a party look for autumn

Det er alltid en liten utfordring å kle seg til fest om høsten for det er gjerne for varmt å dra frem kåpen også for kaldt til å ta på seg kjole. Vel, jeg går i mot alle "regler" om høsten for jeg synes det er vanskelig å bestemme meg uti fra hvordan temperaturen og hva jeg vil gå med... Jeg har som dere vet dratt frem kåpen og på fredag gikk jeg i en gjennomsiktig blondetopp som er så stilig! Litt kald kanskje men går jo ikke uten kåpen ute ;-)

Nå blir det bare kaldere og kaldere å ta outfitbilder men forsatt like gøy! Problemet er det lyset.. Selv om det er midt på dagen så er det så mørkt. Blir ikke de klare og fine bildene. Merket det også isted når jeg skulle ta bilde av gresskar-oppskriften. Før kunne jeg lage oppskrifter helt til sent på kveld, mens nå må jeg gjøre det før klokken 14.00 for at det skal være nok lys. Blogglife-problems, haha :-)

Øredobber Bijout Birgitte, blondetopp HER, bukse og sko H&M, veske ZARA, armbånd Swarovski

Hva synes dere om antrekket? Dette gikk jeg med på fredag når vi skulle i bursdag. Vi dro etter bursdagen på kino med ett annet vennepar og så Bridget Jones. Jeg synes den var morsom men trodde den skulle være enda mer hysterisk. Alle morsomme scener hadde jeg allerede sett på traileren, så de hadde liksom ikke spart noen overraskelser til filmen. Men jeg er veldig glad i Bridget Jones, så jeg kunne ikke vært foruten den! 

I morgen skal vi på IKEA. Jeg har så lyst til å få et ekte walk in closet. Nå henger bare kjolene mine på stativ og jeg får ikke utnyttet rommet ordentlig. Ellers har vi fått helt dilla på sesong 2 av Tyrant! Vi har ventet så lenge på den og endelig lå den ute på Netflix. En forferdelig men viktig serie som tar for seg ganske mange scener som har skjedd på ordentlig. Nå har vi akkurat spist to porsjoner av gresskarsuppe. Audun foreslo å ha en kyllingfilet oppi og det ble faktisk veldig godt ;-) Tror jeg må tipse om det i innlegget. Hva gjør dere på i dag?

(affliate link)

Marta Alise

Liker

Kommentarer

Siri Nicolaisen
,
Her er etternavnet mitt. Jeg ble litt lei meg av disse kommentarene tilbake må jeg si.. Nett troll? Marta syns synd i meg? Jeg er en latterlig person? Jeg er en 26 år gammel jente som har blitt mobbet i mange år fordi jeg er så aktiv i håndball, jeg er opptatt av kosthold men jeg er overvektig. Jeg skrev min kommentar fordi du har snakket mye om vekt og ønske om å gå ned i vekt Marta.. Trist at dere angriper meg på denne måten, når det eneste jeg ville var Flatland gi deg kudos for at du blåser i hva eventuelle "nett troll" burde mene. Men jeg er visst en av de? Det var veldig skuffende. Jaja. Vi er alle forskjellig. Du mistet nok en leser der.. Klem
martaalise
martaalise,
Mistet nok en leser? Følger du med på mine lesertall? Tydeligvis ikke. Du får lese gjennom kommentaren din en gang og om du ikke skjønner hvorfor folk reagerer så får du vise kommentaren din til noen andre, så kan de forklare det til deg.

Jeg har aldri sagt at du er ett nettroll. Men synes du kommentaren din er hyggelig? "Tykk" er et veldig negativt ladet ord. "Overvekt" like så. Helt utrolig at du gjør deg til et offer ved at du blir "lei deg" og at jeg må forklare deg dette. Du må lese akkurat det du ønsker. Men en ting skal være sikkert og visst, jeg er IKKE tykk og jeg får flere og flere lesere for hver dag som går. Klem tilbake 😊
nouw.com/martaalise
martaalise
martaalise,
Hei Kristine. Ja, jeg synes du har delvis rett og jeg skjønner at det er lett å tolke min kommentar som kvass..

Alle synes jeg bør være sånn og sånn, og jeg når liksom aldri opp hos alle, for ting kan alltid tolkes på ulike måter og ting skal alltid diskuteres.. Jeg har fått titalls kommentarer som forteller meg hvordan jeg burde reagere og at jeg ikke burde være så rolig, altså; jeg vil alltid gjøre feil i noens øyne. Og for å ikke snakke om de forferdelig stygge kommentarene jeg har fått som angriper "Siri" - for å "støtte" meg - som jeg ikke kan publisere nettopp pga det "forbilde"-opplegget. Jeg har ikke valgt å være det, men jeg skjønner at det er en del av pakken. Men det er ikke lett å skulle være det hele tiden og selv om du er "blogger" så er du ikke feilfri. Jeg er bare en av dere.
nouw.com/martaalise
Kristine
,
Kjære Marta. Jeg er helt enig i at du ikke er tykk, men for meg så virker du litt på krigsstien i kommentarfeltet ditt.. Jeg skjønner at jeg tolker kommentaren til Siri annerledes enn deg, selv om jeg er enig at formuleringen kanskje kunne vært litt annerledes. Men hvis du tenker deg litt om, Siri skriver at hun har blitt mobbet og blitt kalt tykk, fordi hun er større enn gjennomsnittet. Det betyr ikke at Siri heller er tykk, men hun blir kalt det - og omtaler dermed seg selv som tykk og overvektig. Jeg tolker kommentaren hennes som at hun selv tenker at hun er på din størrelse, og har blitt kalt tykk. Er det egentlig så rart at hun da bruker disse begrepene? Dette er bare min mening, jeg syns at kommentaren fortjener �� belyses fra et annet perspektiv enn at Siri er ute etter å rakke ned på deg. Jeg syns vel egentlig at du kunne brukt rollen din som forbilde, til å forklare henne noe om at å ha det godt med seg selv er viktigere enn tallet på vekta, noe jeg føler du får frem i mange av de gode innleggene du skriver på bloggen, i stedet for å dra henne ned ved å gi henne et kvast svar.
Kristine
,
Takk for svaret, Marta. Jeg skjønner at det er en utfordring, og dette svaret når opp hos meg 😊
Alt som blir skrevet kan tolkes annerledes etter hvem som leser og deres forforståelse. Så vidt jeg har skjønt får du, som andre "offentlige" personer, mye ufortjent kritikk, derfor er det forståelig at du noen ganger tolker ting negativt, selv om det nødvendigvis ikke er slik det er ment.
Noe av det jeg liker best med denne bloggen er nettopp det, at du er en av oss. Du er deg selv og stråler selv om du ikke bruker str. XS i klær, det er inspirerende! Når jeg tenker meg litt om, så kan også kommentaren din til Siri tolkes slik: Siri, gjør som Marta, ikke finn deg i å bli kalt tykk! 😊
Helene
,
Du er flott akkurat som du er❤️
martaalise
martaalise,
kamillahaaland
kamillahaaland,
martaalise
martaalise,
Cathrine
,
Kjempefint antrekk - og du er jo bare nydelig da 😊
martaalise
martaalise,
Tusen takk snille deg <3 😃
nouw.com/martaalise
Åse
,
Jeg er sjokkert over hvor slemme og lite oppegående folk er. Du ble "lei deg" Siri? Snakk om å være selvsentrert!!!! Marta du er ikke tykk. Om du skal se tykk så se på meg. Haha. Men det er greit å være litt rund. ❤
martaalise
martaalise,
Rund er jo så koseligere ord! <3
nouw.com/martaalise
Maren
,
Da er jeg veldig interessert i å høre hvilket håndball lag du har spilt på Siri? Er selv håndball jente her i Bergen, både spiller, trener og dommer.

Ren og skjær nett trolling som i tillegg til å spre dritt også skal spille offer i håp om at noen faller for det. Marta, ikke unnskyld deg og ikke vær lei deg. Du når opp hos meg.

Hadde dette virkelig vært en jente som har problemer så hadde hun sendt deg en mail eller kontaktet deg personlig. Ikke på kommentarfeltet på den måten. At ikke enkelte ser det.
Ulricke F
,
Det jeg reagerer mest på er at du godkjenner kommentaren til Siri i utgangspunktet. Visst du blir kalt tykk, hva er vi andre som er større da? Vet ikke hva du veier men jeg er synlig veldig mye større enn deg. Jeg tar det veldig personlig og om du skal gå frem som et godt eksempel så burde du ikke godkjenne slike kommentarer for det forgifter alle som leser med negative tanker.
Camilla
,
Asså unnskyld meg men HALLO! Siri skriver rett ut "hva tror du er grunnen til at du er stor til tross rett kosthold" - det er et helt ærlig spørsmål!! Jeg får ofte samme spørsmål selv, har hun lavt stoff skifte, later hun som hun spiser Sundt bla bla bla fordi jeg ser for stor ut til å leve Sundt! Det er jo nettopp dette Siri prøver å belyse! Jeg blir kalt tykk hele tiden og DRITER i det! Hele poenget var jo å få belyst HVA som var grunnen til st Marta er "rund" eller whateverthefuck man vil kalle det selvom hun trener og har peiling på ernæring... Herregud ass folkens. Skjerpings! Og Marta, jeg har sagt d før og sier setningen.. Du er uhorvelig dårlig på å ta imot kritikk! Du fyrer rett tilbake som en pistol! Ro ned, vær høflig og prøv å se hva folk egentlig sier. Den forsvarsmekanismen din vil du komme langt med å legge vekk.. Hilsen fast leser og ønsker dere alle alt godt, deg også Siri <3
martaalise
martaalise,
Hei Camilla. Så artig at du forsvarer deg selv? Om du ikke visste det så får jeg opp ip adressene.. Så i fremtiden bør du skifte "bygg" slik at du kan være Siri på en ip adresse og Camilla på en annen - ikke like lett å gjennomskue da... Skjønner ikke at du gidder å trolle på nett men takk for at du er fast leser.
nouw.com/martaalise
martaalise
martaalise,
eller, fast leser x 2 faktisk 😊
nouw.com/martaalise
4angelcaos
4angelcaos,
Oi, her tok det av. Hva skjedde med har du ikke noe fint å si så ikke si det?

nouw.com/4angelcaos
martaalise
martaalise,
4angelcaos
4angelcaos,
Det var noe jeg lærte når jeg var lita og noe jeg lærer videre til barna mine 😊
nouw.com/4angelcaos
Rose
,
Når kjøpte du them pants?!?!?!?!?!?!?! Jeg har stalket hele HM nett nå, finner dem ikke.
martaalise
martaalise,
Ahh så kjipt! De er 2 år gamle! Kanskje de får de inn igjen til partysesongen? 😊
nouw.com/martaalise