En utradisjonell tacorett

I går brukte jeg dagen på kjøkkenet, utforsket litt og laget herlig middag til oss! Jeg elsker jo å imponere og glede Audun med mat. Det er virkelig ikke uten grunn man sier at veien til mannens hjerte er gjennom mat. Klisje? Ja, kanskje men jeg scorer hver gang! I går tok jeg meg tiden til å lage litt annerledes taco enn det vi pleier å ha. Jeg byttet ut karbonadedeigen med kylling, tacokrydderet, guacomole, dippen og til og med lefsene laget jeg selv ;) Det tok en mer tid enn jeg tenkte og beregnet, men gud så godt det var.

Tacolefse uten hvetemel. Smakte jo kanskje ikke like godt som kjøpelefsene, men gode og sunne var de!

Hjemmelaget guacomoledip. - Knus avokado. Finhakk løk og tomat, press hvitløk og smak til med salt, pepper og sitron/lime.

Audun var i Tjekkia for noen måneder siden på en vingård og tok med seg noen flasker hjem! - Helt innafor ;-)

- Spisskummen gir samme smak som de ferdig krydderposene til taco. Men er et mye sunnere alternativ uten alt det saltet de ferdige posene inneholder. Mix med paprikapulver, hvitløkspulver, timian, pepper, persille.

- Avokadoen blir raskt brun. Ta vare på steinene. Lade ligge i den ferdige dippen til middagen blir servert. Da bevarer dipen den fine grønne fargen.

- Utforsk med grønnsaker. Tacoen blir gjerne den samme hver gang. Agurk, tomat, mais, salat. Vi har aldri prøvd gulrøtter og purreløk før i dag, men det skal vi jammen med gjøre igjen!

Hva har dere hatt til middag i dag?

Marta Alise

Liker

Kommentarer