القاهرة صباح الخير

Sfinx var så liten i forhold til pyramidene.

I går var det en helt spesiell dag. Vi kom oss til fantastiske Kairo, men ikke uten å slite som faen. På onsdag fikk vi beskjed om at alt var fullbooket frem til neste uke, men vi kunne komme opp på flypassen torsdag klokken halv fem om morgenen for å se om noen ikke møtte opp. Tross usikkerheten kom vi oss bort dit og da fikk vi beskjed om å vente en halvtime. Plutselig fikk vi billetter og når vi gikk gjennom sikkerhetskontrollen kom de å hentet de tilbake. Så først hadde vi håp, så ingen håp, så håp igjen og sånn forsatte det helt til de endelig kom tilbake for tredje gang å ga oss endelige billetter MOT at vi satt på to forskjellige fly. Helt jævlig fra min side. Audun tok litt lettere på det. For han: "Det er jo bare en time med fly". For meg: "Ja, en time med konstant beskymring og pining herfra til månen"

Det verste med dette var alle tvangstanker om hva som kunne skje. Og når vi ble adskilt så visste jeg ikke om Audun kom med flyet heller. Når flyet lettet begynte jeg å grine, for tanken på at noe fælt skulle skje var helt jævlig. Jeg er en liten dramaqueen, og tar meg selv i å kanskje være litt for avhengig av Audun. Jeg har reist mye alene før, over hele verden. Men nå er jeg vant til å ha bodyguarden min der til en og hver tid. I tillegg er jeg litt skeptisk og redd for å fly med alt det som har skjedd i det siste. Enda mer enn det jeg var før. Jeg skulle gjerne ha kommet i kontakt med noen som kunne hypnotisert meg til å bli tøffere og mindre negativ i slike situasjoner. Jeg har en litt psykotanke at om noe skal skje skal vi være sammen. Ikke hver for oss. Enten begge to eller ingen.

Båttur i Nilen

Tross den ene timen vi var fra hverandre hadde vi en topp dag og er så takknemlig for at vi kom med til Kairo selvom det var fullbooket. De stod virkelig på for at vi skulle komme med. Vi fikk sett pyramidene (hele 9 stk), ridd kamel, besøkt det egyptiske museum, shopping på bazar, papyrus museum hvor vi fikk sett hvordan det blir laget, tatt en båttur i Nilen, spist lunch ved Nilen og parfyme og duft museum hvor vi fikk kjenne på forskjellige dufter fra hele verden. Fjooo! Det var litt av et program! Når vi var ved pyramidene var det tjukkt med selgere og de fot følger deg overalt, noen er veldig aggressive mens andre er mer masete. Som dere ser på bildet gikk jeg med "utringing" og mange unge arabiske jenter lo av meg og så ned på puppene mine. Jeg måtte bare le tilbake, pupp er morsomt. Men jeg fikk en liten beundrer på 12 år som ville ta bilde av meg og med meg. Det var koselig. Egypterne synes også at jeg var Shakira og Audun var Rambo. Haha. De vet vel ikke om så mange andre, for jeg har hverken krøller eller blondt hår.

Ellers reagerte jeg veldig på hvor skitten Kairo var. Det lå boss rundt overalt. Mellom veiene var det en slags elv som var helt forsøplet. Vi fikk til og med øye på en død hest som lå der. Var helt forferdelig.

Nå skal vi ta oss en svømmetur før vi skal ned på stranden til hotellet og brenne oss ordentlig før vi drar på søndag. Jeg har stort sett lagt i skyggen denne ferien, men kan trygt si at jeg har fått litt farge! Håper dere alle har en nydelig fredag og gleder dere til helg!

Følg meg gjerne på facebook for flere oppdateringer HER.

Marta Alise

Liker

Kommentarer