DIY - morsgave i siste liten!

På søndag er det morsdag og da er det koselig å gi en liten oppmerksomhet. Jeg har satt sammen ulike spa-sett som jeg bruker selv og som er lett å lage! Har ikke skrevet hvor mye det skal være av hva. Det ser dere i forhold til hvor stor krukken dere skal bruke er og hvor hard dere vil ha skrubben. Eteriske oljer avhenger av hvor mye du vil at det skal dufte, men det holder som regel med ett par dråper.

SPA-SETT

Dette er den perfekte gave til en morsdagen! Lager også til meg selv for det er så deilig og funker kjempe fint! Dette spa-settet består av tre deler; ansiktskrubb, kroppskrubb og massasje olje.

DU TRENGER:

♥ Tre krukker. En stor og rund til kropp, en liten og rund til ansiktet og en liten flaske til massasjeolje. Mine er kjøpt på IKEA og clas olhson. ♥ Sukker ♥ havsalt ♥ eteriske oljer ♥ mandelolje/olivenolje ♥ et par dråper matfarge ♥ kokosolje

SLIK GJØR DU:

Ansiktskrubb: ♥ Hell sukker i krukken du skal bruke for å se hvor mye som passer i din krukke. ♥ Så bruker du en annen skål for å lage blandingen ♥ Hell kokosolje til du får den konsistensen du ønsker. Jeg liker den litt grov så jeg tar ikke mye olje oppi. ♥ Hell et par dråper med rød matfarge om du vil ha lyserosa ansiktsskrubb. ♥ Til slutt et par dråper eterisk olje, jeg brukte vanilje og lavendel for en avslappende følelse.

Kroppskrubb: ♥ Samme utgangspunkt her; ♥ Hiv havsalt i krukken du skal bruke for å se hvor mye som passer i din krukke. ♥ så heller du havsalt i en ekstern skål for å lage blandingen ♥ Hell mandelolje oppi havsaltet også stopper du når du har fått ønsker konsistens. ♥ Legg til et par dråper blå matfarge om du vil ha en fresh farge som turquis. ♥ Til slutt ett par dråper eterisk olje, jeg brukte ecalyptus + sitron for å få en forfriskende og sprek lukt som man våkner litt av.

Massasjeolje: ♥ Hell mandelolje i flasken ♥ Drypp ett par dråper med eterisk olje, jeg brukte sándalo for den var så god og deilig!

For prikken over i-en; ♥ Pynt de gjerne med litt bånd og pakk de inn med cellofan. ♥ Kjøp et par merkelapper på IKEA, clas olhson, søstrene grene og skriv hva som er oppi.

KROPPSSKRUBB MED LAVENDEL

Lavendel er en av de mest kjente plantene med en deilig blomsterduft som brukes over hele verden til aromaterapi, meditasjon og kosmetikk. Denne planten har en rekke gevinster.

♥ Virker smertestillende ♥ Beroliger kropp og sinn ♥ Fremmer god søvn ♥ Lindrer vonde og stive muskler ♥ Muskelavslappende

DU TRENGER:

♥ Pynt ♥ Havsalt ♥ Lavendel ♥ Kokosolje ♥ Roseblader

SLIK GJØR DU:

♥ Kutt rosebladene i en mixer ♥ Blander alle ingrediensene godt ♥ Tilsett mer kokosolje om du synes skrubben blir for grov ♥ Hell 2 tskjeer lavendel i blandingen og rør godt. ♥ Topp med litt roseblader

TIPS:

♥ Har du ikke kokosolje kan du bytte det ut med oljen du har hjemme. Olivenolje/madelolje/solsikkeolje.

♥ Lavendel kan man kjøpe på helsekostbutikken og apoteket.

♥ Vær forsiktig med å ta denne skrubben på følsomme områder med tynn hud. Skal ikke brukes i ansiktet!

ANSIKTSSKRUBB MED KOKOS

Dette er min favoritt og den jeg har brukt mest av alle! Utrolig søt og deilig!

DU TRENGER:

♥ En skål med kokosolje ♥ En kopp sukker ♥ En kopp kokos ♥ Rød konditorfarge

SLIK GJØR DU:

♥ Mix alle ingridiensene i en bolle ♥ Du bestemmer selv konsistensen, vil du ha en mildere skrubb bruker du mindre sukker og kokos.

TIPS:

♥ Denne kan du fint bruke på leppene, føttene og som kroppsskrubb.

♥ Konditorfarge er valgfritt. Den gjør ingenting annet enn fargen.

KROPPSSKRUBB MED KAFFE

Kombinasjonen av kaffe og sukker er veldig deilig og oppstrammende for huden. Kaffe har flere virkningsområder og her er flere grunner for hvorfor du bør lage en kaffeskrubb både til deg selv og til din mamma:

♥ Reduserer cellulitter ♥ Gjør huden mykere ♥ Rik på antioksidanter ♥ Beskjemper aldringstegn ♥ Roer ned betent og irritert hud ♥ Gir glød til huden

DU TRENGER:

♥ 1/2 kopp kaffe ♥ 1/2 kopp sukker ♥ 1/2 kopp mandelolje ♥ Krukke ♥ Kaffebønner

SLIK GJØR DU:

♥ Mix alle ingredienser godt ♥ Legg blandingen i en fin krukke. Jeg kjøpte min på Clas Olhson. ♥ Topp med kaffebønner

Håper dere fikk inspirasjon til å gi en koselig gave på søndag!

Marta Alise

Liker

Kommentarer