Blogger=millionlønn? - Hva en blogger faktisk tjener

2015 mest irriterende spørsmål var "Hvor mye tjener du?". Mulig det spørsmålet irriterte meg siden jeg ikke kunne stille med samme svaret som mange toppbloggere gjør, nemlig en millionlønn. Men mest av alt, irriterte det meg fordi jeg hadde blogget i 4 dager når jeg først mottok det spørsmålet. Og hver gang jeg treffer noen nye som får vite at jeg blogger, så dukker det spørsmålet opp. "Hvor mye tjener du?". Jeg har nå blogget i 1 år og 2 mnd og jeg kan med hånden på hjertet si at jeg har fått det spørsmålet over 500 ganger.

For de som ikke vet dette så fungerer betalt blogging slik; Man får penger for annonse eller reklameomtale for et produkt. Bedrifter er i samarbeid med bloggeren, og da er det også bedriften som betaler bloggeren for det. Altså man bytter penger mot reklame på bloggen og dess større lesertall du har, dess mer er du verdt. Jeg tar feks mer betalt nå, enn det jeg gjorde for 8 mnd siden pga lesertallet. For noen, spesielt de med høyt lesertall så innebærer det også penger per visning. For eksempel; på blogg.no får topp 20 betalt etter hvilken rangering man har. Jeg har erfart det én gang at jeg har hatt nok lesertall i gjennomsnitt i en mnd til å motta betaling og det var i januar i år. Jeg fikk 5000 kr.

Men så byttet jeg til Nouw.com og her deler de slik at absolutt alle som blogger på nouw.com får inntekt, men veldig lite. Men likevel liker jeg ideén mye bedre for man fordeler det utover alle istedenfor at bare noen får veldig mye. Kanskje kommunisten i meg som prater, men jeg synes det er rettferdig. Det er mulig det finnes mange flere måter å tjene penger på gjennom blogging som feks ha produktlinker, eller ad-linker, samarbeid innlegg osv. (Bare sjekk øverst eller nederst i innleggene) Men dette er de jeg har erfaring med.

Også er det til dere som lar være å trykke på blogginnlegg dere får opp på facebook fordi dere lar misunnelsen ta overhånd og tror at dere gjør bloggeren rike av å gi den én leserklikk; Bloggere på nouw.com får 1,1 øre per visning. Det vil si at du må gange antall visninger, for eksempel med 1000 visninger per dag. Ta frem kalkulatoren. Det blir ikke så mye eller? Jeg har faktisk fått slemme meldinger fra damer (2 eldre dager i løpet av ett år) som ikke vil trykke seg innpå bloggen min fordi de ikke vil sponse livet mitt. Haha. Jeg klarer meg fint uten 2,2 øre, takk :-)

Så må jeg ikke glemme hvor mange produkter bloggere får om de takker ja. Selv om bloggere ikke er superstore så kan de få tilbud om mange forskjellige produkter og da forventer bedriften omtale på bloggen i gjengjeld. Dette har jeg gjort 3 ganger i løpet av året jeg har blogget og det var mest i starten da jeg ikke skjønte hvor farlig det var. Man reklamerer da for ett produkt man kanskje ikke ville bestilt selv, gir gratis reklame, også må man i prinsippet etter loven skatte av det. Så man ender opp med å skatte eller betale for ett produkt man vanligvis ikke ville ha kjøpt i utgangspunktet. I tillegg ryker troverdigheten på bloggen og det suger når du virkelig har ett produkt som er råbra! For da tror ingen på deg lenger.. Så min hemmelighet, eller prinsipp jeg lever etter her på bloggen, det er å takke ja til det jeg 1. ville ha kjøpt selv eller har kjøpt før. 2. at jeg får betalt. På denne måten reduserer jeg antall reklameposter her inne. Jeg vil heller ha 2 annonser per 6 mnd hvor jeg reklamerer for noe bra + at jeg får betalt, enn 20 annonser i mnd hvor jeg bare mottar alt mulig og må risikere å skatte av det.

Med at bloggen min har hatt en jevn økning av dere lesere har også interessen fra bedrifter blitt større og hadde jeg takket ja til alle som sender meg mailer hver dag, så hadde dette sett ut som en reklame-bonanza! Jeg hadde også kunne spandert verdens beste ferietur på Audun. Men, jeg er livredd for å miste dere så det kommer ikke til å skje. For bloggingen gir meg mer enn noen kr på konto. Dere aner ikke hvordan det har forandret livet mitt og mange av dere er "skyld" i det, på en veldig, veldig positiv måte.

Jeg har forståelse for at blogging er et nytt "fenomen" eller en relativ ny type jobb. Og at det kanskje er veldig spennende for folk å vite hva man får i lønn av å sitte å skrive innlegg om livet sitt og hva man går med, spiser osv. Men jeg synes det er så frekt når folk antar at man har en millionlønn etter noen uker, måneder, eller ett år med blogging, og at det er ufortjent. Så til alle som lurer, jeg tjener på bloggen men jeg tjener ikke i nærheten av hva "de store" gjør. Jeg ser på bloggen som en fin hobby som jeg tjener på av og til. Dere ser annonser innpå her 1 gang per 3 mnd og produktlinker enda sjeldnere, så da kan dere regne ut hvor mange millioner det er, haha :-) Håper dere setter pris på at jeg er dønn ærlig og om dere har flere spørsmål rundt dette må dere bare si i fra

Marta Alise

Liker

Kommentarer

helene
,
Setter veldig stor pris på at bloggen din ikke er en overdose av reklame inlegg, er bra at du kun tar i mot det du ville kjøpt selv, virker ganske stress og få så mye i posten også skatte av det, hvordan gjør man det liksom haha, føler det er mye å sette seg inn i, setter veldig stor pris på at du er så ærlig <3
martaalise
martaalise,
Tusen takk Helene <3 Ja vet ikke om mange vet det men plutselig får man den skattesmellen. Jeg måtte opprette firma og må oppgi alt. Heldigvis ikke så mye.. 😊 Man kan også velge å sende tilbake produkter og det har jeg gjort med flere anledninger. Noen sender bare produkter i posten. Da må du skatte av det med mindre du sender det tilbake!!!! :-O Ganske seriøst.
nouw.com/martaalise
Leah
,
Veldig spennende innlegg for oss som ikke blogger. Takk for at du er så ærlig. Føler du er sånn bak kulissene blogg 😂 haha. Du sier liksom alt alle holder kjeft om. Men hva mener du med annonselinker? Hvordan tjener de penger på det?
martaalise
martaalise,
Haha så morsomt sagt. Ja, hvorfor skal det være hemmelig.. Men annonnselinker vil si at de legger ut link til produktet de går med eller bruker og hver gang du trykker deg inn får bloggeren penger og om du kjøper produktet så får de en liten % av det. Blir en del når man har flere tusen lesere hver dag 😊
nouw.com/martaalise
camillaaslaksrud
camillaaslaksrud,
Amen! Tror mange glemmer å sette seg inn i skattereglene, før man faktisk takker "ja" til alt av spons uten betaling i starten. Jeg gjorde jo det selv! Veldig fint innlegg og nyttig, Marta 😊 Og veldig fin blogg - stikker innom her ofte! <3
nouw.com/camillaaslaksrud
martaalise
martaalise,
Åhh for en herlig kommentar og kompliment til meg! Tusen takk Camilla 😊 <3 Ja, vi er nok alle skyldige der, haha. Hvem vil ikke ha gratis ting, :-p Men så skjønner man at det ikke er så gratis likevel! 😊
nouw.com/martaalise
Kristin G
,
ja det er en litt sånn bak kulissene blogg! 😋 Døde av den kommentaren
martaalise
martaalise,
Kristin G
,
men annonselinker er det jo i annet hvert innlegg om ikke mer på alle toppbloggere?
martaalise
martaalise,
I så fall er det reklame 😊
nouw.com/martaalise
Tonje,
Hvordan skatter man på sponsede produkter? Veldig flott informasjon du kommer med her.. 😊
amerikanerfrue.blogg.no
verozitas
verozitas,
Man må skatte av alt som er sponset som har en verdi på over 1000,- Enten det er gaver, hotellopphold, klær, sminke, reiser etc.. Skatte av alt. Man registrerer et enmannsforetak og sender inn næringsoppgave en gang i året. Egne regel for moms osv på hvor mye du håver inn og skatter av på blogg! 😊
nouw.com/verozitas
Rikke
,
Synes egentlig at dette ikke er noe andre har noe med. Jeg blir irritert når noen spør hva jeg tjener. Jeg synes det er frekt å spørre om uansett hva man jobber med. For meg er det hvertfall en privatsak.
martaalise
martaalise,
Det er sant. Det er privatsak. Lurer på hva de hadde sagt om jeg hadde spurt de :-O
nouw.com/martaalise