Dyr som er født i fangeskap - Er dette greit?

Jeg er like dårlig enda i foten, enda verre faktisk. Jeg er hoven som om at jeg skulle vært gravid og syk på en gang.. Har googlet meg ihjel og hørt på alle råd jeg har fått fra dere. I dag holdt vi oss unna solen og da dro vi til noe de fleste gjør i Thailand, nemlig å besøke dyr som lever i fangeskap.. Tigere, aper, elefanter og slanger. Synes dere dette er greit eller er dere store motstandere?

Jeg skal ærlig innrømme at jeg ikke er den største dyreforkjemperen, men i dag kjente jeg litt på den ekle følelsen av at jeg støtter noe som ikke er greit. Jeg har alltid tenkt og brukt mye mer tid, penger og tanker på barn som ikke har det bra, men vil det si at jeg ikke bryr meg om dyr? Nei, selvfølgelig ikke. Jeg bryr meg bare ikke like mye.. Både dyr og barn har stemmer som ikke blir hørt, men hos meg berører det ene mer enn det andre.

Jeg ville aldri vært slem mot ett dyr, men jeg tenker alltid det beste om andre som lever av å lære opp dyr til å imponere turister og lar dyrene leve i fangeskap. I dag besøkte vi en gård langt ute på landet.. Så langt at jeg tror det var jungel. Her hadde de aper som trikset, slangeshow, elefanter som tok oss med på ridetur osv. Tidligere på dagen var vi i tigerparken, hvor du kan hilse og ta bilder med små til store tigere... Mange sier de er dopet, men de var veldig bestemt på at de IKKE er det.

Selv om jeg koste meg og hadde en fin dag, hadde jeg ofte små nedturer der jeg tenkte og følte at dyrene ikke hadde det bra. Jeg synes for eksempel at det var ekkelt når apen kom ut for å underholde med et bånd rundt halsen... Men, på scenen ga han uttrykk for at han synes det var gøy. Sikkert opplært tenker noen, men det trøstet meg litt.

Det var stas å få hilse på slike farlige og eksotiske dyr og jeg synes alle bør ta seg turen når de er i Thailand. Men jeg tror ikke jeg drar tilbake. En gang er nok og jeg sitter igjen med en mixet følelse. Kanskje fordi jeg ikke blir helt enig med meg selv om dette er greit eller ikke..

Tigere er sykt flotte og majestetiske dyr. Men jeg skal ærlig innrømme at jeg var skikkelig redd når vi var der inne. Jeg ville egentlig bare ta bilder med den lille tigeren. Men de insisterte på at jeg også skulle gå inn til den store. Mens jeg satt på bassengkanten fikk jeg et skikkelig piskeslag med halen til tigeren. Jeg ble klissvåt på rompen, haha :-) De hadde revet ut klørne på de og hadde utrolig liten plass å boltre seg på - det var egentlig nok til å bare gå derfra. Men vi, som alle andre, ble igjen.

På slutten hilste vi på elefantene og det var dagens høydepunkt. Elsker disse dyrene. De er så festlige! Vi kjøpte en kurv med bananer og jeg fikk mate den ene. Den tok helt av og ble helt villl.. Tungen var SÅ stor og jeg kom borti den... Vet ikke hva den gjorde, men for meg så det ut som at den lo når jeg ropte ÆSJ!!! Haha :-) Dette var mye hyggeligere enn møte med de andre dyrene.. Dagen var veldig fin og jeg er glad vi dro, men som sagt, det blir med dette! Jeg har vært i Kristiansand Dyrepark mange, mange ganger - men føler at det er noe helt annet enn dette...

Hva tenker dere om dyreparker og andre steder hvor dyr er født og lever i fangeskap?

Marta Alise

Liker

Kommentarer

Trine Gundersen,
Syns de bør settes fri!
www.instagram.com/gundersen1994/
martaalise
martaalise,
Ja jeg og egentlig. Men ville de da klart seg?
nouw.com/martaalise
Helene
,
Ja det vil jeg anbefale vist du hovner opp i beinene, det hjalp meg veldig mye:-) bare snakk med de på Apoteket 😄