Billig og koselig adventskalender

I fjor laget jeg og Audun kalender til hverandre. 12 gaver hver slik at vi hadde annen hver dag med pakke i desember. Jeg kjøpte alt fra flaxlodd, genser, pysj, kinogavekort, brettspill osv - for å si det sånn; jeg brukte veldig mye penger. Det var veldig koselig og jeg elsker å lage pakkekalender. Jeg synes det er så koselig at jeg har laget til mamma før, til mamma og søstrene mine ene året og i fjor til svigerforeldrene mine + hund.

I år har vi valgt det bort siden vi er uten hus og stresser med flytting. Det vi heller skal gjøre er å ha en fast kjærestekveld hver adventssøndag. Førstkommende søndag er første søndagen i advent og da skal vi finne på noe koselig. Vi skal planlegge to søndager hver og vil gjerne inspirere dere til å gjøre det samme. Jeg fikk ideen fra min mamma og falt veldig for den. Istendenfor å kjøpe mange ting man har fra før av og som man ikke trenger så kan man heller "investere" litt penger i å bare være sammen og ha en skikkelig kjæreste dag. Enten kino, middag på byen eller en spillkveld hjemme med en flaske vin. Her er mine 10 forslag til dere;

Kino og middag på byen - Det enkleste er ofte det beste. Skal du ta deg av to søndager så kan du begynne lett første søndagen også heller ta litt ekstra i neste. La kjæresten din få velge film også kan du velge restaurant.

Akedag i bakken - Er dere så heldig å bo i en by der det er snø? Vi går å venter på den men jeg er sikker på at nærmere jul er vi så heldig å få oppleve den! Da skal jeg og Audun ta oss en sporty dag i akebakken. På med skibukse og hansker. Denne dagen er det lov å være barnslig. Etterpå kan man kose seg med en kopp kakao og bake kakemenn. (Audun elsker kakemenn)

Shopping-søndag - I desember er butikkene åpne på søndagene. Hva med å legge opp dagen til shopping? Det er jo det kjekkeste som finnes! Kjøp med julepapir, gavebånd, til-og-fra-kort og pakk inn gavene så kreativ å finest mulig.

Bakedag - Er det en måned det er lov å unne seg litt ekstra så er det desember. Bak julegodteri, drikk gløgg og bygg pepperkakehus. Husk å dekorere med glasur og godteri.

Snømann - konkurranse - Ut i snøen og bygg en snømann. Man må selvfølgelig konkurrere om hvem som har finest og størst snømann. Husk å pynt den med gulrot, hatt og skjerf ♥

Lag julekort - Sett av en dag til å lage julekort. Finn en hvit vegg hjemme, heng opp noen julelys, ta på dere nisselue og sett på selvutløseren. Print ut bildene og skriv GOD JUL. Send det til de nærmeste eller ta dere en nisserunde hvor dere leverer det personlig.

Julekino hjemme - De koseligste filmene er julefilmer. Gå rett fra sengen og inn på stuen med dynen. Sett på julefilmer og la julestemningen komme sakte men sikkert. Jeg anbefaler ELF. Den er både morsom og julete.

Stå på skøyter - Det blir gjerne akkurat LITT for mye godt i desember, så hva med å ta en sporty dag på isen? Lei skøyter og kos dere med et par runder på isen. Vi gjorde dette i fjor i Bergen og det var så koselig - men gud så god trening det er. Var helt utslitt etterpå og det var på rumpen jeg kjente det mest. Haha :-)

Spre julesteming - Har dere noen fine naboer som fortjener en ekstra oppmerksomhet rundt juletider? Bak noen kjeks sammen, pakk det inn i cellofan og en fin rød sløyfe, ta på dere nisselue og gå rundt i nabolaget og spre litt juleglede.

Doner til fellesskapet - Har dere masse leker og klær som ikke blir brukt? Ta en søndag og rydd opp på loftet, doner det til familier som trenger det. Allerede på finn.no har jeg funnet flere familier som har lagt ut et lite rop om hjelp. Jul er ikke like enkelt for andre og man får utrolig mye glede av å gi.

Marta Alise

Liker

Kommentarer