en vanlig dag i Mexico

Hello guys! Jeg er så språkforvirret etter 4 uker her. Jeg begynner plutselig å snakke norsk, midt i en setning. Er ikke det rart? Haha. Tror jeg savner å snakke norsk. Snakker kun spansk og engelsk her nede. Men det er god trening for begge språkene.

Nå tenkte jeg å ha et innlegg om hva en typisk dag for meg er her borte. Ingen dager er jo egentlig like, for vi gjør så mye forskjellig men sånn cirka tenkte jeg å dele med dere og mulighetene vi har.

0550: Jeg står opp veldig tidlig hver dag i ukedagene. Det er kun en dag i hverdagen hvor vi får sove en time ekstra. Det første jeg og min kollega gjør, er å tøye litt. Vi har en yogavideo vi ser på, også tøyer vi ute før det blir lyst. Ca 20-30 minutter også dusjer vi eller tar på oss en kjole. Jeg hater å dusje her for det er så kaldt.. Men av og til må jeg.

0700: Rett før syv om morgenen tar vi bussen og den bussen er en liten minibuss som rommer 14 stk ca. Om det ikke er plass, må man vente på neste og den stopper hvor du vil. Er ingen busstopp. Folk står bare langs veien også må man si i fra når man vil av.

0810: For å komme oss på skolen må vi ta to busser. Første bussen tar ca 30 min, også må vi gå i 10 min for å komme til nesten. Å gå langs sentrum på denne tiden er veldig travelt, men jeg våkner av det også. Buss nr to tar ca 10 minutter. I åttetiden starter vi undervisningen. Hver time varer i 50 minutter også har vi pause klokken 10 i 30 minutter. Det er den eneste pausen vi og ungene får, men det gjør ikke så mye for oss. Vi har jo ikke de lengste dagene. Ungene er det litt verre med, for de starter 0700 hver dag, men de har mye lek på starten av dagen.

1230: Etter tolv er vi ferdig med undervisning. Noen dager helt til klokken 1300, men vi blir alltid igjen litt for ungene spør om så mye og følger oss ut. Haha. Men etter det er det tilbake til de humpete og svette bussene. En busstur koster 3,50 kr og vi tar 4 busser til sammen i løpet av en dag. Når vi ankommer sentrum så går vi litt i gatene eller tar neste buss med en gang. Skolen vi jobber på er i et ganske dårlig nabolag, så vi henger aldri i det området mer enn vi må. Sentrum av Mérida er ganske sjarmerende med mye liv, gamle bygninger, butikker overalt og masse mat i gatene. Ganske koselig å gå der, også er det superbillig overalt.

13.30: Rundt halv to-to slapper vi av med bassenget. Vi har da enten kjøpt oss litt mat eller lager oss noe hjemme. Vi har ett kjøleskap fordelt på mange hoder, så det er begrenset hvor mye mat jeg har stappet inn i der. Min handleliste er som oftest: kalkun, grønnsaker, juicer, yoghurter og kremost. Jeg har også grovt brød og nudler i skapet. Synes det er kjedelig å lage mat på dette ekle kjøkkenet, men gjør det ca annen hver dag. Noen dager er jeg ikke sulten i det hele tatt pga varmen.

1600: I fire-fem tiden drar vi og trener. Dette gjelder ikke hver dag, men som oftest. Gymmet her, ligger 1 minutt fra huset - rett rundt hjørnet. Superchill! Da er det ikke vanskelig å komme seg bort for en liten økt. Det er et skikkelig gammelt treningssenter hvor ting ikke er helt tipp topp, men går fint an å trene der. Jeg har betalt 90 kr for å få trene i 15 dager. Det har ikke aircondition men alle vinduene står på vidt gap, så man får en deilig bris når man trener. Men er forsatt veldig varmt altså!

1700: Etter at vi har vært på jobb, trening og slappet av med bassenget, så er det mange muligheter. Vi har flere skjønnhetssalonger i gaten vår, lunchsteder, fruteria (et sted hvor du får en liters pressede grønnsaker/frukter), massasje og shoppingsentre i området. Vi bruker veldig mye uber her. For å komme oss til sentrum betaler vi ca 10 kr hver i uber. For å komme oss til shoppingsenter betaler vi 5 kr. Så alt er veldig billig. Jeg har vært på massasjestudio to ganger i én time per gang og betalt 220 kr. Den ligger også rett rundt hjørnet fra huset.

1800: I løpet av ettermiddagen, om vi ikke gjør noe spesielt, så kan jeg fint finne på å være litt på rommet alene. Jeg er ofte veldig sliten på denne tiden og synes det er deilig å sove før middag. Spesielt om jeg har vært oppe grytidelig. Om jeg har energi er jeg med de andre, og det er vel 6 av 7 dager. Men setter veldig pris på å kunne trekke meg tilbake. Jeg er den heldigste i huset nå for tiden for min roomie dro hjem forrige fredag. Så i dag har jeg vært alene i en uke. Hele rommet for meg selv. Så deilig! Jeg har breiet meg som bare det. Viste det på snapchat hvordan det så ut, men skal vise dere inne her også. Nå har jeg ryddet og, haha :-) Vi har et vaskeri i gaten vår og der får vi vasket klærne våre for en slikk og ingenting. Jeg kommer med store poser og får alt levert brettet og klart til bruk. Betaler 25 kr for 4kg med klær og 50 kr for 10 kg med klær. Er så billig. Vi må også gå i 5 minutter for å komme til et sted hvor de fyller opp vanntanker. Dette koster alt fra 2-8 kr, men jeg har bare benyttet meg av det tilbudet én gang. Vann i butikken er så billig uansett, 7 kr for 2 liter, så jeg har ikke brydd meg med å drasse bort, frem og tilbake med 5 liters dunker.

1900: I syv-halv åtte tiden er det middag. De servere kun meksikansk mat her og det liker jeg veldig godt. Noen dager er maten helt ok, men de fleste dager er det tipptopp. De har alltid et vegetarisk alternativ, ofte er det helt vegetarisk faktisk. Litt kjedelig, men alltid spiselig. Til middag samles alle og det er alltid hyggelig synes jeg.

Dette kjøper jeg alltid på vei hjem fra skolen. Det er så godt! Beste mellommåltidet jeg vet om. Jeg kjøper alltid grapefrukt! Tenk å få den skrelt slik som dette hver dag.. Mmmmm. En hel pose koster 6 kr.
2000: Etter middag er det mange som enten trekker seg tilbake, eller som finner på noe. Vi har gjort alt fra salsakvelder til filmkvelder. Når det er filmkvelder, så rydder vi vekk alle møblene på kjøkkenet for å legge madrasser på gulvene. Vi setter en laptop på en stol og ser en film alle sammen. Da tar alle ut is og godteri. Veldig koselig, men jeg holder aldri ut hele filmen for jeg er så trøtt. Salsakvelder pleier å være på onsdager og de kvelden er alltid gøye. Alle salsaklubber vi har vært på tilbyr et gratiskurs ute på dansegulvet før diskokvelden begynner. Kurset varer i ca 1,5 time. Jeg har lært masse allerede. Men er veldig varmt altså. Hehe. Etter kurset kan alle danse, og da kommer liveband og spiller salsamusikk. Andre kvelder har vi vært på en karaokeklubb som ligger rett ned i gaten her. Jeg har ikke turt å synge enda, men kanskje på min siste dag ;-) Jeg liker bedre å danse. Om kveldene kan vi også dra til byen for å se på show. De har ofte show i byen. 2-3 ganger i uken. Da er det enten folkedans eller noe annet underholdning med dansere og akrobatikk. Det er ganske kult her i Mérida, for det er mange gratistilbud for de lokale og turister. De som underholder har de flotteste kostymene og er sminket og alt. Vi har allerede sett masse og jeg liker det veldig godt. Alt som har med show å gjøre er så gøy! Vi har også kino rett i nærheten. Hin dagen var vi på luksuskino. Elsket det!

2300: I elleve-tiden på kvelden går vi til sengs. Vi har ikke noe innetid, men når vi ikke er ute å drikker så legger vi oss før tolv. Synes det er så deilig når vi sier natta i rimelig tid. Det er kun oss som står opp så tidlig, så vi setter ekstra pris på det. Om vi har litt ekstra energi eller vi velger å bli hjemme, så sitter vi nede i "loungen" og spiller spill eller bare prater shit. Det er jo koselig også, når vi ikke har noe vi må gjøre, men vi forsatt er sammen.

Som dere skjønner så har vi masse å gjøre her. Vi kjeder oss sjeldent og mulighetene er mange. Min favoritt er når jentene vil på kjøpesenter, for de er så fine og store! Masse kule ting man kan kjøpe. Åhh, jeg digger det!

Nå skal jeg legge meg selv om klokken bare er 2200. Jeg er så trøtt! I morgen skal vi til Holbox. Ca 4 timers kjøretur herfra, også må vi ta ferge over. Det er en øy uten tilknytning til noe land. Vi har booket hotell men ikke bil, så jeg håper vi kommer oss av gårde. Men først skole og i morgen er det fredag, så det blir en gøy skoledag for barna :-)

følg meg gjerne på snapchat: martalise

Marta Alise

Liker

Kommentarer

Turid
,
Så utrolig lærerikt og spennende dette må være. Kos deg videre og god heig. Så morsomt å følge deg. 😊
martaalise
martaalise,
Takk for at du følger 😃 <3
nouw.com/martaalise