BRYLLUP I MEXICO

I går lå jeg ved bassenget rolig og fredelig. Koste meg med en drink og en cæsarsalat. Like bortenfor meg lå det en meksikansk familie og solte seg og badet. De var litt sånn overalt og snakket ganske høyt. Plutselig begynner de å snakke til meg og jeg svarer. De fortalte at de var her på ferie og for å delta i et bryllup. Min refleks var å si "que divertido" - altså: "så gøy". Hehe. Da var det gjort. Jeg inviterte meg selv med. For det neste de sier er om jeg vil være med. Haha. Så morsomt. Måtte jo bare le og si ja. For det var jo det jeg ville. Hang med de resten av dagen før vi bli hentet klokken 1800 på hotellet og kjørt til en annen side av Cancún. En mye fattigere, enklere og hardere side. Vi kjørte i ca 30 minutter og på veien ble vi stoppet av politiet. Ble litt redd, for alle har jo hørt om korrupsjonen i Mexico med politi. Men onkelen, som kjørte bilen hadde tastet på telefonen mens han kjørte og det var derfor han ble stoppet. Så han gikk ut av bilen og politiet ville gi han bot, men så jobber onkelen i staten, så da viste han bare kortet og sa han var en "kollega" av politimannen og da slapp han unna boten. Haha. Enkelt ass.
Når vi kom frem var vi i et veldig slitt nabolag. Skikkelig sånn fattig strøk med løshunder og ødelagte hus. Men når vi kom inn i selve lokalet til bryllupet var det så store kontraster. Det var skikkelig fint pyntet. Ikke slik vi pynter, men det var kult å oppleve. Gull, glitter og blomster overalt. 200 gjester totalt, 201 med meg da. Haha :-)

Vi kom frem, fikk bordplasseringen også hilste jeg på sånn 20 stk. Også måtte brudeparet komme frem for da skulle de lese opp alt på nytt. De hadde giftet seg i kirken først, men nå giftet de seg borgerlig i tillegg. Etter dette og taler til hverandre var det tid for bilder.. Hver familie skulle ta bilde med brudeparet og når det ble "min" familie sin tur, måtte jeg være med på bilde. Haha. Så koselig. Sa nei, selvfølgelig skal jeg ikke være med. Men de insisterte og sa at det ikke ble bilde uten meg. Så ja, jeg ble med på bilde! Haha. Må le av meg selv. Krasjer et bryllup i rød kjole og er med på bildene - hehe.. Men brudeparet synes det var gøy å ha en "utlending" der. Jeg ble introdusert som onkelens kone og det hadde han det så gøy med. Siden jeg tydelig var mye yngre og hang med hans nevøer. Alle lo hver gang han sa det. Også ga han seg aldri. Plutselig hadde han bestilt meg sammen med masse laks fra Norge. Var drit morsomt for han lo så mye av seg selv. Haha..

Jeg fikk ikke tatt bilder av alle i familien med de jeg ble kjent med, og som jeg dro med, bestod av en mamma som sitter på min venstre side, to sønner, en av de er han på min høyre side. Også en onkel, som er mammaens bror, og to besteforeldre på 98 år. De er fra Mexico City og vil gjerne at jeg skal besøke dem mens jeg er i Mérida. Haha. For se om jeg tørr... De er i hvertfall veldig gøy å være med <3 Og etter at bildene med brudeparet var ferdig, hilste jeg på resten av gjestene. Fjooo. Det var mange! Alle lurte på hvor jeg var fra og når jeg sa Norge så sa de at de ikke trodde på meg, eller at de ikke visste hvor det var.

Dette er onkelen i familien. Han er veldig stor. 2 meter høy. Og veldig morsom. Var han som inviterte meg med i bryllup! Og når han først hadde sagt det, så slang de andre seg på og ville ha meg med.

Det var mangeeee barn i bryllupet og alle var så fint pyntet. Med sleik i håret, fletter, store kjoler og dresser <3 så utrolig skjønne <3 Jeg slet veldig med å finne ut av hva jeg skulle ta på meg før jeg dro fra hotellet. For jeg har jo ikke så mye å velge mellom og alle kjolene mine er røde, svarte og hvite - farger du egentlig ikke skal bruke i bryllup. Men de sa at det ikke var noe klesskode her og at man kunne gå i hva som helst. Jeg tok da på meg en rød kjole for hvit og svart tenkte jeg var enda verre - men når jeg kom frem så jeg mange røde, hvite og sorte kjoler. Hehe. Morsomt at de ikke bryr seg om sånt. Jeg er helt lik og har alltid tenkt at folk kan gå med akkurat de fargene de vil når jeg gifter meg <3 Mammaen i familien gikk i hvit kjole feks :-)
Her er kakebordet <3 til middag fikk vi tapas som kelnere gikk å serverte rundt om hele tiden. Jeg tenkte aldri jeg skulle bli mett av det, men jo, det ble jeg. Vi fikk kylling med chilisaus, poteter med chilisaus, sau med chilisaus - haha, ja dere skjønner tegningen! Det var veldig godt, selv for meg som ikke liker sterk mat. Og alle chilisausene er forskjellig.. Mmmm! Drit god mat :-) Fikk også drikke så mye vi ville. Fri bar med kelnere som hetet drikke til oss hele tiden!

Ahh.. Dette er en kveld jeg aldri kommer til å glemme. Jeg fikk møte så mange fine mennesker og fikk delta på et meksikansk bryllup. Det hadde jeg aldri sett for meg. I hvertfall ikke på min andre dag her nede :-O Haha.. Jeg er så takknemlig for at jeg IKKE er sjenert/reservert og for at jeg kan spansk <3 Og jeg setter sånn pris på denne fine familien som tok meg inn i varmen når jeg sa jeg var alene på tur! Så inkluderende og skjønne <3 Jeg har fått noen veldig gode venner <3 og nå skal jeg være med dem igjen. Vi skal møtes ved bassenget også ut å spise før jeg drar videre til Mèrida som ligger 1 time unna med fly <3

Marta Alise

Liker

Kommentarer

marieoma
marieoma,
Wow, så utrolig artig! Vet ikke om jeg hadde turt det! Men for en fint minne å ta med seg videre. Hehe! fine bilder!
nouw.com/marieoma
Nomadjournal
Nomadjournal,
herregud så gøy! ::)
nouw.com/nomadjournal
Turid
,
Er det mulig, hva du havner borti.
modernmokosh
modernmokosh,
Haha, så spontant og gøy! 😊 Fine bilder <3
nouw.com/modernmokosh
Sarah
,
Savner deg! Håper du blogger igjen snart, så vi kan høre hvordan det går i Mexico!
martaalise
martaalise,
åhh nå ble jeg glad 😀❤️ tusen takk 😍 kommer snart tilbake!
nouw.com/martaalise
Dette gidder jeg ikke
,
jeg gidder ikke å lese bloggen din visst du aldri oppdaterer. Har klikket meg inn 3-4 ganger per dag! Ubrukelig!!!