oktober

welcome octuber

God kveld dere. Dette innlegget kommer ut litt senere enn jeg tenkte, men jeg har så mye på "må gjøre-listen" min, at bloggingen har blitt helt utsatt. Jeg må få gjort en del ting før jeg reiser på lørdag. Og når jeg setter meg i bilen så er det over 6 uker til jeg er tilbake. Da er vi plutselig i november.. Rart å tenke på, men godt er det. Det er vel ikke en hemmelighet at jeg ønsker at tiden skal gå så fort som mulig. Fort, fort, fort! Og når jeg er hjemme igjen, i november, er det Auduns bursdag, også er det jul plutselig. Og da kan jeg merke 6 mnd av, på kalender min. Fjooo.. Livet dere <3

Men, jeg tenkte at jeg skulle fortelle litt om hva oktober betyr for meg. Jeg bladde meg bak i bloggarkivet mitt, og jeg kjente jeg ble så glad. Ja, noen oktober i mitt liv har ikke alltid vært så lett. Men gud, jeg er glad jeg har dokumentert det. Da vet jeg hva jeg har gjort til enhver tid. Så koselig med bloggen <3 jeg er så glad i den. Oktober for meg har tidligere betydd rettssaker, lesing til eksamen og andre ting som ikke har vært så lett. Når jeg så i arkivet så jeg også at første dom på 5 år, kom faktisk i en oktober. Men i år, betyr oktober for meg Mexico, hjelpe andre, reise, utforske og prøve å ha det så bra som mulig. Jeg gleder meg <3

Oktober har også betydd min minste lillesøsters bursdagsfeiring, oktoberfest, og min favoritt; halloween! Tenk at jeg i år skal få oppleve en stor drøm; halloween, eller; el dia de los muertos i Mexico. Det er en stor fest i Mexico som de feirer i 3 dager. De hedrer de døde og feirer livet de har levd. Synes det er en utrolig fin tanke. Noen går på graven med mat og drikke, de fleste kler seg ut, og det er en stor fest i gatene. Skolen jeg skal jobbe på skal pyntes opp og barna skal bli sminket som skjelletter. Alle går med store og fine kjoler med blomster på hodet <3 Alltid når jeg så "dia de los muertos" i filmer og i serier, så tenkte jeg; det skal jeg oppleve en gang. Og nå er det rett rundt hjørnet.

Selv om oktober kan være kald og kjedelig, så er det en måned jeg liker. Jeg har lært meg å like den. Dess eldre jeg har blitt, dess mer har jeg skjønt at oktober er en fin måned for klær og mote. Man kan kle seg opp i fine kåper og lekre støvletter. Jeg kan bli litt mørkere i håret og spise litt mer. Samtidig er høsten en årstid der jeg trener mest. Håper det blir sånn i år også, haha :-)

Oktober for meg er å bake brød og kaker, planlegge halloween og andre festligheter, pynte leiligheten med gresskar, bladet og andre oransje artikler, diy osv.

Her er en fin oppskrift på gresskarbrød. Audun spiste det opp på bare noen dager. Vi er ikke særlig brød-spisere, men dette er så godt! Må prøves :-) Jeg delte det i 2015. Rart å tenke på at det er 2 år siden. Jeg lagde også gresskarsuppe <3 det håper jeg at jeg rekker før Mexico. Visst ikke gjør jeg det når jeg er tilbake i november.

13 ting du kan gjøre i oktober

Gå på oktoberfest - kjøp en kjole eller lederhosen! Bli med på ølfest med venner <3

DIY - Det er så kjekt å holde seg inne i oktober. Finn ting i naturen og lag fine diy`s

Spis på restaurant - Selv om sommeren er over, er det koselig å gå ut å spise <3

Organiser hjemme - Rydd i skaper og skuffer. Få en oversikt, tørk støv, hiv ut ting du ikke trenger og gjør det fint for sesongen vi er i. Du sparer så mye tid på kalde morgener før du skal på jobb om du er litt organisert :-)

Planlegg halloween - Nå er det 30 dager til halloween! Hva med å invitere til fest? Finne kostyme og hva du vil kle deg ut som! Det er nok av tid å gjøre det nå! Så trenger du ikke å stresse med det uken før :-) Veldig greit å få det unna nå, slik at du kan bestille noe på nett.

Sett deg mål - Ja, det blir kaldere. Men hva med å arrangere litt turgåing sammen med venninner ett par kvelder i uken?

Kom deg til København - Å gå på tivoli i København rett før halloween er bare helt fantastisk! De pynter så utrolig fint. Tusenvis av gresskar i parken. Det er så nydelig <3 De har en svær heksegryte det kommer røyk ut av og mange andre gøye ting. Det er virkelig verdt turen, til og med for dem som ikke er glad i å ta karuseller. Jeg gikk bare rundt og fikk så mye inspirasjon til halloweenfesten!

Vinkveld - arranger en vinkveld hjemme. Finn frem penn og papir slik at gjestene kan gi karakter :-)

Gå på shopping - Jeg er mest glad i nettshopping når det er mørkt og surt ute. Men det er ekstra koselig å gå på shopping når dagene er kortere enn før. Det er litt sånn hverdagsglede, og shitt så mange fine farger det er i butikkene nå :-O

Organiser klesskapet ditt - Dette punktet er litt likt det andre om organisering, bare at det er et litt større prorsjekt; nemlig klesskapet ditt! Finn frem esker, legg sommertøyet ned i og få opp høstklærne. Alt som kan gjøre at du sparer tid om morgenen er gull! Dessutten får du mer inspirasjon når alt av høstklær er oppe :-)

Høstbord - Det er så koselig å pynte opp hjemmet og lage til et ordentlig fint høstbord <3 Ta inspirasjon fra naturen ute, eller halloween <3 More is more!

Pleie - finn frem pedikyrkit og plei deg selv og kjæresten din <3 Ny sesong betyr at vi må pleie føttene ekstra mye og kanskje få en ny lakk på neglene? :-)

Maraton - Planlegg en lørdag eller søndag i oktober hvor du skal invitere til maraton hjemme <3 Hva med å se Harry Potter eller Ringenes Herre maraton? Harry Potter er min favoritt når det begynner å bli kaldere ute! Har enda 1-2 filmer tilgode!

Jeg har et lite tips i forbindelse med Halloween. Det er supergøy å matche kostymer! Enten med kjæreste eller med venninner. Første året var jeg og Audun et dødt ektepar! Jeg med "brudekjole" og begge to som skjeletter. Haha. Andre året var vi vampyrer og tredje året var vi Kleopatra og en arabisk prins. Haha :-) Flere tips finner dere i arkivet når dere trykker på oktober 2015 og oktober 2016 <3
Denne oktoberen blir nok litt annerledes for meg, men det er godt å tenke på. Ting er uansett ikke det samme uten Audun uansett, så da er det greit å reise vekk. Rart å tenke på hvordan livet er. For mange år siden på denne tiden, så leste jeg til eksamen, festet mye, bodde alene, reiste hjem til mamma, og tenkte kun på meg selv. Jeg gikk konstant med en klump i magen, for jeg var så redd for å ikke klare eksamen. Men samtidig koste jeg meg så utrolig mye. Og festet så mye. Herregud som jeg festet. Og jobbet. Og leste. Jeg hadde bare meg selv, og beskymringene mine var kun om jeg skulle stå på eksamen og om jeg noen gang kom til å møte en jeg kunne bli glad i. En som var verdt tiden min. En som var verdt at jeg ofret ting som feks festingen. Nå er jeg plutselig her. I en leilighet i Arendal, sammen med verdens beste, som jeg må besøke i fengsel, og skriver blogg. Jeg lurer på hva fremtiden bringer og om jeg har ting å se frem til, jeg håper det <3 Dette innlegget ble mye mer personlig enn jeg tenkte.. Hadde egentlig tenkt å bare lage "10 ting du kan gjøre i oktober"- innlegg... Men så ble det nå sånn da <3 Håper dere likte det og fikk litt inspirasjon :-) Sender dere klemmer!

Marta Alise

Liker

Kommentarer

Anikken
,
Klart du har noe å se frem til! Livet er nå! Gleder meg til å følge deg i Mexico. Du er en skjønn og smart jente med beina godt plantet på jorda!
martaalise
martaalise,
<3 tusen takk for fin kommentar Anikken!
nouw.com/martaalise
jmyklebust
jmyklebust,
Så koselig innlegg! Har lyst å prøva brødet du tipsa om 😊
nouw.com/jmyklebust