det er ikke alle som gleder seg til jul

Jeg vet denne tiden skal være fin og koselig, men dessverre, så er det ikke slik for alle. Mange pynter, kjøper og lager gaver, baker og inviterer på julebesøk for å feire julen og glede seg over årets beste tid - meg inkludert. Men vi må huske på de som tar denne tiden tungt. Julen bringer også med mye vondt som blir ekstra forsterket når alle skal være glade og glede seg over alt. De som er ensomme blir ekstra ensomme, de som har kjærlighetssorg får ekstra kjærlighetssorg og de som er triste blir enda mer lei seg. Så har man de som vil for første gang oppleve at julen ikke er som den pleide. Kanskje feirer de jul for første gang i år - uten sin kjære, uten sitt barn som har gått bort i løpet av året. Hvert år ser jeg statuser på facebook som feks dette; "første jul uten mamma", "første jul uten sønnen min". Jul er noe veldig fint når man har det bra, men den kan også være trist, veldig trist.

Derfor ville jeg skrive dette. For å minne oss selv på at ikke alle gleder seg over julefilmer, baking, pepperkakehus, julebesøk, julestrømpe og alt annet koselig som julen bringer med. Det er ikke alle som har store og fine familier. Vi må huske på de som har det vanskelig og vi må minne oss selv på hvor heldige vi er - vi som får oppleve julen slik den burde være for alle.

Vær grei mot den du møter, kjent eller ukjent. Smil og rekk frem en hjelpende hånd der du kan. Man vet aldri hvilken sorg eller ulykkelighet personen du møter - går å bærer på.

____________________________________________________________________________________________________

Del gjerne videre <3

Marta Alise

Liker

Kommentarer

Hanne
,
<3
Linda
,
Er så enig med deg, det skal så lite til for å få et annet menneske til å kjenne litt glede. Vi har vel alle vært på begge sider, så fint å minne hverandre på å gi et lite smil og en klem <3
IL
,
Blir min første jul uten min datter...
Helene
,
Utrolig fint inlegg❤