asiatisk wok - sunt og enkelt

God morgen dere! Har dere hatt en fin helg? Er jo ikke over enda, da! :-) Så burde egentlig spørre dere om det i morgen, men det gjør jeg nok også! På tirsdag laget jeg en deilig og sunn middag til meg og Audun. Vi hadde dagen før hatt pannekaker til kvelds, på en MANDAG! Wæhh! Vi klarer ikke å være så strenge også er det så deilig å være voksen - om man vil ha pannekaker klokken elleve om kvelden, ja - da lager man pannekaker klokken elleve om kvelden! Haha :-)

Men i hvertfall. Med pannekakene så pådro jeg meg også en jævlig dårlig samvittighet. Så dagen etter, tirsdagen altså, så stod jeg på kjøkkenet og laget chili og ingefær-shots, skogsbærsmoothie, gulrotsuppe og wok. Både shotsene og suppen varte jo hele uken! Men woken, den var så god - at den ble spist opp på to middager! Om dere vil lage denne sunne og deilige kan dere følge oppskriften under:

- du trenger -

1 indrefilet, 6 gulrøtter, 1 paprika, 1 boks ananas, 1 chili, 3 cm ingefær, soya saus, økologiske sesamfrø, 1 lime, 1 rødløk, krydder: 2 ss garam masala, 2 ts hvitløkssalt, 2 ss karri, 1 ss chicken & steak

- slik gjør du -

Skjær indrefilet i skiver og stek det på pannen i litt olivenolje. Krydre godt med garamsalat, hvitløkssalt, chicken and steak og karri. Mens denne steker kan du starte å skjære opp alle grønnsaker unntatt ananas og ingefær. Løk i båter og de andre grønnsakene i strimler. Rasp opp ingefær etter at du har skrelt så mye som du skal ha og ha det i pannen sammen med grønnsakene. De skal stekes i en helt annen panne enn kjøttet, gjerne med litt olivenolje her også. La grønnsakene steke på høy varme i ca 5-6 minutter og ta ananas oppi de siste 2 minuttene. (Jeg kjøper ananas i store biter og synes det er godt når de er hele og store, så gjør ingenting med de. Heller også juicen som følger med, over grønnsakene som stekes.) Etterpå krydrer du alt godt igjen og blander det sammen. Server med lime, soyasaus og sesamfrø.


Bon appetit my ladies!

Marta Alise

Liker

Kommentarer

superliise
superliise,
Så deilig! Dette må jeg teste en dag 😊
nouw.com/superliise
martaalise
martaalise,
Helene
,
Nam!😍 Det så utrolig godt ut! Wok er så godt, synest de eggnudler er så gode😊