Det viktigste jeg har lært

...har jeg faktisk lært av meg selv.

Jeg har lært så mye av alle rundt meg. Spesielt foreldre, lærere og venner. Tv, film og sosiale medier har også lært meg mye.. Men det viktigste jeg har lært har jeg faktisk lært meg selv og det er dette; Kunsten å velge selv hvordan man reagerer og forholder seg til utfordringer, nedturer og all negativitet man møter på sin vei.

Jeg føler at samfunnet, altså vi, forteller hverandre hvordan vi hele tiden skal bli bedre eller endre på noe om det ikke faller i smak hos andre. For eksempel det å være annerledes. En gutt på barneskolen som er litt annerledes enn alle andre blir fortalt å være mer lik de og de for å bli akseptert, spesielt om "de" er stereotypisk "perfekt unge". Istedenfor at vi lærer alle i klassen til å være mer tolerante, tålmodige og åpne for at andre er ulik enn oss selv.

Eller når jeg får drittslenging på bloggen og venninner sier jeg kanskje burde endre på det folk klager på. Hva med å bare tåle at ikke alle blogger om det samme? Hvorfor skal jeg høre på nett-trollene?

Vi lærer også hvordan man skal reagere til de ulike ting man går gjennom og om det avviker litt fra "normalen", så må man endre på det og stille seg i kø for å være en av maurene som alle andre. For, hvor forferdelig hadde det ikke vært om fru Hansen eller Ola Nordmann ikke likte meg?

Jeg fikk en veldig trist mail fra en jente som hadde blitt skreket til på gaten om hvor stygg og ekkel hun var, klærne hennes var utdatert og gjorde hun "feit" - i følge bilen som kjørte forbi. Det er utrolig trist og høre at noen er så slemme og utrolig vondt for jenten som ikke gikk ut av huset før 2 uker senere og aldri gikk med de klærne igjen, kun fordi noen mente at de ikke var bra nok. Dette er ett typisk eksempel på mobbing og hvor slemme noen kan være. Dessverre kan vi ikke gjøre noe med andres atferd. Vi kan ikke bestemme at alle skal være snille og gode, men vi kan endre måten vi selv reagerer og hvordan vi selv takler situasjonen. Jeg forstår godt at at denne jenten ikke ville ut av huset på så mange dager, men til slutt fikk hun nok, reiste seg igjen, og forsatte livet.

Det er dette jeg føler jeg har funnet ut av. Det er denne nøkkelen som har tatt meg lang tid for å finne. Nøkkelen til lykken. Nøkkelen til å blokkere ut de negative tingene i livet. Selvfølgelig vil det ikke alltid være like enkelt, men de gangen jeg klarer det er en seier i seg selv..

Ville gjerne dele dette med dere for vi har alle dårlige dager i blant og det er helt okei, men vi velger selv hvor hardt det skal gå innpå oss. Om noen er slemme eller teite, ikke bruk tid og energi på det. La oss heller tenke hva vi får ut av å gå å være bitre og sure for det noen har sagt eller gjort. Vi får ingenting! Vi vinner ingenting!

Det er ikke sånn at jeg taler fra en eksperts ståsyn. Jeg er helt "ny" på det og har lært det litt etter litt, men har forsatt min vei å gå. En ting er sikkert, den nøkkelen skal jeg ta i bruk mer. *Lykke* #stengeutnegativitet

Marta Alise

Liker

Kommentarer

Anne Berit
,
Kjære søte Marta. Livet ditt har så vidt begynt og allerede nå synes jeg du drøfter alt voksent. Synes det er veldig modent. Selvfølgelig må vi prøvde å stenge ut all negativitet men det er ikke alltid så lett. Du setter ord på mye av det jeg har lært etter at jeg fylte 40. Hurra for deg!
martaalise
martaalise,
Fint kommentar Anne Berit <3
nouw.com/martaalise
Lully
Lully,
så koselig<3
nouw.com/lully
Ane
,
FANTASTISK! Du setter ord på noe stort
martaalise
martaalise,
Helene
,
Du setter ord på noe veldig viktig noe❤️ Alle er unike som de er, man burde ikke endre seg etter samfunnet, hvorfor skal alle være like hvor kjedelig hadde ikke det vært!
martaalise
martaalise,