desember 2015

I morgen er det første søndag i advent, hvor koselig er ikke det? Jeg trodde det var minst en-to uker til, men jeg ligger visst litt etter. Jeg fikk meg en god overraskelse da. Alt som tilsier at julen er rett rundt hjørnet er bare fint og skjønt i mine ører.

Når jeg tenker på desember i fjor så tenker jeg kun på kaos, flytting og kjøring. Vi flyttet ut 1.desember fra en leilighet vi leide på Tromøya, rett ved Hove om noen vet hvor det er. Her hadde vi bodd i 1,5 år. Vi var veldig glad i den leiligheten. Den var fin, romslig og moderne med stor balkong. Men den lå minst 15 min fra Arendal sentrum med så dårlige kollektivforbindelser. Ikke det at jeg liker å ta buss altså, men når Audun var ute med bilen, så var jeg stuck der ute på landet. Så vi startet å se på leiligheter i byområdet og da på "kjøp"-kategorien og ikke leie. På andre visning fant vi leiligheten vår med 5 min gange fra Arendal sentrum med svømmehall rett over oss og treningssenter rett nedenfor oss. Perfekt. Vi ga slipp på "stor balkong" men vi fikk mye annet som vi ønsket oss og som var viktig for oss. Blant annet romslig, koselig og i bykjernen. Men vi fikk ikke overta leiligheten før i slutten av desember, så hele denne måneden bodde vi hos svigers. Noen tenker kanskje at det høres mye ut men mine svigers er sykt kule og denne måneden fant vi på mye kjekt. Baking, turer, filmkvelder ++. Dessutten stakk vi 5 dager til Bergen før jul og på julaften var vi samlet med svigers + søsteren til Audun og alle ungene. Sykt koselig. Desember 2015 var veldig fin og her er noen høydepunkter;

Noe jeg koser meg med hvert år er innpakning av gaver. Jeg passer alltid på å gi noe fint som passer til vedkommende, men innpakningen synes jeg skal være like fin som selve gaven. Det er der man kan vise at man bryr seg, at man har brukt tid for å få de flottest mulig! Jeg personlig liker å pynte med godteri, julekuler og gavebånd.

Når vi dro hjem til Bergen feiret vi en liten mini-julaften med pinnekjøtt og masse godt tilbehør. Var rart å tenke på at jeg ikke skulle feire julaften hjemme. Det var mitt første år uten å være hjemme, men det gikk veldig bra og jeg er glad jeg gjorde det. Følte meg nesten litt voksen, haah :-) På grunn av at planen var å feire julaften på Sørlandet så tok vi en mini feiring hos mamma som "plaster på såret". Men nå ser jeg bare på det som at jeg fikk to fine julefeiringer. *luksus!

Sammen med tanter, kusiner og svigers hadde vi en stor bakekveld hvor vi laget krumkaker og kakemenn. Vi må ha laget nærmere 100 kakemenner og Audun spiste vel 50 % av de....

Midt i desember tok jeg meg en tur til Oslo for å besøke lillesøsteren min og for å delta på julebord med jentene. Det var så koselig! Vi hadde en liten greie hvor vi alle kjøpte en gave til 200 kr, tok et nr på de, også trakk vi nummer på hvem som skulle få hvilken. Et godt tips om dere skal ha julebord med venner og for å slippe å kjøpe til alle, kjøper alle én gave! Økonomisk og artig!

Oslo var så fint pyntet... Denne karusellen skulle vært der året rundt. Så koselig :-)
Litt av stuen til mamma...
Dette godteriet står fremme hver dag i desember hjemme hos mamma. Hun rydder den bort om dagen da... Men se så mye godt!
Når vi var i Bergen, rakk vi også å dra på Pepperkake utstilling. Så flinke disse barna er altså! Min favoritt var dette eiffeltårnet.
Gangen hos mamma..
Her er litt av julegavene i fjor hjemme hos svigers. Det ble mange flere i løpet av noen dager, men det tror jeg ikke jeg har bilder av. Det var overfylt..
Før jul rakk vi også å dra på Kurt Nilsen konsert! Det var så koselig. Her var vi i Oslo på Spectrum. Ingen jul uten Kurten..

Jeg tok helt av med julepynt og diys... Under fatene er de dorull-brikkene som tok helt av på youtube.. :-)

Dette bildet er fra Budapest i november når vi feiret Auduns bursdag. Det var da julestemningen begynte for min del for de hadde pyntet gatene med julelys og fått opp julemarked.
Isbaren stefaren min laget hjemme hos mamma. Smart og billig :-)

__________________________________________________________________________________________________________________________________

Håper desember 2016 blir minst like fin som i fjor. I år skal vi slappe litt mer av, ikke reise noen steder og bare være oss! Det blir faktisk vår første jul i leiligheten :-)

Marta Alise

Liker

Kommentarer

hannagothberg
hannagothberg,
Hoppas du har en fin lördag 😃 KRAMIS!
nouw.com/hannagothberg
martaalise
martaalise,
Hei Hanna og takk for 1000 kommentarer. Hadde sittet pris på om du hadde slettet min blogg fra din "kommentar-liste". Så dritt lei " hoppas du har en fin dag. Kramis"-kommentar.
nouw.com/martaalise
Turid
,
Sååå koseig blir helt sentimental jeg, lekre bilder.
martaalise
martaalise,
åhh søte deg <3 😃 kjekt du likte de!
nouw.com/martaalise
Ingvild
,
koselige bilder.. Nå gleder jeg meg til jul. Får sånn julestemning av å være innpå her.
martaalise
martaalise,
:D Så koselig sagt!
nouw.com/martaalise