9 ting jeg har lært i 2016

Angst - dette året har jeg lært at jeg har angst. Ikke mye altså, men bare en liten grad av det. Jeg gruer meg ofte til å gå ut og liker det best når jeg er med Audun om vi først skal ut. Å bare være i leiligheten gjør meg så glad og jeg får gjort så mye. Har ikke klart å sette helt ord på det før men det er vel slik angst føles. At man gruer seg bare til å gå på butikken og utsetter alt som skjer utenfor døren. Men når det først gjelder så gjør jeg det jeg skal og jeg går ikke rundt i byen og er redd. Så vil si jeg har en ganske mild grad av det.

Bloggen går bedre enn jeg tror. Jeg tenker alltid at jeg må oppdatere 3 ganger om dagen om jeg skal beholde dere, men de gangene jeg ikke har oppdatert har dere likevel kommet innom! Woho! Ikke noe jeg støtter meg på - for jeg hater dager hvor jeg ikke har fått blogget! Les; 5 dager i 2016! Men det er deilig å vite at dere er her selv om jeg ikke er på hele tiden.

At ting ikke kommer gratis. Jeg må jobbe for ting og jeg må ut av komfort-sonen min. De gangene jeg har stått litt ekstra på, har det også lønnet seg. Jeg har en tendens til å tro at ting skal falle i fanget på meg men slik er det jo ikke!

Jeg er ikke så flink til å håndtere media. Vet ikke hvordan det ser ut, uten i fra, men 2016 var en oppvekker for meg. Jeg er ekstremt dårlig til å svare på ting og i det hele tatt ha noe forhold til journalister, haha. Hadde en ordentlig nedtur med VG i fjor hvor de vred på hele intervjuet og etter det fant jeg ut at det er greit å roe seg ned. Kanskje ikke blogge så mye om vår situasjon og kanskje ikke dele meninger hele tiden. Har alltid tenkt at jeg kom til å mestre media og den type oppmerksomhet veldig bra - men hittil synes jeg ikke at det passer meg og da er det helt greit å være en mellomstor-blogger. Vet ikke om det er en definisjon en gang men jeg har vokst meg fra 1000 lesere-bloggen og inn i den nye milæpen 5000. Men likevel har jeg en lang vei å gå..


At jeg ikke tåler sukker. Jeg driver å tester ut et kosthold helt uten sukker. Ikke noe overdrevent der jeg kutter ut frukt og sånt. Tenker mest på rent hvitt sukker som jeg tenker er i brus og godteri. Brus har jeg ikke drukket noe særlig siden tenårene men godteri... ja det har det blitt en del av! Jeg beskrev en følelse til mamma og hun sa det kunne være sukkeret. Jeg får en slags uro i kroppen når jeg skal legge meg. Det kiler/klør inne i armene eller beina og jeg klarer ikke å stoppe det, utrolig irriterende følelse som gjør at jeg ikke får sove eller konsentrert meg om noe jeg leser på. Jeg synes det er så ubehagelig. Så om dette kommer av sukker så blir jeg veldig lettet for da er det jo bare til å kutte ned på det.

Jeg har blitt voksen og trives i mitt eget selskap. Mange venner spør alltid om jeg ikke kjeder meg i Arendal hvor jeg nesten ikke har venner og hvor jeg aldri går ut. Livet her er så utrolig annerledes enn når jeg bodde i Oslo. I Oslo hadde jeg alltid en venninne å være med, alltid en bursdag eller fest å dra på og alltid et sted eller jobb jeg måtte gjøre. Dette har nok bidratt til at jeg er fornøyd over hvor "kjedelig" livet har blitt. Men kjedelig på en god måte. Jeg trives i liten by, jeg trives med å ikke ha så mye å gjøre og jeg trives å være i et kjæresteforhold. Trives med stor T! Har nok sett meg lei på morgener hvor jeg må stå opp kl 7 etter å ha lagt meg klokken 4, enten sliten etter jobb eller bakfull - for å så gå på forelesning. Men jeg savner Oslo og jeg savner det livet i ny og ne. Men akkurat nå nyter jeg dette. Jeg nyter voksenlivet hvor jeg ikke må ut å drikke for ingenting og kan være med kjæresten når jeg vil.

At jeg blir ulykkelig av å drikke. Okei, kanskje litt dramatisk å si ulykkelig, men jeg føler meg så dårlig dagen etter. Dårlig samvittighet spiser meg opp. Ikke fordi hodepinen er så forferdelig, men fordi jeg tenker på all den giften som går inn i blodet mitt og ødelegger ting.. Haha, "ting". Jeg synes bare veldig synd på kroppen min de dagene etter. Og jeg synes boten jeg betaler dagene etter ikke er verdt det mange ganger. Så i år skal jeg redusere dager jeg drikker for det gjør meg lykkelig! Burde følge det som gjør meg lykkelig, ikke det som er kult akkurat der og da! Men skal forsatt være med på fest og kose meg med hvitvin i sommer!

Jeg elsker yoga! Tenk at det skulle ta så mange år før jeg likte yoga. Husker jeg tok noen timer etter løping/sykling på Elixia når jeg bodde i Oslo. Pilates også. Men klarte ikke å falle for det og tenkte; hva faen er det her? Haha. Har alltid hatt en forestilling om at yoga ikke passer meg siden jeg må trene til blodsmaken kommer for jeg skal kjenne det. Okei, nå virker det som at jeg er i drit god form. Det jeg mener er at jeg har tenkt at løping og annet høyintensitets-trening passet meg best mtp å forbrenne mest osv. Men fy søren så god trening yoga er! Er ikke blitt sååå flink enda men nå går jeg inn i den 3 måneden og jeg trener omtrent hver dag! Yoga gir meg kontakt med kroppen på en helt annen måte. Jeg stresser ikke med ting som jeg gjør ellers på trening - også kobler jeg helt ut.

At jeg ikke vil ha hund. Alle snakker om at jeg burde skaffe meg et kjæledyr siden jeg snart blir alene men jeg har ikke lyst på det. Hadde lyst på katt i sommer og hver gang jeg ser en liten skjønn hund så vil jeg også ha, men ikke på ordentlig. Bare der og da. Litt sånn som barn. Har lyst på barn når jeg ser små babyer, men så vet jeg at det hadde ødelagt livet mitt akkurat nå. Så nei, jeg ønsker ikke å måtte gå ut 3-4 ganger om dagen fordi hunden må tisse. Jeg ønsker ikke å forplikte meg. Jeg vil være min egen sjef uten pelshår overalt.

Noe spesielt dere har lært i 2016? :-)

Marta Alise

Liker

Kommentarer

Lise
,
<3
Anne
,
Hei:) Utrolig bra blogg du har!<3 Det med sukkeret kjenner jeg meg godt igjen. Jeg er allergisk mot sitronsyre, og mange matvarer inneholder dette. Spesielt sitrusfrukter, E-stoffer/sukker, tomater, jordbær, brus, syltetøy, saft og juice. Lykke til videre!:)
martaalise
martaalise,
Hei Anne! Takk for kommentar. Er innpå å blogger her nå og så kommentaren din med en gang, så da må jeg bare benytte sjansen til å spørre deg; Har du klødd i halsen? Takk for all info! Det trengte jeg. Har tenkt på det med sitrusfrukter også.. Men jeg sliter utrolig mye med kløing i halsen!
nouw.com/martaalise
Anne
,
Ingen årsak. Håper at det er noe til hjelp:) Ja, jeg klør i halsen og inne i munnen. Det er irriterende og kan bli ubehagelig. Noen ganger pleier jeg å få elveblest ved en allergisk reaksjon. Det jeg pleier å gjøre er å ta to allergitabletter om dagen, i max en uke. Jeg bruker heller ikke kosmetiske produkter som inneholder sitrus:) Anbefaller å bli henvist til en hudlege. Der blir du godt testet:)