Fadderuke på godt og vondt

Da var fadderuken over for denne gang og jeg håper dere som skal starte på universitetet/høyskole har hatt den beste tiden! Jeg er selv superfan av fadderuken og den la ett godt grunnlag for min start av skoleåret, både når jeg selv var fadderbarn, fadder og tilslutt teamleder. Tenkte jeg skulle fortelle dere litt om mine erfaringer på godt og vondt. For ingen fadderuke uten litt drama, ikke sant? Haha...

Som dere vet studerte jeg på Markedshøyskolen i 3 år hvor jeg tok bachelor i markedsføring og salgsledelse. Jeg startet høsten 2011 og det var to mnd etter at jeg var ferdig på VGS. Jeg hadde fylt 19 år i juni og skolen, eller fadderuken startet rundt 10 august. Jeg var så nervøs og grugledet meg, men det hjalp ekstra at jeg flyttet og startet på skolen sammen med en god venninne fra Bergen. Jeg fulgte egentlig bare etter henne til Oslo og visste ikke helt hva jeg begikk meg ut på.. Visste så vidt hva Markedshøyskolen og fadderuke var.. Jeg var usikker på hva jeg ville og hadde fryktelig kjærlighetssorg. Så for meg ble Oslo min "reddende engel". Heldigvis viste det seg å bli mine tre beste år og alt startet med denne uken..

Midt i første fadderuke hvor jeg var fadderbarn fikk jeg jobb på Latter. Jeg var så heldig som klarte å skaffe jobb etter under en uke i Oslo. Dette gjorde alt mye lettere for meg, men husker jeg måtte ofre siste dag i fadderuken for det var min første jobbdag på Latter. Her jobbet jeg natt siden det var club, så jeg kunne ikke kombinere det. Men jeg var så takknemlig for å ha fått jobb så tidlig at jeg ikke turte å spørre om fri. Haha. Tenk å spørre om fri allerede første jobbdag.. Not my style!

I fadderuken fikk vi oppleve "piratcruise" som ble min favoritt. Her skulle alle kle seg ut som pirater også dro vi på stor båt i Oslofjorden. Vi fikk reker og drikke ombord og det var her jeg ble kjent med mange av de som jeg holdt sammen med resten av studietiden min. Andre opplegg i fadderuken var bar-til-bar-runde med leker, en hel dag på Langøyene hvor vi spilte volleyball, mange vorspiel med faddere og andre faddergrupper, konsert, byvandring osv..

Andre året var jeg fadder sammen med to venninner og da var det vår tur å lage en kul gruppe og vise fadderungene Oslo, skolen og fadderuken. Her tok jeg litt for mye av og ble litt for ivrig. Endte med at jeg FØRSTE dagen, altså mandagen havnet i dusjen full og jævlig - spydde og la meg ned og sov. Jeg var fullt påkledd, men jeg så ikke ut. Folk gikk ut og inn for å gå på do og jeg bare lå der. En av fadderungene var en skikkelig bølle og tok bilde av meg. Han la det ut på instagram og jeg så det ikke før noen timer senere. Jeg ble heldigvis raskt "frisk" og kunne forsette kvelden men jeg klikket når jeg så bilde. Jeg så helt dopet ut, selv om det var blanding av lite mat og vin som hadde fått meg så dårlig. Jeg hadde gledet og stresset sånn at det første jeg "spiste" var en flaske hvitvin klokken 1500 om dagen.. Det mest ironiske med hele greien var at jeg hadde gått rundt noen timer før hendelsen og sagt at vi som faddere måtte oppføre oss og ikke drikke for mye for da kunne ledelsen av Fadderuken klippe av oss båndet og nekte oss å være med resten av uken.. Heldigvis skjedde ikke dette.. 10 poeng til meg.. Ikke mitt stolteste øyeblikk. For å si det sånn; dette er typisk meg. Altså, ikke å legge meg full ned i dusjen på vorspiel, men å si noe man ikke skal gjøre, også gjør jeg det selv 😱

En ting jeg også angrer på er at jeg falt veldig fort for en i Fadderuke-ledelsen. Han hadde kjæreste men dette fant jeg ikke ut før etter skaden var gjort. Vi lå aldri sammen men det skjedde mye annet rart som ikke skulle ha skjedd. Synes blant annet å holde hender, skrive fine meldinger og slike "romantiske" ting er helt feil og utroskap i mine øyne. Men jeg var naiv, trodde han var verdens snilleste og hadde det gøy med han. Heldigvis fant jeg ut at han hadde både unge og kjæreste ganske tidlig, og da var der over og ut! Det som er så rart var jeg ble lei meg - selv om vi akkurat hadde blitt kjent.

Siste året, når jeg skulle gå tredje klasse søkte jeg om å få være teamleder. Teamleder er den som har ansvaret for hele linjen istedenfor å ha ansvar for en gruppe med fadderbarn. Teamleder er bindeleddet mellom fadderene og ledelsen av Fadderuken. Jeg tror jeg var ganske heldig for etter fjorårets episode kunne de nektet meg, haha :-) Men jeg fikk lov og jeg tok egentlig "jobben" ganske seriøst. Vi var to stk, jeg og en gutt i parallellklassen. Jeg hadde ikke en slik episode igjen og jeg tok med meg helt ukjente fadderunger hjem når de ikke hadde et sted å sove. Ene natten kom en jente bort til meg i halv fem tiden på natten på Karl Johan. Hun kjente igjen t-skjorten min og visste ikke hvor hun skulle gjøre av seg. Hun hadde mistet alle vennene sine, hadde ikke tlf, visste ikke hvor hun var og alt var bare rot. Eneste hun hadde var en sparkesykkel. Endte med at hun fikk være med meg hjem, sove i sengen med meg også fikk jeg sparkesykkelen som betaling, haha :-) Vi ble venner etter det og nevner det hver gang vi treffes. Morsomt og annerledes måte å få venninner, 😂

Jeg hadde mange oppturer og som dere skjønner, noen nedturer også. Den største av de var kanskje siste året hvor vi åpnet hele Fadderuken på Folketeateret som skulle romme alle nye og gamle studenter, og der stod han - min ekskjæreste som jeg hadde vært sammen med tre år tidligere. Han som ga meg den kjærlighetssorgen som hadde fått meg til å flytte fra Bergen til Oslo.. Jeg var med venninnene mine og vi måtte flytte oss for vi satt i feil "etasje", og i det jeg snur meg for å ta jakken min, så står han der. "Hei Marta". Han hadde ett drittrart uttrykk, litt sånn "stolt over å ha overrasket meg"-blikk. Sleipe trynet der. Han godtet seg skikkelig over at jeg "kvapp" av å se han.. Han kunne valgt hvilken som helst skole, hvilken som helst by og hvilken som helst linje. Men han valgte Oslo, som han hatet, Markedshøyskolen som like gjerne kunne vært BI eller samme skole i en annen by og helt lik linje som meg. Det slutter ikke der. Han flyttet også inn til han som jeg var Teamleder med, som også var en god venn av meg. Jeg tror på tilfeldigheter, men dette tok kaka. På denne tiden hadde jeg det ganske bra, som vanlig, så han fikk ikke ødelagt uken for meg, men det hele var bare rart og unødvendig.

Jeg håper dere har hatt en konge fadderuke og fått mange nye venner! Fadderukene er noe av det jeg alltid kommer til å huske og som jeg er så glad for at jeg var en del av! Uansett hvor mange pinlige og teite opplevelser; det er SÅ verdt det! Fadderuken lenge leve :-)

_____________________________________________________________________________________________________________________________

Følg oppdateringene mine på facebook HER.

Marta Alise

Liker

Kommentarer

Sara
,
Veldig bra innlegg. Ble veldig nysgjerrig på han eks typen din, hva er greia der? Stalket han deg? Beklager om spørsmålet mitt blir for personlig.
Lully
Lully,
ha en fin søndag<3
nouw.com/lully
Linda
,
3 år siden jeg var en del av fadderen, fantastiske minner!
martaalise
martaalise,
Helene
,
Virker utrolig gøy!😊 Selvom det kan skje mye dritt haha, minner for livet da😅
martaalise
martaalise,
haha ja det kan det 😃 men mye gøy og!
nouw.com/martaalise
saraflaaen
saraflaaen,
Morsomt innlegg! Jeg har tilbragt dagen på sofaen, storfornøyd etter IntoCampus 2016! Gleder meg til studiene 😊
nouw.com/saraflaaen
martaalise
martaalise,
:D så kjekt! hvilken linje skal du gå?
nouw.com/martaalise
saraflaaen
saraflaaen,
Jeg skal gå Journalistikk i Oslo 😊
nouw.com/saraflaaen