bli med meg på trening!

annonselenker

treningsgenser her.

Dette skal ikke bli en treningsblogg altså, men jeg håper jeg kan motivere dere litt i ny og ne! For nå har jeg blitt SÅ flink til å trene. Hadde lyst til å si det for to måneder siden, men tenkte jeg måtte faktisk klare å holde "fortet" en liten stund, før jeg skrøt av meg selv. Det er så gøy å være flink, så godt for kroppen og hodet! Det er ikke noe treningsregime der jeg tvinger meg på trening hver dag, men jeg prøver å bestemme meg, allerede på dagens treningsøkt, når neste økt skal være - og på den måten klarer jeg meg uke etter uke.

I julen hadde jeg tre økter i uken og der kjente jeg at jeg måtte tvinge meg selv litt. Men det gikk bra, for jeg hadde noen å trene sammen med. Dette har også vært nøkkelen for meg her i Arendal. Jeg har fått verdens beste treningspartner og vi pusher hverandre. I dag måtte jeg pushes. Jeg ville egentlig bare trø på sykkelen i 30 min, men da sa hun, "nei, vi trør til det har gått 45 min". Fjoooo! Det ble en slitsom økt med 45 min på sykkel og 30 min styrke.

treningsklokke fitbit her, treningstights

Disse bildene er fra i går kveld. Vi tok en sen treningsøkt siden ingen av oss kunne før. Så luksus at senteret er åpent til 2300. Vi gikk litt over tiden men en skikkelig utmattelsesøkt var deilig. Jeg sov også mye bedre når jeg kom hjem. Tenkte jeg skulle fortelle dere litt om hvor jeg får motivasjon fra:

________________________________________________________________________________________________

min motivasjon

treningsklokke: Jeg har fått meg en liten sak jeg har blitt så forelsket i. Den beste investeringen! Det jeg aller mest brydde meg om i begynnelsen var antall skritt. Om jeg feks mangler noen skritt til 10 000, så går jeg til jeg har nådd målet. Målet er enkelt å nå, når jeg trener, men ikke ellers. Da må jeg ut å gå. Jeg er også veldig opphengt i hvilepulsen min. Hadde ekstrem høy puls før Mexico. Men når jeg kom hjem og begynte å trene, så sank den så ufattelig mye! Nå er den så lav. Har lest meg opp på at hvilepulsen har mye med helsen din å gjøre, men makspulsen din er du "født" med. Den kan man ikke tøye og forberede. Vet ikke hva makspulsen min er enda, for det er veldig ubehagelig å prøve å finne ut av den. Haha. Men gøy å følge med når jeg løpet intervaller. Den motiverer meg utrolig mye. Men klokken har SÅ mye mer å by på. Den måler antall kcal jeg forbrenner i løpet av en rolig dag, en treningsdag. Hvordan jeg sover. Sover jeg lett? Tungt? Hvor mange timer sover jeg? Veldig artig å følge med på. Den har utrolig mange funksjoner, men disse er de jeg er opptatt av.

treningspartner: Dette har jeg ikke hatt før. Jeg hadde selvsagt Audun, men det matchet ikke 100 %. Jeg ville gjerne løpe mest mulig og trene litt styrke på slutten. Men han ville gjerne trene styrke fra start til slutt. Dessuten trener han 20-30 min, også vil han hjem. Mens jeg kan være igjen i 2 timer. Sykt at kroppen hans, med alle de musklene er kun økter på 20 min. Han er veldig effektiv, mens jeg kan ta litt mer tid. Derfor er jeg så glad for Kristin, min perfekte treningspartner! Vi pusher hverandre og lager alltid avtale om neste økt når vi er ferdig med "dagens".

senteret i gå-avstand: Dette er en luksus jeg skjønner ikke alle har. Men jeg har treningssenteret mitt i gåavstand fra leiligheten min. Så deilig å slippe å ta ut bilen, kjøre et stykke, parkere osv. Jeg bare løper ned på 2 min også er jeg der!

headset: Jeg har alltid hatt øreplugger som faller ut annen hvert minutt. Men i sommer vant jeg et headset og det har jeg begynt å ta i bruk. Sykt bra lyd og behagelig å trene med. Under dette punktet går selvfølgelig god musikk. Det gir ekstra motivasjon når jeg løper. Jeg kan óg høre på en podcast når jeg varmer opp. Men når jeg løper, MÅ jeg ha musikk.

gode treningsklær: Jeg har ikke mye nytt i treningsgarderoben, men jeg er komfortabel i det jeg trener i. Føler meg fresh og har det behagelig. Noen tightser sklir ned under intervallene, så de burde jeg bytte ut. For treningsklær har sykt mye å si! Den jeg har på meg på disse bildene er en av de få jeg trives i, og som ikke rykker på seg.

følelsen: Ja, dette punktet er det beste av de alle tror jeg. Følelsen etter at jeg har trent er magisk! Om jeg gruer meg til trening en dag, så tenker jeg på følelsen etterpå!

øktene og hva jeg gjør....

Øktene mine er svært enkle. Kunne selvfølgelig laget et eget innlegg om det, men siden jeg først er i gang så kan jeg si det kjapt og heller utdype en annen gang. Men øktene mine er som regel 4-5 ganger i uken. Til nå har jeg løpt i 55 min hver gang. Jeg løper ikke 55 min i strekk altså. Jeg går fort i 20 min, har intervaller i 25-30 min også går jeg fort resten av tiden. Når "klokken" slår 55 min, går jeg av. Intervallene er at jeg løper i 1 minutt, pause i 30/60 sek, løper ett minutt osv. Hastigheten her er veldig høy. Det er ikke noe jogging. Og jeg hever hastigheten hver uke med 0.5. Videre tar jeg styrke enten på overkropp/bein eller mage/rygg. I går tok jeg overkropp, altså armer, litt rygg og bryst. I dag tok jeg bein og mage/rygg. Jeg er ikke så veldig nøye her. Passer på at styrketrening blir 2-3 ganger etter at jeg har løpt hver uke.
Da skal jeg avgårde til svigers. Vi skal lage middag sammen og tilbringe torsdagskvelden med prat og kos! Vi har ikke sett hverandre siden før jul, så jeg gleder meg masse!!!!!! Jeg er så vant til å være med dem ofte, så nesten 3 uker uten dem er tommel ned!

Håper dere likte treningsinnlegget. Bildene er litt sånn halvveis siden de er tatt med mobilen, men jeg får meg bare ikke til å ta med kamera på senteret, haha :-)

Marta Alise

Liker

Kommentarer

ida,
Artig innlegg som inspirerte! Men lurer på en ting. Hvor fort startet du å springe før du ble trent? 😊 Liksom, begynte du på 8 også 0,5 oppover hver uke? Er virkelig på bunnen av treningsstigen her nå :p Oooog hvor er den deilige buksen/tightsen i fra? 😊
idarossland.blogg.no/
martaalise
martaalise,
Jeg startet på 11.. Jeg er jo ikke trent enda!! Men tar bare noen uker før du kjenner at du kan stige litt <3 Begynn med 8! 😃 Det er jogging og en god start!
nouw.com/martaalise