Dyr som er født i fangeskap - Er dette greit?

Jeg er like dårlig enda i foten, enda verre faktisk. Jeg er hoven som om at jeg skulle vært gravid og syk på en gang.. Har googlet meg ihjel og hørt på alle råd jeg har fått fra dere. I dag holdt vi oss unna solen og da dro vi til noe de fleste gjør i Thailand, nemlig å besøke dyr som lever i fangeskap.. Tigere, aper, elefanter og slanger. Synes dere dette er greit eller er dere store motstandere?

Jeg skal ærlig innrømme at jeg ikke er den største dyreforkjemperen, men i dag kjente jeg litt på den ekle følelsen av at jeg støtter noe som ikke er greit. Jeg har alltid tenkt og brukt mye mer tid, penger og tanker på barn som ikke har det bra, men vil det si at jeg ikke bryr meg om dyr? Nei, selvfølgelig ikke. Jeg bryr meg bare ikke like mye.. Både dyr og barn har stemmer som ikke blir hørt, men hos meg berører det ene mer enn det andre.

Jeg ville aldri vært slem mot ett dyr, men jeg tenker alltid det beste om andre som lever av å lære opp dyr til å imponere turister og lar dyrene leve i fangeskap. I dag besøkte vi en gård langt ute på landet.. Så langt at jeg tror det var jungel. Her hadde de aper som trikset, slangeshow, elefanter som tok oss med på ridetur osv. Tidligere på dagen var vi i tigerparken, hvor du kan hilse og ta bilder med små til store tigere... Mange sier de er dopet, men de var veldig bestemt på at de IKKE er det.

Selv om jeg koste meg og hadde en fin dag, hadde jeg ofte små nedturer der jeg tenkte og følte at dyrene ikke hadde det bra. Jeg synes for eksempel at det var ekkelt når apen kom ut for å underholde med et bånd rundt halsen... Men, på scenen ga han uttrykk for at han synes det var gøy. Sikkert opplært tenker noen, men det trøstet meg litt.

Det var stas å få hilse på slike farlige og eksotiske dyr og jeg synes alle bør ta seg turen når de er i Thailand. Men jeg tror ikke jeg drar tilbake. En gang er nok og jeg sitter igjen med en mixet følelse. Kanskje fordi jeg ikke blir helt enig med meg selv om dette er greit eller ikke..

Tigere er sykt flotte og majestetiske dyr. Men jeg skal ærlig innrømme at jeg var skikkelig redd når vi var der inne. Jeg ville egentlig bare ta bilder med den lille tigeren. Men de insisterte på at jeg også skulle gå inn til den store. Mens jeg satt på bassengkanten fikk jeg et skikkelig piskeslag med halen til tigeren. Jeg ble klissvåt på rompen, haha :-) De hadde revet ut klørne på de og hadde utrolig liten plass å boltre seg på - det var egentlig nok til å bare gå derfra. Men vi, som alle andre, ble igjen.

På slutten hilste vi på elefantene og det var dagens høydepunkt. Elsker disse dyrene. De er så festlige! Vi kjøpte en kurv med bananer og jeg fikk mate den ene. Den tok helt av og ble helt villl.. Tungen var SÅ stor og jeg kom borti den... Vet ikke hva den gjorde, men for meg så det ut som at den lo når jeg ropte ÆSJ!!! Haha :-) Dette var mye hyggeligere enn møte med de andre dyrene.. Dagen var veldig fin og jeg er glad vi dro, men som sagt, det blir med dette! Jeg har vært i Kristiansand Dyrepark mange, mange ganger - men føler at det er noe helt annet enn dette...

Hva tenker dere om dyreparker og andre steder hvor dyr er født og lever i fangeskap?

Marta Alise

Liker

Kommentarer

Charlotte K
,
Så lenge turister betale for det her så fortsette dyremishandlinga dessverre. Ape skal ikke være i lenke og sykle og tigra skal ha klørn sine! Grusomt spør du meg:(
Absolutt ikke nåkka man bør støtte.!
martaalise
martaalise,
Skal ikke gjøre det igjen 😊
nouw.com/martaalise
Charlotte K
,
Liker ikke at du anbefaler folk å dra dit 😟
Tone
,
Jeg er egentlig veldig imot det. Men jeg forstår litt hva du mener med at det kan være vanskelig å bestemme seg om det er greit eller ikke. Eller, greit er det ikke uansett, men til hvilken grad i forskjellige setting er vell det som er vanskelig å bestemme seg for..
Når jeg selv var i Thailand nektet jeg å betale for bilde med tiger, jeg klarer ikke tro annet enn at de er neddopet for å være så rolige blandt så sykt mange mennesker. Men jeg ridde på elefant og klappet en ape så jeg støttet jo noe bare fordi det virker mindre ille..
Så bodde jeg også i Sør afrika i noen mnd og en uke tilbringet jeg på en "løvefarm" som frivillig hvor det var flere løvunger og andre kattedyr i forskjellige alder. Disse bodde vi blant og brukte mye tid med de da de var tamme fra liten alder, det var en del kos og lek men vi måtte også alltid passe på å ikke snu ryggen til. Dette var en av de beste ukene i hele mitt liv, men samtidig så sitter jeg med litt dårlig samvittighet som støttet noe som ikke er naturlig for dyrene bare for min egen glede. De virket til å ha det veldig bra, men det store spørsmålet er vell hva skjer når de blir større og flyttet på. De kan aldri klare seg alene. Og i afrika er det et stort problem med ekle rike mennesker som reiser til afrika og betaler for å skyte løver i fangenskap..
Men jeg er litt etterpåsmart og det er mye ang dyrs rettigheter jeg har endret syn på ETTER jeg har sett det med egne øyne og tenkt over det. Det er mye jeg har gjort som jeg aldri ville gjort igjen..

Ble en lang kommentar gitt, litt revet med her, hehe! Ellers håper jeg dere koser dere masse videre i thailand, det er fortjent! <3 Jeg og kjæresten var også i thailand en stund før han måtte sone og det er minner som er kjempe fine å ha med seg i denne tiden! Får litt flashback av å se bildene og snapene deres 😊
martaalise
martaalise,
Ikke ha dårlig samvittighet! Høres ut som en fin opplevelse og synes du skal kose deg med det og ikke føle noe anger. Det er noe man gjør en gang i livet! Nyt det! Føler med deg angående etterpåsmart, jeg er lik! Blir nok ikke å dra tilbake til tigerparken igjen 😊 Takk for at du leser bloggen Tone <3 Når er han ute igjen? Gruer meg til det blir min tur altså.. Da kommer disse minnene til å svi ekstra mye tror jeg.
nouw.com/martaalise
Julianne
,
hvorfor publiserer du ikke alltid mine kommentarer? sier jo aldri noe stygt til deg eller Audun....
martaalise
martaalise,
selv om du ikke snakker stygt til meg eller Audun, så godkjenner jeg ikke stygge og saiko kommentarer fra deg som er ment til andre i innlegget. Nå som jeg har innstilling på at jeg skal godkjenne alle kommentarer har jeg også ansvar for hva som blir lagt ut. Din mening er helt ok og andre tåler at ikke alle er enige. Men du kan si det på en ok måte. Slike kommentater kan såre eller irritere flere og da blir det baluba her inne!! ellers takk for støtten!! 😊
nouw.com/martaalise
helene
,
kanskje du har mye vann i beina? jeg sliter ofte med det i syden om det blir altfor varmt, det er vondt og gå. Det hjelper å få i seg mye salt og vann, jeg pleier alltid å ha med meg salt tabeletter til syden 😊 Jeg synest det er synd og se dyr i fangenskap, men tigere er skikkelig fine dyr <3 jeg så på snapchaten din han som "fightet" med slanger? at han tørr.. ble han noen gang bitt? 😲
martaalise
martaalise,
Salt tab? Det har jeg ikke hørt om før... Kanskje jeg skal ta det med neste gang... Nei han ble ikke bitt. Slangene hadde stor respekt for han!
nouw.com/martaalise
Stine
,
Det er nok et stort dilemma mange føler på. Det er som ellers i livet.. Hvorfor kjøper jeg en i Phone eller Samsung når jeg vet at det ligger barne arbeid bak det? Eller kjøper klær som bidrar til å ødelegge lokal områder pga klore som kommer ut i drikkevannet nedover? Altså. .. det finnes mye moral politi der ute slik som hun som først kommenterte her, håper at hun har hele sin sti rein : )
Julie
,
Forstår godt hva du mener!:) jeg har veldig lyst å reise ned dit å gå i tigerparken, men det er mer for at jeg er nyskjerrig på hvordan en tiger er på nært hold:p kanskje det er bedre å reise på safari i afrika? Vet ikke om det er bra eller ikke, men får sett dyrene i sitt element, og ikke liggende på betonggulv å sove.. Ser ut som om dere koser dere masse, noe dere fortjener begge to!:D nyt ferien videre, å husk solkrem og en kilo aftersun/aloe vera på kveldene:p
martaalise
martaalise,
Hei Julie! Ja jeg tenker at safari er 100 ganger bedre! Så ville satset på det heller! 😊 haha en kilo aloevera skal bli!!!
nouw.com/martaalise
Cecilie
,
Kjære Marta.

Jeg ville anbefalt deg å se en av mange dokumentarer om dyreparker, spesielt i Thailand. Du aner ikke hvor mange slag og spark disse dyrene blir utsatt for, for at de skal underholde turister. Vær så snill å ikke vær med på å støtte dette grusomme overgrepet på uskyldige dyr. Større dyr er ofte dopet ned for at de ikke skal være aggressive. Jeg har vært i flere av disse dyreparkene selv, dessverre. Men nå som jeg er opplyst, så tar jeg stor avstand. Håper flere gjør det samme:)

Nyt Thailand


Hilsen Cecilie
martaalise
martaalise,
Hei Cecilie. Så jævlig å høre. Vi blir nok ikke å dra dit igjen! Takk for god og nyttig kommentar <3 har du link til dokumentaren? klem til deg!
nouw.com/martaalise
Trine Gundersen,
Syns de bør settes fri!
www.instagram.com/gundersen1994/
martaalise
martaalise,
Ja jeg og egentlig. Men ville de da klart seg?
nouw.com/martaalise
Helene
,
Ja det vil jeg anbefale vist du hovner opp i beinene, det hjalp meg veldig mye:-) bare snakk med de på Apoteket 😄