Cruiset fra helvete

Er det noen som har fulgt meg så lenge at de husker at vi var på cruise i Middelhavet, juli 2015? Reisen ble veldig godt dokumentert med glade bilder og sånn ellers som er vanlig når man er på ferie. Men det var ikke så rosenrødt som jeg skulle ha det til, for sannheten var at vi rett og slett angret på at vi hadde blitt med på dette. Husker jeg nevnte det i annen hvert innlegg at vi var litt misfornøyd her og der, men jeg ville ikke virke utakknemlig og negativ, så da ble det med det. Selv om jeg kunne ha klaget hver eneste dag.

Det var mange ting som ikke stemte og det var helt fra starten av det begynte å skurre. Men siden vi hadde bestilt og allerede kommet på cruiset, så var det ingen vei tilbake uten å måtte bruke masse penger. Vil også påpeke at man går hele tiden å venter på at det skal bli bedre og at ting skal ordne seg, men det ble det ikke heller.

Heldigvis reiste jeg med Audun, Mariela og Ole (kjæresten til Mariela). Vi hadde det veldig gøy sammen og prøvde å gjøre det beste ut av det, men det at ting ikke gikk i orden påvirket oss skikkelig. Nå skal vi på ferie sammen igjen og det gleder vi oss til! Men vi skal aldri sette foten på et slikt cruise igjen. Skal vi på cruise skal det være ordentlige saker! Vi bestilte på cruise.no og valgte Costa Cruises og det skulle vi aldri ha gjort. Siden forrige sommer har vi satt sammen en liste av ting som ødelagte for oss. Og her er den:

- Når vi kom ombord på cruiset fikk vi ingen informasjon om hvor vi skulle bo. Dette måtte vi bruke godt over en time på å finne. Vi hadde bestilt to lugarer og båten var stor... Kunne ønske de kunne veiledet oss litt. Vi ba også om det men ingen hadde tid til oss.

- Vi bestilte all inclusiv men når vi kom frem til havnen i Barcelona, hvor båten skulle gå, fikk vi beskjed om at drikke ikke var inkludert og at vi måtte kjøpe drikkepakker. Har forstått at dette er vanlig praksis på alle cruise men det er forsatt helt latterlig når man har kjøpt all inclusiv. Skal man ikke få et glass vann til maten? Vi endte i hvertfall opp med å kjøpe drikkepakke med alkohol. Dette ble ca 1700 kr per person ekstra.. Sykt irriterende når man tror man har bestilt og betalt for alt. Man sitter igjen med en følelse av å blitt lurt.

- Fra første middagen fikk vi uhøflig kelner. Han baksnakket de andre kelnere til oss, baksnakket oss til kelnere og ja. Det var bare rart å bli dratt inn som gjest i det som egentlig burde skje på "bakrommet". De skyldte på hverandre, snakket nedlatende til de "nye" servitørene og himlet med øynene om noen sa noe.

- De første dagene ventet vi 3 timer på middagen. Vi fikk godt med vin og når maten først kom var vi mett på brød og vin, sliten og klar for å dra. Husker nabobordet vårt ventet like mye og mannen som satt der reiste seg 5 ganger for å høre når maten kom. Han var skikkelig forbanna! De fikk heller ikke maten før vi fikk den og de kom samtidig som oss.

- Vi bestemte oss for å kjøpe en utflukt med cruiset. En av destinasjonene var Monaco og det ville vi gjerne være med å besøke. Men de la det opp på en søndag hvor alt var stengt. Vi brukte veldig lang tid på selve bussturen så når vi først kom frem måtte vi løpe gjennom byen og vi fikk ikke sett eller gjort noe. Det var som å løpe maraton. Guiden sa selv at vi måtte løpe for å rekke alt. Vi fikk tatt noen bilder, men det var fordi vi tok dem mens guiden snakket. Ellers hadde vi ikke fått tid. Turen både frem og tilbake var utrolig ubehagelig fordi volumet på mikrofonen til guiden stod på 100! Vi prøvde å si i fra, men dette ble ikke tatt hensyn til. Når vi kom tilbake stilte vi oss i infokøen på cruiset for å klage på utflukten. Vi hadde tross alt betalt 280 £ for oss fire for denne utflukten som ga oss 1 time i Monaco hvor alt var stengt. Vi sa det som det var at vi ikke fikk sett gatene, alt var stengt, ingen mat å kjøpe, vi måtte løpe gjennom hele byen, osv. Mens jeg snakket så stilte det seg en hel gjeng bak oss og sa "TRUE, TRUE, TRUE". Haha. Det kom tydelig flere for å klage men ingen av oss ble tatt hensyn til. Vi ble bare sendt fra den ene ansatte til den andre og ingen ville høre. Til slutt ble vi enige om at de skulle snakke med noen høyere hold for å så gi oss en lyd. Dette tok 3 dager før vi hørte noe og da var det eneste de kunne tilby var 10 % av prisen til en ny utflukt. Er det mulig? Aldri om vi dro på utflukt med dem igjen. Fra da av ordnet vi alle utfluktene selv.

- I lugaren til søsteren min og Ole var doen ødelagt i 2 dager, dusjen og sluket var ødelagt fra dagen de kom, og de lovet hele tiden at de skulle fikse det. Men det var ikke før slutten av ferien at de kunne gå på do i sin egen lugar.

- På soldekket hvor alle solte seg hadde vi vanskeligheter for å finne solsenger. Det var alltid stappet med folk og vi måtte bruke ca 30 min på å samle 4 solsenger. De stinket og var ofte skitne og klissete. Badebassengene var knøttsmåe og var alltid stappet med 20 personer. Samme gjaldt boblebadene. Men jeg fikk seriøst sjokk når jeg så bassenget for det er en av mine favoritt ting å gjøre! Hadde gledet meg sånn til å bade, men jeg fikk aldri gått oppi bassenget. Tror jeg aldri har sett så små basseng før..

- Det er veldig få medarbeidere som var service innstilte. De fleste som jobbet på cruiset var sliten og lei. Det virket ikke som de ville jobbe der og de ga uttrykk for at det var veldig stress når vi spurte om noe som enkelt som "hvor er det" eller "hvordan kommer vi oss dit".

- En av oppturene med dette cruiset var at vi skulle komme til Roma. Men lite visste vi at vi kom 2 timer utenfor Roma. Så de 8 timene vi hadde der ble plutselig bare 4 for vi måtte beregne tur frem og tilbake + at dette kom som en ekstra kostnad på rundt 1500 kr. Vi var heldigvis 4 stk, men det ble likevel en urettferdig og irriterende utgift.

- TØRST! Noe vi sitter igjen med fra dette cruiset er at vi var veldig tørst. Vi fikk et vannglass om gangen. Så vi måtte dra til baren for å drikke. (De fleste barer hadde ikke vann å tilby en gang). Vi kunne ikke hente vannglass til hele gjengen, så alle måtte bli med. Slik var det når vi skulle bestille en øl eller drink. Om jeg ville gå ned å hente 4 vannglass, så gikk ikke det.

- Hver dag skulle vi få nye håndklær men slik var det ikke. Vi måtte ofte mase om nye håndklær og to av dagene fikk vi håndkle med hår på.

- Vi hadde oversvømmelse på badet vårt og vi fikk ikke hjelp før vi hadde spurt 3 ganger. Mariela og Ole hadde oversvømmelse på badet hver gang de dusjet.

- Lunsjen som var inkludert var veldig hvit! Det var bare brød, pasta, pizza med ost på og det som var av salat var så tørt. Mange av restaurantene hadde lunsj på reklame, men når vi kom inn kunne de ikke tilby oss dette.

Alt i alt er vi en erfaring rikere og vi vet for sikkert at vi aldri skal på cruise med Costa igjen. Det vi sitter igjen med av det positive er mange fine bilder og at vi hadde det kjekt når vi først var i land på de ulike stedene, minus Monaco så klart!

Marta Alise

Liker

Kommentarer

Anne-Britt
,
Hei.
Leit å høre at ferien ikke ble som forventet. Jeg og min mann har reist på cruise 2 ganger, og vi er superfornøyde. Vi reiste med Celebrity cruises til karibien begge gangene og det kan virkelig anbefales. Meget profesjonelt, flott og rikelig mat. Fine utflukter som vi booket. Servise alle steder. Flotte lugarer. Vi kommer til å reise med de igjen, men for å variere så blir det en annen destinasjon. Verdt å ta en titt på hvis dere ønsker å prøve et cruise igjen.
Ha en fin dag!
Klem fra Anne- Britt 😊
martaalise
martaalise,
Hei Anna-Britt ❤ Tusen takk for anbefaling!!! Vi har faktisk vært inne på sidene deres og sett. Ser ut som noe helt annet altså 😍
nouw.com/martaalise
Helene
,
Hei! Da kan jeg virkelig anbefale Royal Caribbean Cruise Line, vi reiste med de og det var en drømmeferie uten like. Jeg har bare gode minner og opplevelser. Sant skal sies, vi måtte kjøpe drikkepakker, men utenom det så var det absolutt verdt det, og jeg har fortsatt smålig kontakt med kelneren som var SÅ hyggelig og så fantastisk. Nei har bare positive ting derfra og kan absolutt anbefale.
martaalise
martaalise,
Så kjekt å høre!!! Vi får tenke på det neste gang vi skal på cruise!! Virker som alle er veldig positive til Royal ❤ takk for tips 😘
nouw.com/martaalise
Hanne Naas
,
Den hvite kjolen er helt nydelig! Du kler den skikkelig godt!
martaalise
martaalise,
Tusen takk ❤😘😘😘
nouw.com/martaalise
Rebecca
,
Hei..
Kipt å høre at dere var så uheldig, men det er nok ikke bare dere som har det når dere har reist med costa. Hører mange si det og de har jo ett dårlig rykte på seg. Det begynte etter costa ulykken..,

Jeg har vært på cruice tre ganger, alle med RCCL og er super fornøyd. Ja man må kjøpe drikkepakker på alle cruice, men på RCCL må man ikke. Tar du til takke med vann, lemonsde, te og sort kaffe, trenger du ikke kjøpe drikkepakker.

Jeg tror alle cruisene stopper to timer ca unna Roma. Men vi hadde lenger tid der.

Jeg kommer iallefall til å reise på cruise igjen. Verden beste ferie og har kun positivt å si om RCCL. Folka er hyggelige, servicen bra og de vil at du skal ha det bra. Selv då dårlig betalt de får. De tjener på drikken fra gjestene.
martaalise
martaalise,
Hei Rebecca. Etter at vi la ut dette innlegget har vi hørt så mye fra om RCCL. Vi blir nok å prøve dem neste gang ❤👌 har jo lyst til å like cruise liksom 😂 haha. Takk for tips ❤😘 ble veldig fristet!!
nouw.com/martaalise
Y
,
Dette er typisk Costa! Min familie har også vært på tur med de og ALDRI IGJEN!!!!!!
Johnny
,
Costa er det nærmeste du kommer et "pirat selskap". Det er skandale at selskapet i det hele tatt får tillatelse til å seile på de 7 hav. 1 gang, ALDRI igjen! Skikkelig dårlig rykte for resten av cruise båtene. -Johnny
martaalise
martaalise,
:-O Synd du også har hatt en dårlig opplevelse!
nouw.com/martaalise
Ane
,
DETTE ER DET JÆVLIGSTE JEG HAR LEST! ALDRI OM MIN FAMILIE SKAL DRA MED COSTA ELLER I DET HELE TATT BESTILLE NOE PÅ CRUISE.NO! DETTE ER UAKSEPTABELT!
martaalise
martaalise,
Kine
,
Takk for advarselen. Jeg skal aldri prøve Costa selskapet. Kan du anbefale noen andre cruise selskaper? Feks Royal Caribbien? På forhånd takk! Du har en knall bra blogg, Marta. Håper flere blir bevisst på din blogg, den er ærlig og utrolig ekte og man kan realitere seg til deg og din livssituasjon(Feks meg selv) God sommer både til deg og kjæresten din. Ps:Følger dere på Snap Chat
martaalise
martaalise,
Alle anbefaler Royal <3 Tusen takk for herlig kommentar!
nouw.com/martaalise
Gunnhild
,
UTROLIG flotte bilder av deg! Du ser ut som en topp modell, Martha. MEN sjokkerende lesing. Er dette selskapet norsk ? Costa høres litt spansk ut. Kommer du noengang til å dra på cruise skip igjen etter denne utrolige negative opplevelsen?

Mvh Gunnhild
martaalise
martaalise,
Takk for fine ord! Nei det er italiensk. Men cruise.no er norsk.
nouw.com/martaalise
Linda A
,
Leit å høres at ferien ikke ble som forventet. Jeg skal ikke dra på cruise-ferie etter det du skrev her. Det virker som det hele var lureri? Jeg var i Tyrkia en gang og booket ett hotell som lovte 5 stjerner også var det kun 2 stjerner da vi kom+ dårlig service osv. Du reiser myr, kanskje du skulle hatt en hel kategori som het "Reiser" ? 😊 Elsker din blogger xoxo Linda
martaalise
martaalise,
SÅ KJEDELIG! :-O Det skjønner jeg er skuffende!
nouw.com/martaalise