Dinner and a movie - Dubai style

God morgen Norge :-) Nå ligger jeg med bassenget og koser meg i varmen, men i skyggen, haha :-) Klokken er halv to her borte, vi ligger to timer foran dere. Audun er på møte og jobbintervju med ett selskap han kanskje skal samarbeide med her nede. Hvem vet, kanskje vi blir her eller kommer tilbake for en lengre stund. Hadde vært så deilig og spennende å bo i utlandet, men først vil vi se hvordan utfallet i rettsaken blir.. Audun hadde hatt godt av å komme seg bort og starte litt på nytt med blanke ark. Men vi får ta det som det kommer. Har nok ikke gått helt opp for meg enda at vi skal bli adskilt i så mange år.

Over til noe mye mer hyggelig.. I går kveld hadde vi en date i Dubai Mall. Det er så genialt med det senteret for de har ALT: Underholdning, butikker og spisesteder. Alt man kan tenke seg. Vi spiste en god og saftig biff til middag i går og det kjentes så godt. Vi hadde gått hele dagen i aquapark uten særlig mat så det var ekstra deilig. Vi kom i snakk med ett par fra England som bodde her ned, de jobbet med finans og var PTer begge to. De trivdes veldig og sa det var lett å tjene gode penger her, men det var også mange bakdeler med Dubai som ikke vi ser. Det som jeg enda ikke har lagt merke til og ikke enser, er jo hvor dårlig alle tjenere blir behandlet. Alle her er visst sykt rasistiske og nedlatende mot de som ikke er like rike som dem selv. Også er det kvinner da, som ikke har like store rettigheter og stemme som mennene.

Vi hadde en episode der vi var vitne til rasisme når vi satt i taxi i forgårs. Taxisjåføren vår var veldig hyggelig og fra Pakistan, han prøvde å finne en bar som serverte alkohol og var billig - vårt ønske. Han kom ikke på noen i nærområdet så i lyskrysset spurte han taxisjåføren som stod ved siden av på engelsk, og da bare svarte han; "I dont speak indi." også kjørte han fra oss. Utrolig frekk og dust. Taxisjåføren vår hadde selvfølgelig aksent men han var veldig lett å forstå. Han andre var selv utlending og tipper han kom fra Nigeria. Jeg er sikker på at denne personen har opplevd rasisme før, så jeg skjønner ikke hvorfor han skal være rasist selv.

Vi blir behandlet veldig bra her i hvertfall, alle er veldig hjelpsomme og greie. Vi gikk på kino i går etter maten og valgte å ta platinum billetter. Det var luksuskino på det sterkeste. Vi ankom en lounge hvor vi tok bestilling. Der fikk vi slappet av i fine sofaer, senere ble vi vist inn i kinoen hvor det var store lenestoler, bord, tepper og pute. Så koselig. Vi valgte å se Vacation og den var så morsom, jeg og Audun hadde latterkrampe flere ganger. Anbefaler den på det sterkeste! De serverte mat, drikke og godteri. Siden vi akkurat hadde spist bestilte vi kun en milkshake til Audun og popcorn til meg, men neste gang skal vi spise der :-)

Det var så deilig å ligge der at jeg kunne lett ha sovnet der. Men filmen var så morsom så vi klarte å holde oss våkne selvom filmen startet kvart over ett om natten.

Dette er verdens høyeste bygning, Burj Khalifa. Det er 828 meter høyt. Ganske sinnssyk følelse å se opp på noe så høyt, man blir ganske fascinert. Mange har sagt at det ikke er verdt turen opp, men jeg tenker at utsikten derfra må jo være fantastisk, så kanskje vi tar oss turen likevel. Har noen av dere vært der?

Dette er utenfor Dubai Mall med alle skyskraperne i bakgrunnen. Det er så fint der og så mye å se. I dag skal vi på Gold Souk, det er markedet her nede. JEG ELSKER MARKED! Gleder meg til å kjøpe krydder og kjoler herfra. Audun m�� bare bli ferdig med jobb greiene først. Det er i den gamle delen av Dubai så da må jeg kle meg litt mer konservativt. Men det går gjør ingenting, selvom det er helt sinnssykt varmt. Sikkert mye spennende å se.

Ønsker dere en fin tirsdag! Blogges senere ♥

Marta Alise

Liker

Kommentarer