Con la familia

Familien til pappa kom i går ettermiddag og det var utrolig spesielt og litt merkelig å se igjen alle. Merkelig fordi man ikke helt hva man skal si og hvordan man skal uttrykke seg slik at de forstår at jeg er glad i dem, selv om jeg ikke vet så mye om dem. Det er litt rart å si at man er glad i noen man aldri omgås eller kjenner så godt, men jeg har alltid hatt dem i tankene mine og jeg har klare minner fra da jeg var her for 15 år siden, hvor vi alle var samlet for å grille og at vi lekte ved bassenget. Mamma har også alltid fortalt historier og vist bilder av dem.

I går var vi tilsammen 13 stk rundt middagsbordet. Alle fetterne mine har blitt voksen og det har kommet to nye tilskudd i familien. To søte småjenter på 9 år,;Luz og Estrella. De var så herlige og veldig nysgjerrig på oss. De holdt show med både dansing og synging. Denne familien er så varm og fin, og det er ganske utrolig å se hvor kjekt de har det sammen og hvor glade de er på tross av all fattigdom de er rammet av. I går kveld etter middagen hadde vi mange gode samtaler om religion, økonomi og politikk. Det var veldig klare forskjeller på hvordan de lever her kontra oss i Norge. Onkelen min, Sami, som er far til disse barna ( 5 stk) fortalte at han av og til jobber 12-13 timer hver dag for tjene samme lønnen som når han jobbet 8 timer. Mat, bensin og nødvendige ting blir dyrere og dyrere, og hver måned går de i minus. Jeg fikk veldig vondt av dem og det var ikke kjekt å høre på at de sliter så mye som de gjør.

Likevel var vi ganske like i sinnet og de var, om ikkerike, så lykkeligere sammen enn hva folk flest jeg ellers omgås. Det var så mye kjærlighet og åpenhet rundt dem. Og istedenfor å fylle dagene med materialistiske ting, så finner de lykken i familie, venner, sang og dans.

Her er jeg, søstrene mine og fetterne mine. Bestemoren min, Marta, til venstre og bestefaren min Tito holder meg på fanget. Tito gikk dessverre bort i 2008.

Dette er en typisk argentinsk drikk. "Mate" heter det og det er en urtedrikk som de heller varmtvann og sukker i; oppå og sammen med disse urtene. Det kan sammenlignes litt med te.

Alle har fått et forhold til denne vakthunden. Alle unntatt meg.

8 kg kjøtt - her regner man 500 gr pr person. Men så har jo landet rundt fire kyr pr innbygger!

Dette er onkelen min Sami, grillmesteren, og Mariela, min lillesøster.

Jeg fikk veldig god kontakt med lille Estrella, en av jentene til Sami. Hun er sååå jålete og veslevoksen. Jeg tok henne med inn på rommet vårt for å smake på norsk godteri, men det eneste hun var opptatt av, var smykkene og veskene jeg hadde med. Hun synes det var så stas og sa at en dag når hun blir kjendis skal hun ha lik veske som meg. Så utrolig herlig! Hun fortalte også at hennes største drøm var å fly og den samme drømmen delte hun med resten av familien. Bestemoren min er 80 år og har aldri sittet i ett fly. Men når Estrella blir kjendis, skal hun ta med hele familien opp i ett fly, sier hun.

Vi hadde en fantastisk kveld i går med mange fine stunder. Fetterne mine synes Audun er så kul og hadde veldig lyst til at Audun skulle trene dem en dag. Onkelen min Sami som vanligvis smiler og ler hele tiden, begynte å gråte da vi alle var samlet. Han ble veldig rørt og synes det er så fantastisk at vi endelig er her. Den eneste som manglet var Jané, mammaen min som han er så utrolig glad i.

Nå ligger vi bare ved bassenget og slapper av. Det er herlig sol og alt for varmt. Vi fikk deilig fruktsalat til lunch og nå venter Mariela med svømme-aerobic. Senere skal vi på Outlet med pappa :-)

Marta Alise

Liker