Alt vi er vitne til nå i verden skyldes feilslått politikk

(skrevet av Audun)

Audun hadde et utrolig bra innlegg på Aftenposten sitt "Finansavisen har regnet ut hvor mye det vil koste å ta imot 100 000 flyktninger" som jeg bare måtte stjele. Jeg deler samme tanker og meninger med Audun når det gjelder flyktningene men jeg har ikke valgt å skrive om det her på bloggen, så glad han gjør det for meg. Jeg har heller ikke så mye kunnskap til å uttale meg i et eget innlegg. Synes han skriver så bra og denne teksten fortjener plass her inne.

Hva faen er egentlig penger? Bare noe papir greier. Og dette lar vi styre over sinnet, tankene og følelsene våre. Og får oss til å handle på x antall urasjonelle måter kontra hvis det IKKE hadde vært penger innvollvert. En dag blir det kanskje oss selv på flukt fra det utrygge. Hva da? Skal ingen beskytte oss eller gi oss en trygg havn? I det minste håper jeg da at andre land hadde stilt opp for oss og bygget til trygge soner så langt nært vårt hjem som mulig..

Verdens rikdommer skal deles. Om det går på bekostning at jeg ikke lenger kan spise en middag ute på restaurant 1 gang i uken eller må halvere mitt bil- forbruk, så er det i orden. Og da mener jeg IKKE at det skal gå ut over små barnsfamilier eller de fattige så de faktisk blir fattigere. MEN det er nok av oss mennesker som tjener masse og mer til på livets opphold, det handler om å fordele verdiene på en langt mer jevn måte så forskjellen mellom rike og fattige ikke blir så markant. Kanskje det går på bekostning av noen luksushus her og der i utlandet men det får så være. Kanskje noen "kun" kan ha 2 biler og ikke 5 biler i sin store garasje. Istedenfor å tjene 1.3 mill som lege eller advokat, så kanskje gå ned imot en mer rettferdig lønn med tanke på lærere som gjør en like god og viktig jobb, og som tjener kanskje 5-6 hundre tusen. Altså halvparten.

Det er mange skjeve fordelinger i vårt samfunn og også verdens samfunn og det er grunnen til at vi opplever det som nå er starten på en stor ny folkevandring i verden.. Og den kommer IKKE til å stoppe, så get use to it! Vi har vår egen egoistiske tankegang og politikere rundt om i verden som lar seg diktere av andre mektigere nasjoner. Og det er farlig den dagen man slutter å lytte til sine egne ord og handling, men lar andre bestemme hva man skal gjøre. Trekker paralleller til Irak krigen som startet ved at Saddam Hussein hadde kjernefysiske våpen, noe som USA og da CIA (som fikk skylden) måtte krype til korset og vedgå at de hadde plantet falske beviser. Og pga dette så ble x antall vestlige land deltagere både i denne krigen og krigen i Afghanistan. Skummelt! Hva skjedde med å ha en folkeavstemning om å delta i disse krigene? 90 prosent av norske befolkningen var imot krigen ifølge kilder på nettet, og tallene var vel så høye i mange av de andre vestlige landene som valgte å delta i krigshandlingene.

Nei den dagen vi lar andre mennesker diktere for oss hva våre meninger og ytringer er, så har vi tapt. Eller da har verden tapt. Alt vi er vitne til nå i verden skyldes feilslått politikk. Og hvorfor fortsetter de politikerne da å sitte med makten? Når vi med egne øyene HVER eneste dag kan se via nyheter i avisen og tv hva som skjer i verden...? Dette var kun MINE egne og oppriktige rasjonelle tanker bak hva som skjer, og de er overhodet ikke hjernevasket av noen andre personers setninger eller tanker.

Altså skal vi pleie de syke så hjelper det ikke bare å gi et varmt teppe og noe god mat, medisiner er like viktige, hvis ikke i mange tilfeller livsnødvendige. Og sånn er det med krig også, ja vi kan drive med velferd og hjelpe flyktninger MEN da må vi også "kurere" selve årsaken til krigen, og det mener jeg skyldes politikken og mange som burde bli kastet ut av den UTEN million fallskjermer for en dårlig utført jobb for verdenssamfunnet!

Marta Alise

Liker

Kommentarer