baksiden av å blogge

I forbindelse med innlegget jeg skrev i går på 3 årsdagen vår, så kom jeg over maaaange bilder på harddisken som er fra 2013 - nåtid. Jeg gikk gjennom alt og fant disse bildene som jeg aldri har publisert før. Det er ikke lenge siden de ble tatt, men jeg syntes ikke den gang at de var blogg-verdige.

Det har seg sånn at en stor bakside med å blogge er at man blir veldig selvopptatt. Man blir skikkelig ego, obs på alle "feil" og alt handler hele tiden om "meg, meg meg". Det er vanskelig å la være, når man tar bilde av seg selv hver dag, redigerer bildene og studerer de fra topp til tå. Disse bildene jeg har lagt ved, er bilder jeg ALDRI i livet ville publisere og jeg husker jeg ble sinna når jeg så de. Feilene jeg fant var 1. at jeg så tjukk ut, 2. at håret ikke er perfekt 3. at lyset og oppløsningen ikke er bra nok.

Det er jævlig trist at det er sånn. At jeg er sånn. For jeg forsøker så godt jeg kan å fronte en blogg der alt ikke er fint og perfekt hele tiden. Men når det kommer til bilder av meg selv, så blir jeg raskt litt aktiv med pekefingeren. I løpet av de siste årene så har jeg prøvd å gi litt mer faen om det feks er et gruppebildet eller det bare er bilder som skal i et hverdagsinnlegg. Men med en gang det kun er et innlegg med bare bilder av meg, så blir jeg så slem mot meg selv og jeg hater at det er slik.
Også har vi de bildene som er tatt neden i fra. Noe jeg lett kan legge ut nå, men som jeg slet skikkelig med før. Når bildet blir tatt neden i fra, så ser man automatisk litt større ut og om man trodde at man hadde stor rumpe - så får man enda større på bildet! Noe jeg ikke synes er fint. Men, jeg så på disse bildene i forgårs og tenkte; herregud så irritert jeg ble når jeg så disse bildene. Jeg skulle i hvertfall ikke legge de ut. Men samtidig så er det jo bilder av meg slik jeg er, og jeg ser at bildene er fine - selv om de ikke er "perfekte" i mine øyne. Det er irriterende at man skal la seg påvirke av alle andre også være så slem mot seg selv.
Jeg hadde skikkelig vanskeligheter med å føle at jeg strakk til første år som blogger. Det var så mange flinke og "perfekte" bloggere der ute. Følte aldri at bildene mine var gode nok. Heldigvis er jeg litt over det nå, men jeg banker meg selv opp av og til med de bildene av meg selv altså. Klarer liksom ikke helt å bestemme meg om jeg skal være en som gir helt faen eller en som skal tre inn i en perfektsjonist-rolle. Akkurat nå er jeg litt i mellom... Men, heldigvis så ser jeg hvor teit og slem jeg ka være - og da er det lettere å forandre seg....

Marta Alise

Liker

Kommentarer

tina
,
den jumpsuiten kler du virkelig godt!! 😊
Ine
,
Pena
Linda
,
Synes bildene er nydelige, du er jo så vakker! Gratulerer med 3 år sammen 😃
martaalise
martaalise,
Tusen takk <3 😃
nouw.com/martaalise
Boya
,
Det siste bildet der var nydelig <3 Rettelse: DU er nydelig 😉
martaalise
martaalise,
så snill du er! tusen takk <3
nouw.com/martaalise
Karoline
,
Jeg kjenner meg veldig igjen i det du skriver. Godt at det finnes flere, og takk for at du deler! La oss alle gi litt mer faen 😊
martaalise
martaalise,
ja <3 ikkesant! klem til deg
nouw.com/martaalise