De beste og verste årene av mitt liv

Litt sen oppdatering men i hele dag har jeg jobbet med dette innlegget. Trodde ikke det skulle ta så mye tid men fjooo... Jeg måtte inn på den gamle harddisken min, finne bildene jeg ville ha, prøvde å sende de til denne pcen og knotet med dette i flere timer. Endelig ferdig! Her har jeg laget et lite tilbakeblikk med bildene fra min gamle iphone. Dette er fra før jeg traff Audun, alle somrene mine når jeg bodde i Oslo, feriene, skoletiden min, frem til tiden med Audun osv. Veldig store oppturer men også kraftige nedturer! Det er så gøy å ha bilder å se tilbake til.. Eller, nesten alle! Gode, rare og gøye minner! Mye som ikke tåler dagens lys, mange bilder jeg skammet meg over (haha), men også noe jeg stolt kan legge ut her. Bildene er i litt forskjellige str, så litt hultert i bulter!! Men, håper dere liker innlegget som er litt personlig likevel :-)

Carlota og jeg på marked i Mallorca sommeren 2012. Hun er den eldste venninnen jeg har. Hun er egentlig venninne med mamma og en slags tante for meg som jeg har kjent hele livet, men hun er også en av de beste personene jeg kjenner. Alle bør ha en Carlota i livet sitt. Jeg har bodd hos henne mange somre og hun har hjulpet meg kjempe masse med gutteproblemer, selvtillit og vært både en venn og en ekstra mamma når jeg trengte det. Venner kom og gikk i Mallorca, noen var der bare en uke og det var mange dager jeg ikke hadde noe å gjøre. Hun har tatt meg med på så mye gøy når jeg har vært alene og uten venner i Mallorca, hun maser alltid om spansken min, at jeg må øve mer, fortalte meg at jeg brukte så utrolig mye tid på slemme gutter og sa til meg hver gang jeg hadde tatt på meg en kjole at jeg var en av de vakreste hun visste om. Denne sommeren var litt spesiell for det var da jeg sov hos henne og mannen hennes (som jeg også har kjent hele livet) kom hjem dritings og var ganske aggressiv. Jeg måtte ringe politiet og de tok han med seg. Siden har de vært fra hverandre og hun har det mye bedre nå. Hun fortjener kun det beste!

Denne sommeren traff jeg verdens største drittsekk! Kunne skrevet en hel bok om han men lar det ligge. Heldigvis hadde jeg Carlota og andre venninner akkurat i den perioden som trøstet meg! JEG BLIR SÅ SINNA AV Å TENKE PÅ HAN.

Alle somrene mine på Mallorca har jeg følte meg litt ensom for jeg har valgt å bli igjen mye lenger enn de andre. Mamma og de var alltid der nede for to uker og jeg hadde venner som kom og dro. Men det var mange dager hvor jeg følte meg litt alene og kunne trengt noen som var der fast med meg. Heldigvis kom Mariela ned til meg og det er hun som har tatt bildene over, da skulle vi på byen og kose oss. Først da var jeg skikkelig glad og fornøyd! Jeg trives best med andre jeg, og vil helst ikke ha så mye alenetid.

Denne sommeren leide jeg scooter med noen venner. Det morsomme er at jeg måtte lyve når jeg skulle leie scooter. Jeg hadde lappen men jeg hadde aldri kjørt en scooter. Så en kompis av meg i klassen (som var der nede for en uke) måtte lære meg rett før vi gikk inn og han måtte leie scooteren min inn i en parkeringsplass. Det var ikke vanskelige greier, jeg lærte det på 10 minutter og etter det kjørte vi Mallorca på langs. Leide den i flere uker etterpå og hadde både lillesøsteren min og venner bakpå. Så deilig å slippe taxi når jeg bodde i Palma og alle vennnene mine fra Norge bodde i Magaluf.

Dette er bilder fra når jeg bodde i Oslo. Mamma steller alltid tærne mine.. Heldig jeg, som er så gammel men forsatt får pedikyr av mamma. Haha.. Jeg flyttet i 2011 for å studere og mamma ble med meg over året etter for da fikk jeg min første leilighet. (Første året bodde jeg i kollektiv og mamma ble faktisk med meg over denne gangen også med fullpakket bil). Det var så mye å gjøre og så mye å flytte og vi var bare to damer og en bil. Men vi klarte alt sammen! Mamma måtte bli igjen for å bli ferdig noen dager i Oslo mens jeg dro på bartendersskole i Magaluf. Snille og flinke mamma.

I Oslo jobbet jeg i over to år på Latter på Aker Brygge og jeg var så stolt av den jobben. Jeg var bare 19 år når jeg fikk jobb der og det var litt stas å jobbe i utelivsbransjen. Fikk oppleve mye gøy og vi hadde et godt miljø på jobben. For meg var det ikke bare jobb, det var så mye mer enn det. Siden jeg var ett år for ung til å komme inn på utesteder jobbet jeg hver helg her, noen ganger utrolig mange timer men det var så lett når jeg trivdes. Enda kulere var det når venner fra skolen kom for å feste der. Jeg satt i døren og tok cover penger eller så stod jeg i garderoben og tok i mot jakker. Alt var gøy.

Siste året mitt på studiet mitt fikk jeg jobb gjennom en venninne på Change Lingerie på Oslo City. Da var jeg litt feed-up av døgnrytmen min som fulgte med jobben min på Latter. Jeg liker veldig godt å stå i butikk og enda kjekkere var det å selge undertøy som var så fint. Jeg elsket denne jobben også, og hadde jeg forsatt bodd i Oslo hadde jeg nok forsatt der så lenge jeg kunne!

Jeg var kanskje litt for glad i å dra ut når jeg bodde i Oslo og ble med på alt som var. I løpet av andre året mitt på skolen fikk jeg stilling som arrangementansvarlig på puben som tilhørte skolen. Herregud det var så gøy! Jeg skrev alle facebook arrangementene, bestilte vakter og stod mye i baren. Arbeidsoppgavene mine var ikke store men jeg trivdes utrolig godt med å være i styret, og for å være helt ærlig var det veldig stas! Jeg fikk være med til Harstad ene året, København to år, opplevde mye og fikk venner for livet. I fadderuken siste året fikk jeg også være teamleder for linjen min på Markedshøysskolen. Bildet over er fra piratcruiset, jeg elsker temafester og selvom jeg måtte gå med den tskjorten prøvde jeg å følge temaet med piratpynt i håret, typisk meg :-)

1. Bare for å vise hvor mye jeg trente. Hadde ellipsemaskin hjemme og brukte den når jeg ikke turte å gå på Ekeberg. 2. Bildet fra en tur til Barcelona med mamma og de.

Hunden vår Chanel fikk valper ene året jeg bodde i Oslo og mamma hadde egentlig lovet meg en.. Men siden jeg jobbet så mye både på Latter og i frivillig verv + skole + venner så var jeg ikke mye hjemme og hun konkluderte med at jeg ikke hadde tid til å ta vare på en valp. Bitter som jeg var kjøpte jeg en tarantella som jeg kalte Anne Kat. Den levde bare i 2 år også gikk den bort.. Hun hadde kanskje rett..

Jeg var veldig flink til å trene når jeg bodde i Oslo. Jeg hadde et hektisk liv men jeg fikk også presset inn turer opp til Ekeberg siden jeg bodde i Gamlebyen. Jeg kunne gå opp der to ganger om dagen når det var sommer og om vinteren gikk jeg alltid med en kompis fra skolen. Vi så mye rart om kveldene og det ekleste er vel å ha vært vitne til et par som hadde seg åpenlyst midt på dagen oppi en skrent. De ville at vi skulle se de, det var tydelig. Og noe annet som var litt skummelt var når vi gikk tur midt på natten og to biler sto parkert rett ved veien. To menn lå naken ved siden av og jeg skjønte ikke hva som skjedde med en gang, så jeg løp og skrek. Hvorfor kan ikke folk leie seg inn på et hotell... Synes det ble skumlere og skumlere og savner når jeg løp opp der uten å være redd for noe.

Dette bildet husker jeg veldig godt for det er kanskje en av de ekleste periodene i livet mitt. Jeg hadde sex med eksen min i Oslo og fikk syke smerter etterpå. Jeg dro rett til gynekologen og han tok en celleprøve. Det viste seg at jeg hadde celleforandring steg 3 og måtte opereres i livmorhalsen. Gynekologen skremte livskiten ut av meg og mamma for han begynte med "om du ikke opererer deg snarest kan du få livmorhalskreft om 6-18 mnd". Etter den ekle beskjeden bestilte mamma tur hjem til meg i Bergen, det var to uker til operasjonen og jeg var veldig redd. Alt ble mindre dramatisk når operasjonen var over to uker etterpå. Jeg smiler på bildet, men man kan kanskje se at jeg ikke er med mine fulle fem.

Viktigste høsten for meg var i 2012. Endelig skulle jeg få pupper. Jeg opererte meg 8 oktober i Oslo og husker mamma var i Stockholm på jentetur. Hun likte ikke at jeg skulle operere uten at hun var der å tok seg av meg. Heldigvis hadde jeg venninner som tok seg av meg. Fy faen så vondt jeg hadde... Men endelig hadde jeg fått pupper...

På bildet over gråt jeg av smerte fra operasjonen. Husker jeg angret et lite øyeblikk men når smertestillende begynte å virke var jeg glad igjen. Rar følelse å plutselig ha noe der. Savner nesten følelsen av å være nyoperert. Høres helt forferdelig ut men jeg var så lykkelig over å ha fått noe jeg hadde lengtet etter i så mange år... Bildet ved siden av er fra en konsert med Michelle November, hun er en fantastisk artisk og en kjempe god venninne.

Nå skal jeg tilstå noe; Jeg har stjelt en gang i hele mitt liv og det var den Norge toppen. Det er ikke den på bildet, for den er betalt for. Det har seg sånn at sommeren 2013 dro jeg til Tyrkia med to venninner og på vei hjem fra party i 4 tiden om natten bestemte jeg meg for å være en rebell. Jeg hadde siklet på den toppen i mange dager og der stod den utenfor en butikk på en dukke. Jeg så meg rundt i gatene og ingen var der. Så på vei til taxi dro jeg av toppen på dukken og løp med venninnene mine, herregud så vi lo, i 2 SEKUNDER! For rett etterpå kom det menn løpende ut fra alle kanter og skulle ta oss. Vi løp inn i en taxi men den nektet å rykke seg for han så hva som hadde skjedd. Det stilte seg 12 menn rundt bilen og de skrek. Jeg var så redd så jeg begynte å hive euro sedler ut av bilen.. Han nektet å ta de i mot så til slutt måtte jeg svelge skammen og gi fra meg toppen. Dagen etter dro jeg å kjøpte toppen, men av en annen mann. Tenk at første (og siste) gangen jeg skulle stjele, var i Tyrkia! Kunne ha gått skikkelig galt..

Og når dere trodde at det ikke gikk ann å synes mer synd på meg... Bildet over er fra en sykkelulykke jeg hadde tre dagen før jeg dro til Tyrkia. Planen var egentlig at jeg skulle til Hellas for å jobbe i bar, siden jeg året før hadde vært på bartenderskole. Flyet gikk klokken 1700 og klokken 1400 satt jeg på legevakten for jeg hadde falt på sykkel noen timer før. Jeg hadde sovet hos venninnen min Cathrine på Bislett og flink som jeg var hadde jeg syklet dit. Jeg skulle hjem og pakke ferdig og sette meg på flybussen da dette skjedde. Jeg syklet nedover pilestredet og traff ett hull i asfalten og fløy fremover. Biler stod parkert foran meg så ingen så at jeg lå der skadet. Heldigvis hadde en dame fra en frisørsalong rett ved siden av hørt meg gråte (for når jeg har det vondt eier jeg ingen skam og da skal alle vite at jeg har det vondt, selvom jeg er 20 år.). Hun kom ut å hjalp meg, fikk parkert sykkelen min på høysskolen, og fikk ringt en taxi. Jeg skrek i telefonen når jeg snakket med mamma og legene tok meg rett inn når jeg ankom legevakten. Jeg hadde fått en knusing som de kalte det. Ingenting alvorlig, men jeg har vondt den dag i dag om jeg kommer borti noe... Det var bare å droppe den Hellas turen for jeg hadde ikke klart å sette meg på flyet denne dagen. Heldigvis ble jeg invitert med til Tyrkia av Cathrine og ble med noen dager etterpå <>

Studiene var egentlig ikke de vanskeligste men det var harde år. I hvertfall for meg som jobbet halve tiden.. Så min døgnrytme var utrolig dårlig og jeg tror alle i klassen min har et bilde av meg som sover i klasserommet mens timen pågår. På første bilde sover jeg bare på biblioteket, kaldt og jævlig. Ønsket å dø når jeg ikke klarte å lese en dritt, det var kaldt og jeg gjespet 10 ganger i minutter.

Jeg er alltid veldig lykkelig når julen kommer, for da var jeg hjemme hos mamma, trygt og godt. Vi har veldig fine juletradisjoner hjemme og det er ingen tid jeg synes er finere. Denne julen (2014) tok jeg med meg en fyr som jeg holdt på med hjem til mamma. Dette var første gangen etter eksen min at jeg hadde tatt med meg noen hjem. (Tre og ett halvt år etter bruddet.) Han kom to dager etter julaften og etter bare en dag i Bergen hatet jeg han og ønsket han ut. Han var så ufyselig og husker jeg ble flau ovenfor mamma og de. Endte med at han dro hjem dagen før nyttårssaften, og han skulle egentlig bli der til 2 juledag. Ryk og reis motherfucker!

Det var en ensom nyttårssaften men bedre å ha det OK alene enn jævlig med en. Jeg hadde jo mamma og de men hadde jo egentlig gledet meg til å feire nyttårssaften med en "kjæreste". Likevel VELDIG glad for at det ikke ble han.. Det var ikke min tur denne gangen men heldigvis ordnet det seg mnd etter når jeg ble kjent med Audun.

Første bildet ovenfor er blåmerker etter at en venninne gikk løs på meg. Jeg var helt edru den kvelden for jeg hadde vært på jobb rett før og skulle på jobb dagen etter. Jeg bestemte meg likevel for å henge på studentpuben med venninner, men en av de hadde drukket litt for mye og siden jeg ikke ble med på det hun sa eller var enig så fikk jeg meg flere spark og harde knyttnever på kroppen. Vi er heldigvis venner den dag i dag, og jeg er veldig glad for at jeg ikke slo tilbake. Når jeg ser tilbake på at jeg ble slått i sommer også, så kan jeg kanskje innrømme at jeg kan være litt irriterendes, i hvertfall for de personene som ikke tåler at folk sier de i mot. Skal lære meg å holde kjeft når jeg har crazy bitches rundt meg. Haha. Bildet ved siden av er fra Hemsedal turen med skolen. Så utrolig gøy tur hvor vi festet hver dag og sto på ski (en dag). Savner den turen så sinnssykt! Husker jeg og venninnen min Alexandra måtte finne andre hytter å sove på for våre senger var opptatt.......... Haha... Noen folk er ekstra glad i medstudenter på tur...

Så møtte jeg Audun i mars 2014... Livet mitt forandret seg helt.. Første bildet over er fra første daten vår på Big Horn Steak House. Denne dagen fortjener egentlig et eget innlegg fra hans side.. Kanskje jeg skal mase meg til det.. For ut i fra hva han husker så var jeg mye høyere enn han trodde + at jeg satt mye på mobilen. Bildet beviser kanskje det, men jeg er så glad for at jeg var litt mobilfreak, for ellers hadde jeg ikke hatt et minne fra første daten vår. Bildet ved siden av er fra en tur til Gran Canaria som mamma tok oss med på rett etter at jeg hadde truffet Audun. Det var en veldig fin tur men jeg savnet Audun til døde. Jeg var nyforelsket og synes det var fælt å være uten han i en uke. Han var i Irak så jeg var mye bekymret. Tok mange bilder for å vise han hvor fin jeg var, haha.. Vi jenter altså...

Første turen min til Arendal.... Jeg våknet en lørdag hjemme hos venninnen min, bakfull og jævlig etter skoleballet. Kom plutselig på at jeg skulle besøke Audun i Arendal og jeg måtte rekke en buss.. Jeg satt med på trikken hjem, pakket og hev meg på bussen. Prøvde også 100 forskjellige plagg før jeg bestemte meg... Jeg gjorde alt for å dra ned til han. Jeg hadde egentlig vakt på jobben men byttet den i all hast.. Det var så verdt det for det var denne helgen vi ble skikkelig kjent.. Han tok meg med ut, tok meg med i dyreparken i Kristiansand, jeg fikk treffe noen av vennene hans og tror det var da vi ble skikkelig kjærester.

Jeg får tårer i øynene av å se på disse meldingene... Er så glad for at jeg har tatt vare på de.. Vet ikke hvorfor jeg tok bilde av det men jeg setter veldig pris på det nå.. De dagene vi var fra hverandre tekstet vi hvert sekund!! Og jeg gikk å smilte og lo for meg selv, enten jeg var på jobb eller gikk i gatene alene.. Kun fordi jeg var så forelsket!!

Så ble Audun med meg til Bergen for å treffe mamma og de rett etter Gran Canaria turen. Det ble en hit! Mamma ble raskt glad i Audun og han passet så godt inn! Vi gjorde så mye gøy i Bergen og husker jeg var såååå jævlig lykkelig! Jeg hadde truffet verdens beste mann og var snart ferdig på skolen.

Disse bildene er fra andre turen vår til Bergen rett etter første turen. Jeg gikk med mammas gamle aerobic drakt som hun laget når hun var ung. Haha. Jeg gikk faktisk på tur med denne på fjellet med Audun. Og tror ikke han husker det men her oppe fridde han på tull til meg i det han ga meg blomstene. Jeg tok det faktisk opp på film så jeg har bevis.

Haha, vi hadde det mye gøy å Oslo før vi flyttet til Arendal i juni. Han bodde med meg i den lille 40 kvm leiligheten min og vi koste oss hver dag. Jeg jobbet ganske mye og hadde bacheloroppgaven min i tillegg, og det var helt forferdelig å dra fra Audun hver dag.. Bare en time vekke fra han fikk meg i dårlig humør. Er vel en grunn for at vi er sammen enda, vi er som to barn som elsker livet og hverandre.

Har 1000 flere bilder men nå tror jeg dere har fått nok av faenskap og kliss.

Marta Alise

Liker

Kommentarer