en dokumentar du må se

Første innlegget denne uken er en anbefaling til dere. Det er sjeldent jeg anbefaler dokumentarer, ikke sant? Jeg så en veldig sjokkerende og viktig dokumentar før helgen! Nemlig; I Am Jane Doe. Den handler om menneskehandling. En nettside som annonserer jenter helt ned i 12-13 års alderen til salgs. På en side som finn.no - bare amerikansk versjon, der du kan kjøpe alt fra hus, katter og ferier - men også mennsker. Hvor sykt er ikke det? Dokumentarer følger flere rettssaker mot denne siden, og eierne bak dem, men det mest interessante er å når ofrene selv forteller om deres forferdelige opplevelse. Får så vondt av dem.. Og også foreldrene som står bak, som får livene sine ødelagt.
Det er helt sykt at slike sider har vært tillatt for bare noen år siden i et så moderne og vestlig land som USA. Tenk å bli kjent med noen som du tror vil deg vel, og det siste du husker er at du har blitt voldtatt, slått ihjel og solgt på nettet. Disse jentene har vært gjennom hundrevis av voldtekt av ukjente menn som har kjøpt tiden deres på nett, mens noen kyniske bakmenn sitter og blir rikere og rikere. Noen av jentene er veldig unge. De er barn. Jeg fikk helt vondt når jeg så dokumentaren, men samtidig er jeg glad de laget den. Det er så viktig å fortelle en slik historie og opplyse folk rundt i hele verden hvor sykt det er. Og det mest irriterende med alt er at siden ikke ble stengt av med en gang. De vant sak på sak, på sak! Urovekkende!
Serien finner dere på Netflix <3 Nå er jeg i Oslo for å besøke Audun. Måtte forhåndsskrive dette innlegget i dag tidlig, for jeg blir vekke til 11-12 i dag og synes det er lenge å vente før jeg poster første innlegg. Det er for dårlig ass :-) Haha! Men håper dere vil snurre denne når dere får tid <3

Marta Alise

Liker

Kommentarer

marieoma
marieoma,
Takk for tips.. denne må jeg se! Utrolig at det går an... At folk kan gjøre noe slikt!
nouw.com/marieoma
martaalise
martaalise,
jaaa.. Ikke sant :-O
nouw.com/martaalise