Mexico eller ikke

should i stay, or should i go?

Det er virkelig ut av komfortsonen min å skulle dra til Mexico om litt over en mnd. Jeg skal ikke på ferie med venner i 2 uker også hjem. Jeg skal som dere vet, jobbe frivillig i 4 uker og til Cancun alene i 4 dager. Fjoo.. Jeg gleder og gruer meg. Det er mye følelser rundt det, for det er noe jeg har ønsket i mange år. Å oppleve en ny "verden" alene, jobbe frivillig, være i et klasserom, gjøre noe meningsfylt, se Mexico, bo enkelt osv. Det har vært en stor drøm og nå er den rett rundt svingen. Jeg har en liste over ting jeg vil gjøre før jeg blir 30, eller før jeg blir mamma. Og en av de tingene er denne reisen til Mexico som varer i nesten 5 uker. Jeg vet jeg kommer til å være sykt lykkelig når jeg har oppnådd det og jeg vet også at jeg er livredd for å ta halen mellom beina og ikke dra likevel.

For 2 uker siden fikk jeg en litt ekkel melding fra en som har gjennomført det samme programmet som meg. På meldingen stod det: "I am sorry to bother you, but I wanted to inform you on something. I see that you are volunteering in mexico coming up. I wanted to let you know on some stuff because I just got done volunteering and honestly it was a bad experience but please keep this conversation between us. first I wanna say that the experience for me was really bad. Staying at the volunteer house was dirty and the restrooms are just very dirty. Also beware of this female girl that comes to the volunteer house named Paula, she likes to take the volunteers out to clubbing and bars every night and tries to get money out of the volunteers. she got mad at some of the volunteers with us because the volunteers disagreed to do something with her and she said but now I cant afford my tattoo. second is, the school i volunteered to work for the children, they made us pay for the food for the children (which I have no problem with this) but seriously what happened to the money we provided for the program? I felt like it was a scam. if you are staying homestay, then i dont know anything about that and i cant say much about that. I am keeping my name unanimous but something is fishy about the volunteer in mexico at the volunteer house. also there was loud music around 2am at one night like seriously we had work the next morning. i just wanted to give you heads up on all this and please keep this conversation between us. thanks."

Ja.. Så når jeg fikk den meldingen så kjente jeg at gleden over reisen min falt 10 hakk.. Jeg er livredd for Paula først og fremst, haha.. Who the hell is Paula? Og jeg er redd for at jeg kommer til huset og skjønner at det er et drittopplegg. Jeg har vært med på et drittopplegg med EF før, og da stakk jeg hjem etter 4 dager. Brukte 3 av de dagene på sykehus og EF var ikke så veldig samarbeidsvillig. Ikke var de grei med meg heller, de damene som skulle ta seg av oss. De var vel ikke grei mot noen.. Men nå har jeg blitt eldre og jeg tror jeg hadde klart meg bedre på et sykehus i Malta og med alle utfordringer jeg ikke taklet den gang. Jeg hadde nok også klart å si i fra om noen var slemme eller om at skolen og huset ikke var slik som lovet før vi dro. Men den gang var jeg bare 15 år og jeg er glad jeg dro hjem. Denne gangen blir det litt annerledes. Mexico ligger ikke bare en flytur unna, jeg har lagt mye penger i det, tid og har drømt om det lenge. Jeg er blitt eldre og føler at jeg ikke kan la meg stoppe over en sånn melding. Men jeg er likevel i tvil. Det er Mexico.. Ikke verdens tryggeste og beste land. Om jeg ikke trives kan jeg ikke bare ta inn på et random hotel alene. Jeg er jo forsatt avhengig av folk rundt meg der borte.

Men jeg skal fortelle dere enden på visa. Jeg tok kontakt med organisasjonen jeg skal reise med, samt andre som har vært i Mexico nettopp. Selv om de bekreftet at Paula finnes og at det var litt skittent der, så sa de at det var det beste de hadde opplevd i hele sitt liv. Men igjen, mange amerikanere - som er i det programmet jeg skal i, har aldri reist ut av USA og har kanskje ikke så høy standard på ting slik jeg kan ha av og til. Så jeg vet ikke. Organisasjonen tok det sykt alvorlig og kalte inn til et hastemøte med de som jobber i Mexico. Så forhåpentligvis når jeg drar, så er ting blitt bedre. Jeg må dra. Jeg kan ikke bli hjemme. Dette er min drøm!

PS: Om noen lurer på hvordan denne personen kom i kontakt med meg, så er det fordi det er en egen gruppe på facebook for dem som har vært eller skal til Mexico :-) Der deler alle spørsmål og erfaringer.

Marta Alise

Liker

Kommentarer

FruLea
FruLea,
Ønsker deg masse lykke til og jeg krysser fingrene for deg 😊
nouw.com/frulea
Nomadjournal
Nomadjournal,
Ønsker deg masse lykke til og at dette blir en positiv opplevelse for livet ☀️
nouw.com/nomadjournal