Bli klar til ferie!

God morgen! I morgen drar vi til syden og da har vi gjort noen forberedelser! Vi har skrubbet kroppen, ansiktet, leppene, tatt ansikt og hårmaske! Sistnevnte er det bare jeg som har tatt, haha 😂Alt dette har vi laget helt selv med matvarer vi har på kjøkkenet! Billig, enkelt og morsomt! Produkter kan koste masse penger og det er ekstra gøy når man kan lage dette helt selv! Med skrubb får vi vekk gamle hudceller og gjør oss klare for å sole huden! Og med olje tilfører vi huden fuktighet som gjør at brunfargen ikke skaller av så lett!

dette har jeg brukt

kokosolje - dette kjøper jeg alltid på innvandrerbutikk for jeg får mye mer for pengene og den er like god som de andre jeg har kjøpt på helsekost. Det er mange fordeler med kokosolje men angående hudpleie så trekker den lett inn i huden og gjør den myk, beskytter huden mot skader og gir oss en sunn hud med en fin glød!

sukker, honning, konditorfarge - vanlig dagligvarebutikk minus honningen. Den kjøper vi hos bonden her i Arendal. Sukkeret bruker jeg for skrubbens skyld. Det går an å bruke havsalt også, men det kan fort bli for grovt for ansiktet og steder hvor du har tynn hud, så jeg holder meg til sukkeret.

avokado - trenger kanskje ikke å si hvor det er kjøpt men avokado er sykt bra for huden for den tilfører fuktighet og den inneholder næringsstoffer som er bra for huden! Ekstra bra for dem som sliter med tørr hud.

ansikt og kroppsskrubb

bland kokosolje, sukker, konditorfarge. Jeg tar alltid mer sukker enn olje slik at den blir hardere men om du liker den mild er det bare til å begrense sukkeret.

Jeg liker en lys rosa farge så jeg tok bare noen dråper konditorfarge.

Denne skrubben bruker jeg til både ansikt og kropp.

leppeskrubb

honning + sukker blandet godt

Denne skrubben er så god! Det gjør ingenting om det kommer noe innenfor munnen for å si det sånn!

ansiktsmaske

1/2 avokado til 2 personer blandet med 1 ss kokosolje

Mos og bland ingrediensene med en gaffel.

Fordel utover ansiktet og la det virke i 10 minutter. Skyll vekk med litt varmt vann. Denne masken er veldig deilig etter å ha brukt skrubben med kokosolje og sukker.

hårmaske

kokosolje fordelt utover hele håret. Fra rot til spiss! Jeg er mer spandabel med olje fra ørene og ned, spesielt på tuppene mine for de blir fort slitt! Deretter sover jeg med hårmasken og skyller det ut morgenen etter. Det må vaskes ett par ganger før all oljen er ute! Men den er sykt bra for håret! Naturlig fukt og pleie til håret.

Hva er ditt beste naturlige skjønnhetstips?

Marta Alise

Liker

Kommentarer

Desiré
,
Disse tipsene skal jeg virkelig prøve! Jeg drar også til syden imrg, så timingen var jo utrolig bra!❤️ God tur, og kos dere masse!☀️
martaalise
martaalise,
Åhh så gøy! Håper du koser deg i syden <3 😃
nouw.com/martaalise
Helene
,
Er så deilig og kunne lage sånt hjemme, istedenfor og kjøpe alt hudpleie produkter som koster dyre dommer😅
martaalise
martaalise,
ikke sant 😃
nouw.com/martaalise
Y
,
Dette skal jeg prøve. Spesielt kokos olje i håret. Men kan du kanskje skrive litt om uttøya og hvor du var når det skjedde? Hadde du flyttet til Oslo?
martaalise
martaalise,
<3 gjort det!
nouw.com/martaalise
Alli
,
Varmer du opp kokosoljen først, for å få den flytende?:)
martaalise
martaalise,
jaaa 😃 eller, jeg tar den ikke i mikro eller noe. Den står i skapet over ovnen, så den blir automatisk flytende. Men bare sånn halvflytende <3
nouw.com/martaalise