Blåbærpai for dummies

Synes det var på tide med et litt annet innlegg enn det jeg har hatt de siste ukene og jeg tror bloggen har lengtet sårt etter dette; mat-innlegg!

Endelig er jeg tilbake på kjøkkenet mitt hjemme og i går gjorde jeg noe jeg har savnet veldig mye; å bake! Jeg er ikke så flink enda, men synes det er kjempe kjekt å stå på kjøkkenet og disse ukene uten har vært vanskelig. I går før vi dro hjem til svigers lagde jeg en blåbærpai med alle blåbærene jeg har fått fra hagen deres. Jeg søkte meg ihjel på oppskrifter og fant ingen jeg følte jeg kunne bruke. Enten var det for mange ingredienser eller så var det for mye sukker i de. Så da laget jeg en liten kombo av tre oppskrifter jeg fant også gjorde jeg det litt til min egen ettersom jeg hadde andre ingredienser. Det ble veldig godt og synes det passer ypperlig å dele den med dere i dag siden høsten er kommet for fullt!

Du trenger;

Deigen: ♥ 3,5 dl hvetemel, ♥ 1,5 dl samalthvete fin, ♥ 2 ss romtemperert margarin, ♥ 2 ss sukker, ♥ 1 ss tørrgjær, ♥ 2,5 dl melk

Fyllet: ♥ 6 dl blåbær, ♥ 2 ss blåbærsyltetøy uten tilsatt sukker, ♥ 1 ss potetmel, ♥ 1 ss sukrin

Topping: ♥ 1 egg ♥ 1 ss sukrin

Slik gjør du;

Deigen: ♥ bland alle ingridiensene til deigen sammen ♥ Legg plast rundt deigen ♥ La den stå i ca 40 minutter

Fyllet: ♥ Mens deigen står i plasten kan du begynne på blåbærfyllet. ♥ Bland alt sammen godt

♥ Ta deigen ut av plasten, kjevle den fin så den dekker hele paiformen. ♥ klipp vekk det overflødige

♥ Bruk det overflødige. ♥ Kjevle det utover ♥ Bruk pizzahjul til å lage lange remser ♥ Jeg trengte 10 stk

♥ Legg de over paien ♥ Pisk 1 egg lett ♥ Dryss sukrin over

♥ Stek på 180 grader i ca 30 minutter til den blir gylden og fin. ♥ Server med vaniljeis eller vaniljekesam

♥ OBS; Dette er en litt sunnere versjon, men om du vil ha det litt søtere kan du bytte ut samalt hvetemel med vanlig hvetemel og legge til 2 ss sukker i deig og fyll.

Haha, første gang jeg har laget pai, så det er nok ikke den fineste paien men den smakte veldig godt! Kantene var så sprøe og gode! Gå ut å plukk blåbær og lag en pai i helgen :-) Et godt alternativ til dessert nå i høst!

Marta Alise

Liker

Kommentarer