå som en helt annen person. Ja, alle skal få bruke pengene sine, eller kjærestens slik de vil - det handler jo til syvende og sist om prioriteringer. Men det er så utrolig tåpelig å fremstå så jævlig rik, når man egentlig er en helt annen en - kun fordi de vil være lik kjendisene. Det går an å være fan, uten å være enig i alt.

Vi må våkne opp. Det er bare én av deg og én av meg.

Marta Alise

Liker

Kommentarer

Sparebloggen
Sparebloggen,
Så mye sant!!! Veldig ofte så ser man unge mennesker bli altfor lett påvirket, trist! Og det at bloggere promoterer dyre produkter, som de selv får, og legger ut at ting er dyre, men så verdt det!! Dette MÅ dere prøve osv.. synes jeg er trist. Mange av leserne er barn, og at de skal få slike verdier tredd over hodet er ikke heldig.
nouw.com/sparebloggen
martaalise
martaalise,
Husker selv hvor påvirket jeg ble, og forsatt blir :-O
nouw.com/martaalise
Heidi
,
Godt du bruker din stemme på noe positivt! Som kan få andre til å våkne!!
martaalise
martaalise,
odaulrikke
odaulrikke,
Amen! Er så enig i alt du skriver!
nouw.com/odaulrikke
martaalise
martaalise,