En av mine egne er NETT-TROLL

Mange av dere tenker nok at jeg lar disse "nett-trollene" komme alt for mye under huden på meg. Og ja, det stemmer. Jeg gjør det. Men dette slår alt. Jeg fant ut noe helt sykt i går. En venn av familien har tatt seg rettigheten til å kommentere på bloggen min under et fiktivt navn. Kommentaren såret ikke bare meg og Audun, men også min familie. Det var sikkert mange av dere som fikk med dere hva som ble skrevet, for jeg slettet den ikke før i går kveld. Kommentaren er slettet nå, til hensyn for de jeg er glad i. Men kommentaren gikk ut på at jeg blant annet la ut så mye dumt på bloggen, stakkars min familie siden jeg legger ut alt mulig, hvor forferdelig Audun var og hvor mye jeg kom til å skamme meg om noen år. Tenk at dette kommer fra en voksen kvinne i førti åra, med god jobb og egne barn.

Jeg har helt siden jeg startet å blogge vært veldig klar på at dette er en åpen og personlig blogg. Jeg vil ikke pynte på sannheten eller lyge for at andre skal bli tilfredsstilt eller fordi andre mener jeg ikke skal få lov til å skrive min historie. Jeg eier min historie. Men samtidig er jeg åpen og mener det er rom for at andre er uenig med meg eller blir provosert. Jeg velger å ikke ha en anonym blogg, jeg blottlegger meg, navnet mitt, bilder av meg og hvem jeg er. Og da synes jeg det er rettferdig at dere som kommenterer gjør det også. I hvertfall om dere har en krass, stygg og radikal mening om meg og min blogg så bør dere også ha baller til å skrive hvem dere er. Jeg skjønner ikke den nett-troll virksomheten noen driver med...

Be careful who you share your weakness with. Some people can't wait for the opportunity to use them against you.

"Kjære nett-troll over alle nett-troll. Du skal få ett helt innlegg dedikert til deg, siden jeg er så glad i deg og du har kommentert så stygt som det du har gjort. For ja, jeg er forsatt glad i deg. Du var en av de kvinnene i mitt liv som jeg DIGGA! Du var så kul og så morsom. Senest for noen måneder siden møttes vi og jeg sa kanskje litt for mye til deg. For lite ante jeg at du var så falsk. Du skulle ha stoppet meg, du skulle ha sagt at dette vil ikke du høre på, for du kom bare til å bruke det mot meg i senere tid. Hvorfor kunne du ikke sendt meg en personlig melding med din mening på facebook hvor vi er venner eller på mobilen, eller kanskje en bekymrings melding til min mamma som kunne ha sagt det videre til meg? Slik at du kunne ha sluppet å forholdt deg til meg. Mye av det du skrev på kommentaren var vondt å lese, for det meste av det med Audun stemmer. Og ekstra vondt er det at du var en av få som visste så mye, men også en av dem som var så forståelsesfull og glad på mine vegne når jeg eller vi betrodde oss til deg."

It's a sad day when you find out who your friends aren't.

Heldigvis er jeg i dag 22 år og kan velge mine venner. Og uheldigvis for denne personen så er jeg litt smartere enn henne selv. Jeg har lært at nett-troll kommer alltid til å finnes, man blir ikke kvitt dem uansett hva man skriver. Noen er sjalu, noen blir så provosert og noen vil bare spre kvalme for å få det bedre med seg selv. Men jeg trodde bare ikke at nett-troll skulle være noen som står meg og min familie så nært.

Marta Alise

Liker