dagens tips: lag fuglemat

God morgen dere! Her har jeg holdt på siden halv ni i dag morges. Jeg og Audun kom hjem sent i går kveld og istedenfor å sette oss på sofaen, gikk vi rett å la oss. Aldri vært så fornuftig før altså.. Haha :-) Pga det klarte jeg å stå opp ekstra tidlig i dag. Det passet fint siden jeg hadde en del å gjøre. Blogge. Yoga. Dusje. Bake kake. Rydde. Vaske og ta noen bilder. Fjooof! Har rukket alt unntatt å gjøre meg klar. Så det skal jeg gjøre etter denne posten. Er heldigvis ren og pen etter dusjing. Etterpå skal vi til Risør for å være med onkelbarn og svigers.

Men nå tenkte jeg å dele et veldig koselig og nødvendig tips. Vi må ikke glemme de stakkars små fuglene våre. Jeg har ikke vært like flink til å sette ut mat hvert år men har blitt litt inspirert av min svigerfar. Han er nemlig veldig gode venner med de og mater de hver dag. Sykt skjønne når de kommer!

For å lage fuglemat trenger du ikke så mye, men du bør kjøpe inn: delfiafett og fuglematblanding. Jeg kjøpte min hos Europris. Ta frem pepperkakeformer og sett i gang! Det første du kan gjøre er å varme delfiafettet til det blir smeltet. Hell fuglemat og delfiafettet i en stor bolle. Jeg brukte ca 200 gram delfiafett og 4 store kopper med fuglemat.

Sett frem et stekebrett med bakepapir og legg formene oppi. Når blandingen er ferdig rørt kan du gjøre slik jeg har gjort på bildet nedenfor. Ta godt med fuglemat i formene.
Husk å lage et hull i formene slik at du kan henge de opp etterpå. Sett utenfor eller i kjøleskapet om det er varmt der du er.
Sett kaldt i noen timer og heng opp i hagen med en tråd. Jeg valgte rød siden vi nærmer oss jul. Jeg laget også ekstra mange slik at jeg kan gi bort noen :-) Veldig koselig å få, selv om maten er til fugelen ;-)
Nå skal vi videre til Risør og jeg gleder meg sånn for vi skal finne på mye gøy! Vi skal ha juleverksted, bake også ut å spise lunch! Håper det kan komme litt snø snart.. Trenger det, spesielt i en så koselig by som Risør. De har virkelig pyntet handlegatene fint! Får så julestemning! :-)

______________________________________________________________________________________________

Ønsker dere en fin lørdag og følg meg gjerne på snapchat: martalise

Marta Alise

Liker

Kommentarer

Helene
,
Viste ikke at det var så lett og lage, og utrolig fine de ble! så snill du er mot fuglene <3
martaalise
martaalise,