Bollekake du må prøve!

- delicious -

God morgen sunshines! Noen som er våken? I går kveld laget jeg en bollekake til meg og Audun og den ble så vellykket at jeg bare MÅ dele den! Onsdag = oppskrift! Jeg deler jo som oftest sunne ting men nå i høst er det ekstra deilig å unne seg noe søtt på kvelden. Er dere ikke enig?

I kveld foreslår jeg at dere slår på stortromma og lager dette til familien/kjæresten, eller som kos til seg selv! :-) ❤

du trenger:

til deigen: 600 gr hvetemel, 100 gr sukker, 100 gr rom temperert smør, 1 pakke gjær, 1 ts bakepulver, 4 dl melk

til etterpå: melis, kanel, sukker, smør

slik gjør du:

Sett ovnen på 225 grader. Smuldre smøret i hvetemelet og hiv oppi bakepulver, sukker, melk, og gjær. Rør godt sammen. Her må man kna ekstra godt og jobbe med deigen. Om deigen er litt fuktig så hiv oppi mer hvetemel. Den skal bli "tørr" og fin. Legg plast over og la deigen heve i ca 45 min.
Når deigen er ferdig hevet deler du den i to og skjevler ut hver del. Smelt litt smør som du kan smøre på hver deigdel. Strø over med kanel og sukker. Her er jeg veldig raus! Rull sammen deigene til to pølser og skjær i skiver på ca 3 cm. Legg bitene i en ildfastform. Jeg brukte en paiform fra IKEA. Den fungerte gull! Pass på å ha en liten cm mellom hver bolle. De vil heve eller steke seg sammen. Når alle bitene er lagt i formen trenger de å etterheve. Legg plastikk over formen igjen og la det heve i ca 25 min.
I mellomtiden kan du lage glasur av melis og litt vann. Finn frem strøssel om du vil ha det på. Når den er hevet ferdig tar du av plastikken. Visp 1 egg lett og smør bollekaken slik at den blir klar for ovnen. Stek på 225 grader i 15 grader.
La den hvile i 5 minutter før du heller glasur og strøssel over. Server og nyt!

For flere oppskrifter kan du trykke på kategorien "Mat og trening". Legger ut oppskrift hver søndag og onsdag!

_______________________________________________________________________________________________________________________________________________

Følg meg på facebook for flere oppdateringer!

Marta Alise

Liker

Kommentarer

nesse97
nesse97,
Oh det så utrolig godt ut må teste ut i 😃
nouw.com/nesse97
martaalise
martaalise,
gjør det 😊
nouw.com/martaalise
Turid
,
Denne bollekaka skal prøves , det skal være sikkert og visst. Ser verkelig nammmy ut.
martaalise
martaalise,
Ja den var himmelsk god <3 😃
nouw.com/martaalise
Helene
,
Har smakt slik før og fyy det er farlig godt 😍
martaalise
martaalise,
MHMMMMMMMMMMMMMM! <3
nouw.com/martaalise