Et lite tilbakeblikk

Her skal dere få litt bilder av meg fra gamle dager. Jeg har tatt bildene fra profilbildene mine på facebook. For som tiden har gått har jeg fått nye pcer, slettet mye og mistet mange bilder. Så veldig kjekt å ha å se tilbake på, spesielt siden det står dato og alt. Jeg sier selv at jeg ikke har forandret meg mye. Jeg føler jeg er den samme som jeg var når jeg var 12 år.. Ganske lik meg selv; utseendesmessig. Personlighet er veldig forandret, selvom jeg innerst inne er den Marta alle kjenner, bare litt snillere og vennligere versjon. Klær, stil, interesser har alltid vært den samme. Jeg var like flink å kle meg når jeg gikk i femteklasse som det jeg er nå. Alltid vært opptatt av å ta meg ut og kle meg finest mulig slik at andre la merke til meg i mengden av barn. Oppmerksomhet og at folk sier at jeg er fin har jeg alltid likt. Er det lov å si? Haha. Men håret mitt har vært noe helt annet. Det har vært farget frem og tilbake, rettet opp og ned. Håret gjenspeiler nok at jeg kanskje var litt usikker også på den tiden. (Selvom jeg visste at jeg var en fin tenåring og hadde en mamma som fortalte meg at jeg var verdens vakreste hver eneste dag). Det ble veldig ødelagt og tynt. Det er vel også en grunn til hvorfor jeg aldri gjør noe med håret nå lenger, kun til fest. Her er et lite tilbakeblikk fra 2007 til i dag.

2007

(15år) Dette bildet var det første jeg hadde på facebook og var vel for å vise hvor likegyldig jeg var. Haha. Men husker at jeg syntes veldig mye om det bildet. Jeg lo av meg selv og tenkte at jeg kan ikke være fin hele tiden. Kanskje jeg har dårlig humor.. Haha.

2008

Her var jeg som 16 åring i Magaluf med barndomsvenninnen min Caroline. Litt bolleskinn? Haha. Det var noe av det kjekkeste jeg visste; å ta på meg en fin kjole, gå ut med venninner og få oppmerksomhet fra eldre gutter som syntes vi var fine. Jeg fikk selvsagt ikke lov å drikke, og det holdt jeg faktisk, var vel derfor jeg fikk lov til å gå ut så mye. Mamma kom alltid å hentet oss i tolv, ett tiden. Var så stas!

2009

(17 år) Sommeren 2009 fant jeg plutselig ut at jeg skulle ha lang bob. Jeg kuttet av meg det lange mørke håret jeg alltid har hatt og skulle plutselig bli voksen og moderne. Jeg startet å dra ut i Bergen med falsk 18 års leg og det var da jeg fikk min første kjæreste. Etter to uker med denne klippet angret jeg og savnet det som var litt typisk meg. Det klassiske lange håret som alle alltid berømte og ville ta på. Jeg kunne heller ikke ha så mange frisyrer som før og det ble egentlig bare en tragedie hele greien. Bildet er fra julen 2009, så håret var vokst ut litt.

2010

(18 år) Kanskje en av mine beste bilder fra sen ungdomstid. Jeg er akkurat sånn jeg liker meg og ligner vel mest på meg selv her. Brun av solen, nesten ingen sminke og kledd i hvitt. Dette bildet er tatt om sommeren utenfor hotellet i Palmanova som vi alltid bodde på. Gode tider!

2011

(19år )Her er et bilde fra mitt første år i Oslo. Jeg hadde i løpet av året før lagt på meg så jævlig mye - vært i et jævlig dårlig forhold. Kledde meg i den fineste pelskåpen jeg har arvet fra mamma som jeg enda går i om vinteren. Men pga de jævla kiloene, jeg var ikke den fineste studenten, men i løpet av første året trente jeg og vips kom jeg tilbake til meg selv.

2012

(20 år) Disse årene hadde jeg en helvetes øyenbrynkrise. Fikk vel ikke orden på dem før i fjor faktisk. På denne tiden hadde jeg ikke oppdaget vippeextensions enda. Jeg tilbragte hele sommeren i Mallorca. Først en måned i Magaluf også en måned i Palma. Så om dere ser på håret mitt, så bærer det preg av en måned i solen. Jeg kledde meg i forskjellige klær hver eneste dag og shoppet meg ihjel. Så fikk en del problemer når jeg skulle hjem og hadde 40 kg i bagasje. Håndbagasje kom i tillegg, selvfølgelig.

2013

(21år) Dette er tatt høsten på en konsert til en av mine favorittartister Michelle November. På denne tiden var jeg veldig fornøyd med meg selv og gikk ikke mye med sminke. Men jeg hadde startet med å få negler hver måned, fikk jo stipend hver måned og noe måtte jo pengene gå til. Haha.

2014

(21år skulle bli 22år) Her er jeg i Gran Canaria i påsken. Hadde akkurat forelsket meg i Audun og da var det helt jævlig å dra på ferie med mamma og de uten han. Husker mamma sa at han skulle komme ned men ting var litt mer komplisert enn som så. Men her pyntet jeg meg mest for å ta bilder og for å sende til han eller vise på facebook slik at han skulle se hvor fin jeg var. Herregud så mye rart jeg gjør og tenker...

2015

Dette bilde ble tatt i vinter. I dag er jeg 22 år og blir 23 år om 9 dager! Som dere ser er de fleste bildene fra sommeren. Er vel da jeg eksponerte meg mest for kamera, kanskje fordi det er den årstiden jeg liker meg selv best i. Jeg har alltid fine sommerklær, brun i huden og for det meste slank. Om vinteren er det helt andre baller. Haha. Synes dere jeg har forandret meg? Har dere vært innom mange stiler i tenårene?


Marta Alise

Liker

Kommentarer