Er man plus-size når man er str 38-40?

Som dere vet meldte jeg meg på Top Model i våres. Jeg kom langt (vil jeg si - topp 15), men jeg ble ikke plukket ut til å være med på TV. Hele min erfaring fikk jeg skrevet ned i ett innlegg som dere kan lese HER. I dag når jeg logget meg på så jeg at deltagerne var offentliggjort og at mange hadde reagert på størrelse og det at vi kaller vanlige jenter for plus-size. Med det skrev jeg et lite innlegg på min offisielle facebookside som jeg også vil legge ut her;

Da var Top Model deltagerne offentliggjort og det stakk ekstra i dag. Jeg hadde så lyst til å være med, men skjønner at det ikke hadde gått siden "plus-size" modellene er str 38 og 40. Synes det er bra at modellene i år er vanlige jenter som utfordrer skjønnhetsidealet, men det blir feil å kalle dem formfull, plus-size, store osv. Det betyr at de med "medium" kropp er plus-size. Hva er de som er større da? Supersize? 😂 Nei, det var bittert å ikke komme med - synes selv jeg var en god kandidat, men jeg kommer selvfølgelig til å se på og heie de norske jentene frem. Håper at Danmark og Sverige har vært litt flinkere med å ha varierte modeller - for er det noe modell-verden trenger, så er det nettopp det. Rom for små og store, mørke som lyse! Mangfold <3

Jeg er selv 42-44 og med den størrelsen kan jeg jo handle i "vanlige" butikker samt plus-size-avdelinger. Jeg føler også jeg representerer kvinnen i gaten, hun vanlige som har litt ekstra og det er sånn det skal være. Modeller og klesutvalget i butikker skal kunne gjenspeile all slags jenter og kvinner, for som vi aldri får sagt nok; vi kommer i all slags former og farger. Det skal være rom for alle slags kropper. Vi må lage plass til store og små uten å ekskludere noen.. Mangfold er bra!

Marta Alise

Liker

Kommentarer

vibeke
vibeke,
38-40 er ikke plus-size! Enig med deg. De sender ut helt feile signaler.
nouw.com/vibeke
martaalise
martaalise,
Lully
Lully,
bra innlegg<3
nouw.com/lully
Tonje
,
Man er ikke plussize bare fordi man er litt større. Omg
martaalise
martaalise,
Mari
,
Godt noen belyser det! For jeg er så enig med det.
Dessuten er det merkelig at det er såpass lite lov å kommentere om noen har litt ekstra men helt sosialt akseptert å fortelle noen at de er for tynne.
Selv kunne jeg ønske jeg hadde formen og kurver. Man er liksom mer kvinne da. I stedet er jeg bare tynn. Såpass at enkelte kan si at jeg både ser syk ut og om jeg har spisevegring. Jeg syns det er flott at noen setter lyset på kroppsidealer som er på ville veier.
Det fører nemlig til at det er himla kjøpt å kjøpe størrelse 32 I klær også....
martaalise
martaalise,
Ja det skal være plass til alle! Man er ikke mer kvinne bare fordi man veier mer, det er ikke sånn det er! Tåpelig!
nouw.com/martaalise
Silje
,
Klarte jo å seine før æ va færdi å skrive 😊 æ syns du har en flott blogg, du e kreativ, varierende, arti, alvorlig, flink til å oppdatere ofte ja æ har bare gode ord å si om bloggen din. Å æ like d inntrykket æ får av dæ å din kjære gjennom bloggen din 😊 fortsætt me d gode arbeidet ditt/dåkkers 😊 æ heie på dåkker!

Går høygravid nu så e i veintemodus og da e bloggen din så god å ha når æ træng å bli distrahert fra ventinga 😊
martaalise
martaalise,
Hei Silje! Så utrolig koselig å få kommentar fra deg <3 Jeg er litt dårlig til å svare på kommentarer men skal skjerpe meg! haha 😊 Når har du termin? Herlig at du snart får en liten baby, jente eller gutt? <3 <3
nouw.com/martaalise
Rikke
,
Er jeg som bruker str 38 plus size da 🙈 Enig med deg! Ikke rart jenter sliter med komplekser i dagens samfunn altså ..
martaalise
martaalise,
Ja ikke sant :-O helt latterlig!
nouw.com/martaalise
Meg
,
32-34 er supertynn, 36-38 er slank/normal og 40-44 er jo medium/pluss size ville nå jeg ha sagt. Bår jeg feks møter på noen som er str 40 så er ikke de slank. Da ville jeg nok beskrevet henne som litt stor.
martaalise
martaalise,
Så at de fleste er uenig med deg 😊
nouw.com/martaalise