min fredag, time for time

jakke og topp H&M, veske her, boots her, sorte jeans her, øredobber her

Min fredag tenkte jeg å fortelle dere om i dag. Jeg sliter veldig mye med søvnen enda, så dagene mine er ikke så energiske som jeg hadde ønsket. Jeg er ung, har en digg jobb, ingen barn og er frisk som en fisk - livet mitt burde være et fyrverkeri. Jeg burde ha funnet på ting hele tiden og vært overalt. Men slik er det ikke. Jeg sovner supersent, selv om jeg legger meg i elleve-tiden. Jeg sover kanskje i noen timer før jeg våkner i noen timer igjen. Og sånn er det frem til ti-halv elleve tiden. Det er derfor jeg av og til er innom her supertidlig og legger ut blogginnlegg, også svarer jeg ikke på kommentarer før senere. For da sover jeg. Så når jeg våkner igjen i halv tolv-ett tiden på dagen, så tror noen at jeg har sovet lenge. Men det har jeg altså ikke. Jeg har bare lagt meg igjen, hehe. Nå har jeg fått med melanin tabeletter, men er forsiktig med dem inntil videre. Har litt lyst til å løse søvnen min selv. Men vi får se! Nå har jeg nevnt dette med søvnen ett par ganger, og det synes jeg er ett par ganger for mye. Jeg hater syting på bloggen - hehe! Men, tilbake til fredagen min i går. Den var veldig fin, slapp og kjekk! Her er time for time.
0700: Jeg står opp, blogger, gjør morgenrutinen min også sovner jeg igjen.

0800: Mens blogginnlegget mitt publiseres sovner jeg igjen og våkner ikke før noen timer senere.

1030: Jeg gjør en ny morgenrutine, lager meg te, sitron med vann og setter meg i sofaen. Tar på tven og slapper av.

1100: Tar frem pcen, blogger litt mer, svarer på mail og betaler regninger.

1200: Jeg spiser frokost. I dag ble det smoothie og resten av grønnsakssuppen jeg laget på mandag. Mmmm. Denne suppen ga meg 8 måltider denne uken. Kun grønnsaker, vann og buljong.

1300: Jeg skriver ett brev til Audun og er lei meg. Men det bruker jeg 20 min på. Også er det over. Jeg gleder meg til å se han igjen.

1400: Yoga it is! Jeg prøver å gjøre litt yoga men kroppen er ikke slik som for noen mnd siden når jeg gjorde det hver dag. Hva skjer med at kroppen blir stiv med en gang det går litt tid?

1500: Jeg vasker klær, bretter klær og tar oppvasken. Stolt! Har på The Voice i bakgrunnen. Har ikke sett noen av ukens episoder, så de må jeg se nå. Så mange flinke!

1600: Butikken neste! Hadde håpet på at jeg skulle motta noen klær i dag. Men de kommer vel på mandag. Jeg prøver å gå på butikken maks 2 ganger i uken og når jeg først skal kjøpe noe så må jeg gå. Spasertur og handling i ett!

1700: Klokken har allerede blitt fem og jeg skal møte Camilla om to timer. Vi skal ut å spise, woho! Camilla foreslo Egon, så da blir det det! Maten på Egon slår aldri feil :-) Jeg hopper i dusjen.

1730: Innen halv seks har jeg dusjet, sminket meg og fønet håret. Jeg er superrask! Nå skal jeg finne ut av hva jeg skal gå med. Jeg må pynte meg litt, men ikke for mye. Vi skal ikke ut, ut. Men litt ut. Jeg må gå med hæler! Det er det jeg føler meg finest i og jeg elsker å gå på hæler!

1800: Nå kan jeg slappe av, men jeg går rundt og tuller frem og tilbake. Fikser sengen og sofaen slik at det blir fint til jeg kommer hjem. Kvelden skal tilbringes i sofaen med The Voice og Senkveld etter byturen :-)

1900: Camilla henter meg og vi drar ned på Egon. Så late altså. Vi kunne gått ned.. Men men. På Egon bestiller vi hver vår burger. Mmmm. Jeg har kun spist grønnsakssuppe og smoothie i dag. Så dette kommer til å smake godt!

2000: Etter litt preiking og spising ringer Audun. Han er vel fremme i Oslo. Han har det bra, men savner meg. Det blir nok en stund til jeg ser han. Men her virker det som han får delt opp ringe-minuttene sine istedenfor å ringe én gang.

2130: Jeg er hjemme og klar for tvkveld!

2200: Tven er på og pcen på fanget! Jeg må blogge selv om jeg ser på tv, men det er gøy!

0000: Leggetid!

I dag skal jeg til Risør for å være med svigers. Hva er deres planer? :-)

Marta Alise

Liker

Kommentarer

FruLea
FruLea,
Kjekt å lese da 😊 Mine planer i dag er å pakke ferdig kofferten, gå ut å spise, gjøre litt små handel før vi reiser hjem til Norge igjen. Fin antrekk forresten 😊
nouw.com/frulea
Anneli
,
Hei! Jeg tenkte jeg ville prøve å gi deg tips med søvnproblemene, som du kan prøve ut om du vil. Er psykologistudent og har akkurat lært om behandling av søvnproblemer., så da kunne jeg ikke la sjansen om å kanskje være til hjelp gå ifra meg, hehe! Det viktigste er å stå opp til fast tid, uansett hvor mye du har sovet, også i helger. F.eks. kl 8. Det andre er å ikke legge deg før du er trøtt., og om du våkner i løpet av natten så gå til et annet rom og gjør noe annet til du blir trøtt igjen. (kan gjøre avslapningsøvelser om du vil). Altså skal du begrense tiden i sengen til den du faktisk sover. Du kan f.eks. legge deg kl 2, (om det er da du er trøtt), stå opp iløpet av natten om du våkner, legge deg når du blir trøtt igjen, men ALLTID stå opp til det faste tidspunktet du har satt deg. Så kan du gradvis legge deg 15-20 min tidligere,, ettersom du bruker mer tid i sengen på å sove. Prøv også å erstatte feilaktige tanker om søvn med mer hensiktsmessige tanker som "jeg fungerer stort sett bra på dagtid selvom jeg har sovet lite". Du må gjøre dette over en periode på 4-8 uker. Om du velger å prøve så må du oppdatere om hvordan det funker 😃 Håper det ordner seg uansett! Leser bloggen din hver dag, men er er dårlig til å kommentere. Stor klem fra meg <3
martaalise
martaalise,
Så hyggelig at du ville hjelpe meg! Tusen takk 😍❤️ Det setter jeg sånn pris på! Det er så dritt med dårlig søvn altså 🙈 Skal prøve fra og med i kveld med tipsene dine! Jeg har aldri tenkt på å stå opp om natten og gjøre noe til jeg blir trøtt igjen 😅 Men da gjør jeg det! Oppdaterer selvfølgelig! Kan bli litt gøy selv-forskning dette, om det er noe som heter det 😂 Lykke til med studier og tusen takk for hjelpen, kommentar og for at du leser 😍❤️👌🏻
nouw.com/martaalise
Anneli
,
Ja det blir spennende å se om det funker! Jeg er veldig nysgjerrig selv, så gleder meg til oppdateringer 😃 Tusen takk for det <3 Ha en fin helg! Håper søvnen bedrer seg snart 😊
Anonym
,
http://www.vg.no/nyheter/innenriks/krim/sult-tiltalt-slik-lurte-vi-nokas-betew/a/24140247/
martaalise
martaalise,
Takk for link. Vi får håpe VG får noen klikk gjennom bloggen min 😊
nouw.com/martaalise
Lina
,
Hei! Et tips når det gjelder søvn. Ikke legg deg igjen på morgenen. Da blir du ikke trøtt nok til kvelden/ natta. Og vær fysisk aktiv på dagtid, helst på formiddagen. Det er viktig å få nok lys tidlig på dagen, mtp kroppens produksjon av melatonin. Ikke bruk skjerm når du legger deg (tv, mobil osv). Det beste er å legge seg rundt kl 23, hvis du skal klare å stå opp tidlig, og føle deg våken og opplagt.
martaalise
martaalise,
Så hyggelig at tar deg tid til å gi meg tips! Tusen takk <3 Jeg har absolutt en jobb å gjøre der med skjerm før leggetid :-O
nouw.com/martaalise