Bli en snillere person

Jeg ser på meg selv som en snill jente, men jeg har hatt episoder eller perioder hvor jeg ikke alltid har vært så snill. Den første perioden jeg kommer på er i 11 års alderen hvor jeg drev mamma gal. Jeg smalt med dørene, var frekk i kjeften og alt hun sa til meg hørtes ut som lyn i mitt hodet og da skapte jeg torden hjemme +++. Jeg gikk så langt som å kalle henne en drittkjerring en eller to ganger.. Heldigvis gikk den pubertets-perioden over og jeg ble veldig glad i mamma igjen. Men, jeg kommer selvfølgelig alltid til å angre på det og det blir jo ikke glemt, selv om det blir tilgitt. Med tiden har jeg lært meg å tenke meg om først og prøve å unngå å si eller gjøre ting som ikke kan taes tilbake! Ingen er perfekte og det er vanskelig å gå gjennom et helt liv uten å såre noen, men her er noen tips på hvordan du kan bli en snillere person:

1. Tenk over hva du sier og gjør - Som jeg nevner i innledningen, så er det lurt å tenke seg om - selv om man er såret eller forbanna. "Tell til 10" sa en vis person, og det stemmer og funker. Om man får pustet ut og tenkt seg om, så vil man mest sannsynlig ikke si den stygge tingen og ikke ha noe å angre på senere.

2. Ikke kast shit over nett - Jeg forstår at man kan bli provosert av ting man leser på nett. Om man absolutt skal uttale seg om noen andre så er det lurt å tenke seg om - her også! "Må jeg kommentere? Må jeg bli provosert av dette? Må jeg lese dette?". 9/10 ganger vil nok svaret være nei. Det finnes nok av andre ting som er hyggeligere å lese, se og kommentere. Alt for ofte går jeg innpå andre bloggere/nettsteder, inkludert min egen, også står det slemme ting som kunne vært spart. Om man absolutt må kommentere noe som ikke er direkte positivt, så er det lurt å holde seg i det konstruktive. Mange her misforstår hva det betyr og tror man kan slenge ut hva som helst så lenge man pakker det inn med "ikke for å være frekk..", "håper du ikke tar dette som kritikk..", "sier det bare for å hjelpe deg...". Konstruktiv kritikk kommer fra ordet å konstruere - å bygge opp - hvordan bli bedre - forbedringpotensiale osv. Det skal ikke være diffust og det skal ikke rive noen ned. Husk å være spesifikk!

3. Gi klemmer! - Hvem elsker ikke en god klem?

4. Vær omtenksom - Tenk deg om hvordan du er rundt andre og hvordan du får andre til å føle seg når du er rundt dem. Når man er mer omtenksom er man også snillere og mer ekte som menneske.

5. Ikke bær nag - Å gå rundt å tenke på hva andre har gjort mot deg som var sårende, uvennskap eller å hate noen er utrolig slitsomt og stressende. Det løser heller ingenting. Det er bedre å prøve å glemme det. Livet går videre.

6. Empati er viktig - Det er en utrolig fin egenskap å sette seg i andres situasjon. Alle kjemper sin kamp og ved å prøve å gå i andres sko så vil man forstå litt bedre. Det er viktig å være snill mot alle man møter på sin vei, man ser ikke alt på "coveret".

7. Vær snill mot deg selv - Dette er sikkert det punktet vi alle kan bli flinkere til. Hvorfor er vi ofte så utrolig greie mot venninner og roser de høyt i sky, når vi ikke kan si det til oss selv? Gi deg selv litt creds her og der, ha positive tanker - det vil også føre deg til å bli en snillere person mot andre.

"I've learned that people will forget what you said, peolpe will forget what you did, but people will never forget how you made them feel"

Marta Alise

Liker

Kommentarer

Helene
,
Utrolig bra innlegg❤️ Det koster ingenting og være snill mot andre mennesker, et smil er gratis😊
martaalise
martaalise,
Ja, det burde være et punkt. Å smile <3
nouw.com/martaalise
Nina
,
Fantastisk!
martaalise
martaalise,