billig og koselig julekalender i siste liten - 3 tips!

Flere som er sent ute med adventskalender? I går var det én uke til 1.desember! Ihh!!! Her har jeg samlet mine beste tips for å lage en koselig og fin adventskalender som ikke koster skjorta. Er det ikke koseligere å bruke mer tid enn penger?

__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Jeg har alltid fått en fin kalender i desember. Det startet når jeg var liten med sjokoladekalender til 10 kr, også til sjokoladekalender som kostet litt mer som hadde noen gaver i --> til flotte kalendere med 24 gaver i. Skjønner ikke hvordan mamma orket å lage 3 kalender til meg og søstrene mine, med 24 gaver. Det blir 72 gaver + at vi fikk julegaver. Snakk om å være heldig. Noe jeg alltid husker er at vi fikk var EOS-balm til leppene, noen sjokolader, flaxlodd, såpe, parfyme, hansker, lue, lys, pynt og andre ting vi ønsket oss ++ og på julaften fikk vi alltid en 500-lapp i luken "24" i kalenderen. Når jeg flyttet ut laget jeg min første kalender til mamma og mine 2 søstre som forsatt bodde hjemme. Den koste jeg meg sånn med og endelig fikk jeg lage kalender. Da fikk de gave hver 3 dag, så til sammen kjøpte jeg 24 gaver. En grei måte å gjøre det på om man ikke har råd til å gi 24 gaver per person.

Når jeg traff Audun laget jeg kalender til han med masse forskjellig som jeg mente han trengte. Det gikk mye i klær, blad, flaxlodd, juleøl, godteri, hansker, pysjamas ++. Jeg kjøpte 12 gaver og han det samme, så da hadde vi annen hver dag gave til hverandre. Veldig koselig. Jeg og Audun laget også en kalender til foreldrene hans det året og hver søndag fikk hunden deres en liten gave, haha :-) I fjor fikk jeg kalender av lillesøsteren min Mariela, søte henne som tenkte på meg selv om hun var studenten med dårlig råd :-) - så ja, jeg har et veldig knyttet forhold til kalendere og det betyr mye for meg. Men det koster mye penger og det tar mye tid, så mitt beste tips er å samle gaver gjennom hele året. Litt sent nå, så jeg skal skrive tips som passer til oss som er sent ute og som vil være litt mer økonomiske dette året :-)

24 jeg-elsker-deg-lapper

Skriv 24 lapper - en for hver dag. Kanskje et fint minne dere deler? Eller hva du elsker ved den personen? Eller kanskje et lite dikt?

Dere tenker at dette kanskje bare passer for de som er i forhold, men hvor koselig er det ikke å våkne til søte lapper uansett hvem det er fra? Mamma, sønn, datter, venninne - det er jo så herlig å kjenne at man blir satt pris på. Brett lappen sammen og skriv nummer på de. Legg de i en søt krukke og skriv "kjærlighetskrukken", eller #adventskrukken".

4 dater i desember

Denne ideen fikk jeg faktisk fra mamma, for hun og kjæresten gjorde dette i fjor. Istedenfor å kjøpe 24 gaver til hverandre, så gikk de ut sammen hver søndag. Enten så dro de på kino eller gikk ut å spiste sammen bare de to. Denne stjeler jeg i år og gjør det samme med Audun. Jeg har lagt fire ting vi skal gjøre i desember i en bolle også trekker vi en hver søndag og den aktiviteten skal vi gjøre. Det er fire ting vi aldri gjør vanligvis, og som tilhører vintermånedene. Om dere trenger inspo så er det: 1. Bowling 2. Teater/stand up 3. baking 4. Stå på skøyter/ski.

gavekort-kalender

Det blir nok litt i overkant å lage 24 gavekort men kanskje 8 stk? 2 til hver uke? Eller én til hver uke? Gavekort på for eksempel massasje som man gir selv? Eller en god og romantisk 3-retters middag med vin og julemusikk i bakgrunnen? Kanskje du kan gi gavekort på å ta pliktene for din kjæreste eller søster en av dagene? Eller gi en deilig pedikyr?

Bruk et ark og del det opp i for eksempel 4 ruter. Skriv og tegn på GAVEKORT - og hva det er gavekort på. Husk å skrive utløpsdato ;-) haha!

_____________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Til dere som allerede har planlagt kalender, hvordan kalender skal dere gi? :-)

Marta Alise

Liker

Kommentarer

Piavinningland
Piavinningland,
Takk for gode tips! Jeg er veldig i siste liten, og skal absolutt ta en tur på butikken i morgen for å kjøpe noe pent papir og en krukke 😊
nouw.com/piavinningland
martaalise
martaalise,
tonejulsrud
tonejulsrud,
Aw! Vurderer å lage en selv🙈
nouw.com/tonejulsrud
martaalise
martaalise,