Eksotisk rett med få kalorier

Etter reise så får jeg alltid litt inspirasjon til hva jeg kan lage hjemme. Etter Egypt i mai fikk jeg mange tanker om hva jeg ville lage hjemme og før vi dro laget jeg en rett som er litt kebab-ish. Jeg har gjort den litt om til min egen. Vet det helt sikkert finnes hundrevis av varianter men for meg er det viktig at den er sunnest mulig. Jeg har laget grillspyd av indrefilet og chorizo, frisk salat med mynte, hjemmelaget tzatziki, hvitløkssmør og pitabrød. En ordentlig eksotisk rett med andre ord!

Grillspyd ♥ indrefilet + chorizopølser

Marinade ♥ en ss olivenolje + saften av en sitron, krydre med chili, paprika, hvitløk, persille, basilikum og pepper ♥ Skjær opp indrefilet og pølsen, tre det over grillspyd og mariner ♥ la det stå i en halvtime med marinaden på ♥ Stek på panne eller på grill ♥ dryss mynteblader over

Hvitløkssmør ♥ smør + hvitløksbåter + persille ♥ smak deg til hvor mye hvitløk du vil ha oppi, her hjemme bruker vi ganske mange.

Pitabrød ♥ 1 L hvetemel ♥ 4 dl samalt hvetemel ♥ en gjærpakke ♥ 4 ss olivenolje ♥ 5 dl lunkent vann ♥ 1 ss salt ♥ 2 ss sukker ♥ La deigen heve i 45 min ♥ lag boller og hev igjen for 30 min ♥ stek på 225 grader i 15 minutter.

Tzatziki ♥ en boks kesam ♥ en hel hakket agurk ♥ smak til med hvitløk, salt og pepper

Salat ♥ paprika + agurk + mynteblader + isbergsalat + ananas

Skjær opp et lite hakk i pitabrødet og fyll den med kjøtt og grønnsaker. Denne retten var fantastisk! Mange detaljer men det lønner seg til slutt. Jeg elsker at jeg kan spise karbo igjen, så jeg unnet meg et pitabrød :-)

Marta Alise

Liker

Kommentarer