Nostalgisk barndomsminne

prinsessegrøt til jul 

Hei dere! Håper dere sitter denne søndagen og koser dere og slapper av. Jeg gjør det selv, haha. Hadde to timer der jeg vasket, ryddet og tok bilder til bloggen. Brukte også litt tid på å lage oppskrift og sette det sammen finest mulig. Resultatet ble denne deilige prinsessegrøten som er et stort og fint barndomsminne for meg. Når mamma stod på kjøkkenet og laget prinsessegrøt, så ble vi så glad! Det er dritgodt! Hun sa aldri når hun skulle lage det, hun bare begynte å lage det og derfor ble det en koselig overraskelse hver gang <3 Oppskriften har jeg selvfølgelig fått fra mamma og denne må dere prøve! Håper det er i orden at jeg har kickstartet julen med litt pepperkaker og juleservietter. Jeg er så gira, og jeg får bilder av at folk allerede har pyntet juletreet? Da er jeg i hvertfall ikke alene om å ha julestemning i november :-) Haha!

du trenger:

1,5 dl semulegryn, 1 ss sukker, 1 liter melk, 2 ss smør, 1,5 ts sukker

slik gjør du:

Hell melk og 1 ss smør i en bolle. Legg blandingen i mikrobølgovnen i 5 minutter. Melken skal være kokvarm og smøret være smeltet. Om det ikke er det, kan du ta 2 minutter til. Avhenger av hvordan type mikro du har. Når det er ferdig kan du helle semulegryn oppi blandingen og røre godt. La det så hvile i 2 minutter før du rører godt igjen og tar det i mikroen igjen i ett minutt. Ta den ut, rør godt og sett inn i ett minutt. Hold på sånn helt til det blir grøt konsistens. Jeg trengte bare å ta den ut én gang. Men se det ann :-) Når det har tyknet kan du røre inn 1 ss sukker, 1 ss smør til og 1/2 ts salt. Rør godt! Da er den klar for servering. Hell grøten i porsjonsskåler. Strø sukker og kanel over sammen med en liten klump smør og rosiner.

Dette ble min lunch i dag. Så godt og enkelt! Håper dere vil prøve <3 Dagen min i dag ser veldig tom ut, heldigvis. Jeg er så sliten. Jeg har fartet så mye siste dagene og gått noen turer. Nå skal det bli godt å få jobbet i fred med bloggen, rydde litt mer her hjemme og se etter flybillett til Bergen. Jeg skal hjem før jul <3 Vet ikke hvor lenge jeg blir, men må snakke med Audun og se an litt hvor han ender opp før/etter jul osv. Ingenting er sikkert og alt går litt tregt... Tålmodigheten lenge leve. Haha :-) Hva skal dere finne på i dag?

legg meg gjerne til på snapchat: martalise

Marta Alise

Liker

Kommentarer

Annajuliey
Annajuliey,
😍👍🏼
nouw.com/annajuliey
odaulrikke
odaulrikke,
Åh, det så fantastisk ut! Dette må jeg prøve - skal se om jeg får prøvd å lage det allerede til uken! Håper du har hatt en fin helg, også vil jeg ønske deg en fin start på ny uke i morgen!❤️
nouw.com/odaulrikke
martaalise
martaalise,
:D Takk!!! i like måte <3
nouw.com/martaalise
Hege
,
Ååååh så herlig! Hjemme hos oss kalte vi dette for bamsegrøt ☺️☺️
martaalise
martaalise,
Haha for et artig kallenavn <3
nouw.com/martaalise
Monica
,
Moro å følge deg Marta😊 Men når blir bloggen til Audun oppdatert.? Ønsker deg en god uke🌟
martaalise
martaalise,
Hei Monice 😃 Tenker på det hver dag men får ikke fingeren ut 😟 Skal prøve denne uken!
nouw.com/martaalise
Elisabeth F.E
,
Idag blir det pepperkakelaging og pepperkakehus bygging for alle penga! Og seff grøt til middag! 😊
martaalise
martaalise,
Så koselig 😃
nouw.com/martaalise
LM
,
Hei, fin blogg! Hva heter den skrifttypen du har skrevet blant annet " prinsessegrøt til jul"og " du trenger" i?
martaalise
martaalise,
Hei LM 😃 Brainflower heter den <3
nouw.com/martaalise