livsfarlig i Mexico

Hei dere. Nå har jeg vært på reise i litt over to uker og jeg har litt over to uker igjen. Dvs at jeg er halvveis. Føles rart, for jeg føler ikke at jeg har vært på reise så lenge. Føler meg forsatt som en av de nye i huset. Og det er så mye mer jeg vil se før jeg drar.. Skjønner ikke at jeg skal rekke alt jeg vil. Men jeg kan jo alltids komme tilbake. Jeg har sagt til Audun at det første vi skal gjøre når han er ferdig er å dra hit til Mexico. Jeg vil så gjerne vise han hvor jeg har vært og ting han hadde sittet pris på, slik som mayaruinene og skolen jeg jobber på. Og strendene selvfølgelig. De ville han elsket. Nå vet jeg hvordan det er her og jeg vet at det ikke er så farlig her så lenge man tar forhåndsregler. Alle rundt meg sa det var livsfarlig her. Men de fleste kjenner ikke Mexico, og det er nord Mexico og rundt grensen til USA det er livsfarlig. Ikke her nede. Mérida er en veldig trygg by, og det er sjeldent at det skjer noe her enn vanlig innbrudd osv. Fikk høre et rykte fra lokalbefolkningen i gatene her at grunnen til at det aldri skjer ting som åpen ild eller skyting mellom de ulike gruppene er fordi barna og familiene til de ulike narkokartellene bor her. Derfor er det en uskreven pakt om at slike ting ikke skal skje her. Har en blandet følelse angående det, men siden vi er her så er jeg glad for det. Jeg vet også nå at det lett kan leies bil her, at det er trygt på veiene og at det er lett å komme seg rundt.

I dag skal vi faktisk til Playa del Carmen men med buss. Jeg kan ikke det systemet enda, men håper det blir en god opplevelse. Vi har allerede kjøpt billetter. Grunnen til at vi drar dit er fordi Laura er der. Haha. Klarte ikke å være lengre enn én dag i fra henne. Så vi skal treffe henne der. Gleder meg! Har også alltid hatt lyst til å være i Playa Del Carmen. Det er litt likt som Cancún, ligger én time i fra. Men det har et litt annet rykte enn Cancún. Det er ikke like trygt og det skjer mye greier der. Så jeg er glad vi skal bo på et ordentlig hotell og ikke et hostel langs motorveien. Hehe..

Jeg har 4 timer på bussen, så jeg skal være flink å blogge slik at jeg kan oppdatere dere litt mer. Jeg ligger så langt etter planen min. Jeg hadde en sånn illusjon om at jeg skulle blogge flere ganger om dagen, ta masse bilder og være superaktiv! Men internett streiker og tiden brenner ut på null komma niks. Er også vanskelig med tiden. Dere er 7 timer foran oss, så jeg ligger konstant bak! Haha.

Marta Alise

Liker

Kommentarer