hjemmelaget basilikums-pesto

- basilikumspesto -

God dag dere :-) I dag skal jeg også møte Audun, men før det skal jeg prøve å jogge litt. Det blir ukens siste økt. Merker at jeg trenger litt hvile, så i kveld skal jeg ta det helt piano. I morgen kommer Alex og holder meg med selskap <3 Men nok om det! Denne søndagen har jeg lyst til å dele en basilikumspesto som jeg laget for noen dager siden. Den er supergod til å bruke i pasta og på pizza istedenfor vanlig pizzasaus som du tar i bunnen. Jeg brukte den i en pastasalat på fredag, og mmmmm! Drit god om jeg skal si det selv ;-)

du trenger:

3 hvitløksfedd, 4 dl med basilikumsblader, 1 stor ss dijon sennep, 3 ss creme fraiche, 4 ss pinjekjerner, saften fra 1 lime, 3 ss olivenolje

slik gjør du:

Finn frem blenderen og mix alt sammen. Press hvitløken og skvis ut all saften fra limen. Mix til det blir en fin røre og hell den over 300 gr pasta eller på en pizza :-) Om du vil lage en stor røre slik at du har det en stund, kan du ha den stående i kjøleskapet. Bare husk å legge blandingen i et lite norgesglass som er tett. Da holder det seg i en uke :-)

Håper dere vil prøve :-)

Marta Alise

Liker

Kommentarer

Åna
,
Elsker oppskriftene dine 😍
martaalise
martaalise,
Takk <3 <3 <3
nouw.com/martaalise
HannahOster
HannahOster,
Ser ju supergott ut!!
nouw.com/hannahoster
Ellendelin
Ellendelin ,
Åh vad gott!!
nouw.com/ellendelin