til sengs med Marta

"Til sengs med..." er en slags spalte i flere blader der man går litt mer i dybden i personens liv. Et slags personliginnlegg kan man si :-) Der kan man fortelle akkurat det man tenker på nå eller en personlig erfaring. Og i dag vil jeg snakke om venninner. Jeg har ikke blogget så mye om det, og når jeg først nevner dem, så er det i positive innlegg der jeg er med dem eller savner dem. Men nå jenter, nå skal dere faen meg få! Haha :-) jeg bare tuller. Jeg tenkte å snakke generelt om venninner og selvfølgelig gå innpå personlige erfaringer.

Jeg har alltid vært en jente som liker å være med andre jenter. Jeg var aldri den som likte å være eneste jenten i en guttegjeng og jeg har vel aldri vært genuint bestevenn med en gutt, med mindre det har vært en kjæreste. Jeg er så langt fra en "guttejente" som du får det! Jeg liker meg veldig godt rundt jenter og selv om det kan være litt mye drama og baksnakkingen - så føler jeg at jeg har taklet det veldig bra. Slike ting blir det jo også mindre av, dess eldre man blir. Å være venn med gutter er sikkert på mange måter mye lettere, men jeg føler man går glipp av den personlige kontakten som man kanskje går mer i dybden når man er med en venninne. Nei, jeg ser virkelig ikke for meg et liv uten venninner. Men når det er sagt, så vil jeg gjerne snakke om vanskeligheten med å få venner i voksen alder. For shitt, det er ikke bare bare. Jeg har venninner i Bergen og Oslo, hvor jeg har bodd i store deler av livet mitt. De jentene jeg har i de byene og som jeg forsatt har kontakt med, føler jeg nå - at jeg alltid kommer til å ha. Men så flytter man for kjærligheten til en liten by som Arendal og da må man skaffe seg nye venner. Ikke nye at man kutter ut de gamle, men nye som kommer i tillegg. Hadde jeg hatt en vanlig jobb som ikke var hjemme eller en slags hobby så hadde jeg nok hatt lettere for å komme i kontakt med jenter på min alder og som lever noenlunde det samme livet som meg, men det har jeg jo ikke. Så jeg har gått mange år uten venninner her i Arendal. Først i vinter fikk jeg venninner. Venninner som jeg har vært med veldig mye og som jeg har blitt glad i. Også kom sommeren, og jeg fikk litt flere venninner og for første gang kan jeg si at jeg har flere venninner enn fingre på én hånd - haha ;-)

Men, de har ikke kommet servert på et sølvfat. Det har krevd å finne på ting på dager der jeg egentlig burde blogge eller ikke har lyst til å være med andre mennesker, det har krevd å vise at jeg bryr meg, osv. Slik som i alle forhold egentlig. Og siden dette med venninner aldri har vært et problem for meg, for det har alltid vært så mange å velge mellom - så har jeg på en måte blitt litt mer kjent med meg selv og dette "fenomenet" venninner. Spesielt venninner i voksen alder. Man tar og gir, man har ulike meninger og man prøver å fungere selv om hverdagen er så forskjellig som fargene svart og hvit. Men som i alle forhold, så kan man føle skuffelser og oppleve ting som er veldig sårende. "Hvorfor sa hun det?", "hvorfor gjorde hun sånn?".. Men så har jeg tenkt så mye på dette i det siste og begynt å skjønne at man kan ikke gå å vente på noe som ikke kommer. Man må akseptere at man er forskjellig også gå videre. Det jeg ikke finner i én venninne, finnes alltid i en annen. Det er derfor jeg har likt å ha flere venninner og det er kanskje derfor jeg følte en slags sorg over forskjellen med å bo her og med å bo i Oslo. Her i Arendal står ingen i kø for å være med meg når jeg kommer hjem fra ferie for eksempel, hehe - håper ikke noen blir fornærmet for at jeg sier det. Men det er jo fakta. Alle har sitt liv. Mens i Oslo, så har det alltid vært en eller flere å være med. De levde det samme livet som jeg levde, og trengte meg like mye som jeg trengte dem.

Så, jeg har konkludert med at jeg har blitt eldre og at jenter rundt meg har blitt eldre. Det er litt trist, men det er mye fint med det også. Jeg må bare lære meg å se det mer. Jeg kjenner nok ekstra på det siden jeg ikke har Audun. For en kjæreste vil alltid være en slags "hvilepute" når man ikke har noen å være med. Hehe. Eller, Audun var vel heller mitt første valg enn en hvilepute - men dere skjønner hva jeg mener.

På tross av ting som er negativt og episoder som har vært med venninner, så kunne jeg aldri vært foruten dem og jeg er veldig takknemlig for dem jeg har <3 Jeg kunne ikke tenkt meg en verden uten nå, og det er veldig viktig for meg å være en god venninne. Så det var dagens snakk om venninner ;-) Hva vil du at jeg skal snakke om neste gang? Jeg har lyst til å få til en slik spalte en gang i uken! Sikter høyt ass!

Marta Alise

Liker

Kommentarer

Hei
,
kunne ønske jeg bodde i Arendal. da hadde jeg gjort alt for å bli venner med deg ❤️ Du virker som du gir mye av deg selv og stiller opp uansett!
martaalise
martaalise,
Så søt <3
nouw.com/martaalise
jmyklebust
jmyklebust,
Så koselig innlegg! Eg stemmer for heller få, men gode venner enn mange. Ønsker deg ein super kveld vidare!
nouw.com/jmyklebust
martaalise
martaalise,
Oline
,
«man kan ikke gå å vente på noe som ikke kommer» - så sant! Kan du skrive din og Auduns første møte neste gang? Og hvordan du kjøpte din første leilighet?
martaalise
martaalise,
Jeg har skrevet om det før tror jeg... Men kan sikkert fortelle en gang til <3
nouw.com/martaalise
Kim K
,
du er dust som sier at gutter ikke er gode venner
martaalise
martaalise,
oki. Du må lese en gang til, dust!
nouw.com/martaalise
S
,
hej, efter en paus är nu veckans blogg igång startat igen. Vinnaren visas för 100+ läsare per dag, skulle vara kul om du ville vara med. Kram! http://www.devote.se/sandraaboqvist/vill-du-bli-veckans-blogg-30894282#comments
martaalise
martaalise,
spaaaaaaaaaaaam!!!!
nouw.com/martaalise