DIY - julegaver

Jeg kunne lett hatt en ren DIY-blogg, for er det noe jeg elsker så er det å lage ting selv. Jeg kan se ting på internett eller i en butikk også tenke meg hvordan det lages. Kan feile 10 ganger før jeg får det til men det er så koselig og energigivende å holde på! Da er jeg i mitt ess. I dag har jeg laget tre ting som passer perfekt til juleverksted med barna eller for dere som synes det er mer personlig og sjarmerende å lage julegavene selv. Nedenfor er oppskrift på snøkule, spa-sett og hjemmelaget brownies.

Snøkule

Dette er noe av det vanskeligste jeg har laget for det tok så mange forsøk før jeg fikk det til. Men dere skal få oppskriften som funker her! Så verdt å lage dette for de er så søte!

Du trenger: ♥ En liten vanntett krukke (jeg fant mine på IKEA) ♥ pynt du vil ha i krukken. Jeg brukte godteri + julekule ♥ limpistol (jeg fant min på Søstrene Grene) ♥ glitter ♥ glyserol (kjøpt på apoteket)

Slik gjør du: ♥ Lim pynten du skal bruke på korken ♥ Fyll krukken med vann, glitter og litt glyserol ♥ Ta på korken og sikre den med lim så den ikke lekker ♥ Rist og ferdig!

Spa-sett

Dette er den perfekte gave til en mamma, søster eller mormor. Jeg ga både til søstrene mine, svigermor, svigerinnen min og mamma dette i fjor til jul. Lager også til meg selv for det er så deilig og funker kjempe fint! Dette spa-settet består av tre deler; ansiktskrubb, kroppskrubb og massasje olje.Du trenger: ♥ Tre krukker. En stor og rund til kropp, en liten og rund til ansiktet og en liten flaske til massasjeolje. Mine er kjøpt på IKEA og clas olhson. ♥ Sukker ♥ havsalt ♥ eteriske oljer (jeg kjøpte mine av en indianer i Argentina, men du kan kjøpe dine på apotek/livsstilsbutikker, internett) ♥ mandelolje/olivenolje ♥ et par dråper matfarge ♥ kokosolje

Slik gjør du:

Ansiktskrubb: ♥ Hell sukker i krukken du skal bruke for å se hvor mye som passer i din krukke. ♥ Så bruker du en ekstern skål for å lage blandingen ♥ Hell kokosolje til du får den konsistensen du ønsker. Jeg liker den litt grov så jeg tar ikke mye olje oppi. ♥ Hell et par dråper med rød matfarge om du vil ha lyserosa ansiktsskrubb. ♥ Til slutt et par dråper eterisk olje, jeg brukte vanilje og lavendel for en avslappende følelse.

Kroppskrubb: ♥ Samme utgangspunkt her; ♥ Hiv havsalt i krukken du skal bruke for å se hvor mye som passer i din krukke. ♥ så heller du havsalt i en ekstern skål for å lage blandingen ♥ Hell mandelolje oppi havsaltet også stopper du når du har fått ønsker konsistens. ♥ Legg til et par dråper blå matfarge om du vil ha en fresh farge som turquis. ♥ Til slutt ett par dråper eterisk olje, jeg brukte ecalyptus + sitron for å få en forfriskende og sprek lukt som man våkner litt av.

Massasjeolje: ♥ Hell mandelolje i flasken ♥ Drypp ett par dråper med eterisk olje, jeg brukte sándalo for den var så god og deilig!

For prikken over i-en; ♥ Pynt de gjerne med litt bånd og pakk de inn med cellofan. ♥ Kjøp et par merkelapper på IKEA, clas olhson, søstrene grene og skriv hva som er oppi.
Hjemmelaget brownies i en krukke

Denne gaven så jeg en gang hos venninnene mine i Oslo og siden har jeg tenkt at jeg også vil lage sånn! Det er jo den perfekte gaven til en venninne eller bror som er student. Den er også fin nok til å bare stå på kjøkkenbenken og det eneste man trenger er egg og smør for å lage den! Akkurat som toro-brownies man kjøper i butikken bare med en sjarmerende vri!

Du trenger: ♥ En krukke (min er kjøpt på IKEA) ♥ 3 dl hvetemel ♥ 6 ss kakao ♥ 2 klyper salt ♥ 2 ts vaniljesukker ♥ 4 dl sukker ♥ rødt gavebånd (min er kjøpt på TGR) ♥ merkelapper og pynt

Slik gjør du: ♥ Lag blandingen og hell den i krukken ♥ Skrik på merkelappen hva de skal gjøre. På min står det; varm ovnen på 175 grader, tilsett 3 egg + 150 gr smør ♥ Også en merkelapp som det står GOD JUL og til/fra. ♥ Knyt gavebåndet rundt og fest merkelappene + pynt på krukken.

Er det noe dere har laget selv som har vært en suksess?

Marta Alise

Liker

Kommentarer