Fajitas i søtpotet + salat

Omg, dette var noe av det beste jeg har laget den siste tiden! At jeg ikke har laget det før!! Alltid hatt lyst til å blande fajitas og søtpotet og i går gjorde jeg det endelig! Jeg tok selvfølgelig bilder for å dele med dere! Dette må dere prøve! Her er oppskriften;

Dette trenger du (2 personer):

Søtpotet-fajitas: 1 søtpotet, 1/2 pakke kyllingkjøttdeig, 1 lime, 1 gul paprika, 1 grønn paprika, 1/2 rødløk, 10 mintblader, 1 avokado, en håndfull ost, 1 ss paprikapulver, 2 hvitløksfedd, 1 ss persille, salt og pepper.

Salat: 1 boks ananas, 1/2 crispy salat, 2 tomater, 1/2 maisboks,1/2 agurk

Tilbehør: salsa, rømme, jalapeños

Slik gjør du:

Sett ovnen på 225 grader. Ta frem en ildfastform og sett en søtpotet som er delt i to i formen. Den skal inn i ovnen i 40-50 minutter til den blir myk.

Imens kan kjøttdeig, løk og paprika stekes på pannen og krydres med 1 ss paprika, 2 hvitløksbåter, 1 ss persille, salt og litt pepper.

Mens dette stekes kan man lage en stor og deilig salat bestående av feks; crispy salat, tomat, ananas, mais og agurk.

Når søtpoteten er myk og god skal den ut og hakkes opp slik som på bildet nedenfor 👇

Kjøttdeig-blandingen skal legges over søtpoteten og blandes med innholdet fra søtpoteten. Strø masse deilig ost over og stek i ovnen til osten ser slik ut 👇Tar ca 10 min.

Ta ut av ovnen å la det hvile i 2 minutter før man kan pynte og legge med mintblader og limebåter.

Tilbehør har mye å si! Her har jeg jalapeños, salsa og lettrømme med mintblader og 1/2 ts hvitløkssalt!

Serveres med salat og tilbehør. Topp med limebåter, mintblader og avokado!

Mmmm! Ble populært både hos meg og Audun! Skal definitivt lage dette igjen! 😍 

Se også:

Fylte taco-paprikaer

Marta Alise

Liker

Kommentarer

Irlin
,
Namnam. Såg kjempe godt ut. Eg ler meg i hjel av "kokken" som synes det er "forskrekkende" at du legger ut oppskrifter. At ein er utdanna kokk er ikkje synonymt med at ein er verdensmester i å lage mat...og ein som ikkje er utdanna kokk kan vere knallgod på matlaging. Fortsett å legg ut oppskrifter du:)
martaalise
martaalise,
:D haha ja det skal jeg. Men nei, jeg skjønner ikke helt, haha!! 😋 Hun kommenterer dritt på andre innlegg også da 😋 Men ekstra følsom på oppskrifter. Favorittleser <3 haha!
nouw.com/martaalise
Helene
,
Haha herregud ho Pernille gir seg jo aldri, det må jo være tull.. Ingen kan mene noe så idiotisk. Elsker når du legger ut oppskrifter<3 det så UTROLIG godt ut!:-) du er super flink til å lage mat<3
martaalise
martaalise,
ja tror jeg også!!
nouw.com/martaalise